Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ζεσταίνει" από σήμερα ο καιρός
  • [02] Πίνακας του Φ. Μπέικον πουλήθηκε έναντι 45 εκατ. δολαρίων
  • [03] "Μουσικές του κόσμου" τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Στην Αυστρία την Κυριακή ο Δημ. Χριστόφιας
  • [05] Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες από έκρηξη στην Ιταλία
  • [06] Βόρεια Κορέα, Ιράν και Συρία στην ατζέντα της G8

  • [01] "Ζεσταίνει" από σήμερα ο καιρός

    Ύφεση θα παρουσιάσει από σήμερα η κακοκαιρία, καθώς από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 21, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Στους 21 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 20 στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Πίνακας του Φ. Μπέικον πουλήθηκε έναντι 45 εκατ. δολαρίων

    Ενας πίνακας του Φράνσις Μπέικον που απεικονίζει έναν άνδρα και το είδωλό του στον καθρέφτη πουλήθηκε έναντι 44,9 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα υψηλών πωλήσεων στην αγορά τέχνης.

    Ο πίνακας ήταν ένα από τα τρία μεγάλα έργα που σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φιλότεχνων στη δημοπρασία του Μανχάταν.

    Το "Κοιμώμενο Κορίτσι", πορτρέτο ξανθής γυναίκας του Ρόι Λιχτενστάιν, πουλήθηκε επίσης έναντι 44,9 εκατομμυρίων δολαρίων, σε τιμή ρεκόρ για τον καλλιτέχνη.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] "Μουσικές του κόσμου" τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη

    Το διεθνές φεστιβάλ «Μουσικές του κόσμου», με μουσικές από την Ευρώπη και την Ανατολή, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το τμήμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Γνωστοί καλλιτέχνες από την Σερβία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, την Ιταλία, το Ισραήλ, το Ιράν, τη Γαλλία και την Ελλάδα διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα συναυλιών που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων.

    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12, 13 και 14 Ιουνίου στον προβλήτα Α? του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Εν Χορδαίς».

    [04] Στην Αυστρία την Κυριακή ο Δημ. Χριστόφιας

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Έλση Χριστόφια, μεταβαίνει αύριο το απόγευμα στη Βιέννη για επίσημη επίσκεψη.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Βιέννη, ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας θα έχει την Δευτέρα συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Fischer, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναμένεται να υπογραφτεί Πρωτόκολλο και Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

    [05] Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες από έκρηξη στην Ιταλία

    Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ο Αμάτι τόνισε πως μια μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά της και δύο άλλοι μαθητές, από τους έξι που τραυματίστηκαν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία.

    Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες,αυτουργός της έκρηξηςείναι η μαφία.

    [06] Βόρεια Κορέα, Ιράν και Συρία στην ατζέντα της G8

    Η κατάσταση στο Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα απασχόλησε τους ηγέτες της ομάδας G8, με την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται στο Κάμπ Ντειβιντ.

    Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να εγγυηθεί στην διεθνή κοινότητα τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος, συζήτησαν την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης στη Συρία και επισήμαναν το ενδεχόμενο περαιτέρω απομόνωσης της Βόρειας Κορέας εάν συνεχίσει τις προκλήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 May 2012 - 8:30:31 UTC