Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοντά σε συμφωνία για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα
  • [02] Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα
  • [03] Δημοσιονομική εξυγίανση και τόνωση ανάπτυξης στην ευρωζώνη, λένε Ομπάμα και Μέρκελ
  • [04] Π. Τέτσης: Η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει το κεφάλι
  • [05] "Πάρε ανάσα, τρέξε στην Αθήνα"
  • [06] Ο Μ. Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε τον γάμο του στο Facebook
  • [07] Θύματα του Εγκέλαδου έπεσαν τρεις Ιταλοί εργάτες

  • [01] Κοντά σε συμφωνία για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

    Κοντά σε συμφωνία για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ΑντώνηΣαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται τα επιτελεία των δύο κομμάτων.

    Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑφέρονται να αποδέχονται τη σχετική πρόταση που διατύπωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

    Απομένει να συζητηθεί ο χρόνος, ο τρόπος και διάφορα διαδικαστικά θέματα διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

    Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, όπως δήλωσε η κυρία Φώφη Γεννηματά, το διάλογο με τον κ. Βενιζέλο.

    [02] Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

    Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει αύριο η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

    Οι εξετάσεις φέτος συμπίπτουν με τις εκλογές, γεγονός που υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης κάποιων ειδικών μαθημάτων.

    Πάντως το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις και η βαθμολόγηση των γραπτών θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου.

    [03] Δημοσιονομική εξυγίανση και τόνωση ανάπτυξης στην ευρωζώνη, λένε Ομπάμα και Μέρκελ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν το Σάββατο πως η ευρωζώνη δεν πρέπει να άρει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενισχύοντας όμως παράλληλα την ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ομπάμα και Μέρκελ είχαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, στη διάρκεια την οποίας επισήμαναν την ανάγκη να εργαστούν παράλληλα σε αυτά τα δύο μέτωπα, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του αμερικανού προέδρου.

    "Η κοινή παραδοχή είναι ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, αλλά και να διατηρηθούν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης στα οποία επιμένει η κ. Μέρκελ και άλλοι", υπογράμμισε ο Ρόουντς.

    Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επισημάνει πως η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάπτυξη είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως "όλοι οι ηγέτες συμφωνούν ότι οι δύο αυτοί στόχοι αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα".

    [04] Π. Τέτσης: Η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει το κεφάλι

    «Άτακτη μητέρα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος καιακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, του οποίου εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, έκθεση έργων τέχνης με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου Τεχνών, που είναι δημιούργημα του πρώην δημάρχου Λευκωσίας Μιχαλάκη Ζαμπέλα και της συζύγου του Λουκίας.

    Στο περιθώριο των εγκαινίων ο εικαστικός δημιουργός και τροφοδότης πολλών σημερινών Κυπρίων ζωγράφων δέχτηκε με ευχαρίστηση να μιλήσει στο ΑΜΠΕ.

    Οι πνευματικοί άνθρωποι, οι πνευματικοί δημιουργοί , οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα ποιο ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν για να ξεπεράσει η χώρα τη σημερινή κρίση, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πολιτική, πνευματική και κοινωνική, τον ρωτήσαμε κατ? αρχάς.

    Ιδού πως απάντησε:

    «Ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί δεν λογαριάζουν τους πνευματικούς ανθρώπους και δημιουργούς. Μας αποκαλούν ειρωνικά "γραφιάδες". Εγώ είμαι, εκτός των άλλων, και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ουδείς μας λαμβάνει υπόψη. Ασκείται μια εκπαιδευτική πολιτική και το κράτος ουδέποτε ρώτησε την Ακαδημία την γνώμη της. Κατακρεούργησαν την Ελληνική γλώσσα».

    Είσαστε απαισιόδοξος ή αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδος, ήταν η επόμενη ερώτηση.

    «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι , γιατί διαφορετικά ο κατήφορος θα είναι μεγαλύτερος. Προσωπικά έζησα την Γερμανική κατοχή και άλλες σκληρές καταστάσεις, που ακολούθησαν, παρόλα αυτά «η Ελλάδα σήκωσε κεφάλι». Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει και τώρα», απάντησε.

    Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι παρά τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, την οργή του για την στάση των Ευρωπαίων, κυρίως των μεγάλων και βορείων εταίρων στην Ε.Ε. «δεν φαίνεται να εννοούν στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια». Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι είναι «αδίστακτοι» και ότι κοιτούν μόνο το δικό τους συμφέρον.

    [05] "Πάρε ανάσα, τρέξε στην Αθήνα"

    Με το σύνθημα «Πάρε ανάσα, τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης», χιλιάδες δρομείςσυμμετέχουν σήμεραστον 1ο διεθνή ημι-Μαραθώνιο 21.100μ, στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ημι-Μαραθωνίου, στα 8.000 και στα 3.000μ που διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθήνας.

    Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 π.μ.μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο.

    Στον αγώνα δυναμικό «παρών» δίνει η ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ» (έτσι και το σύνθημα «πάρε ανάσα»), που συμμετέχει στον αγώνα με 120 μέλη-φίλους της, μεταξύ των οποίων γνωστοί άνθρωποι της show biz, όπως και η πρόεδρος της ΜΚΟ ηθοποιός Ζέτα Δούκα, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Ρέα Τουτουνζή και ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

    Λόγω του ημι-μαραθωνίου, απότο πρωί πραγματοποιούνται σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

    Διακοπές της κυκλοφορίας παρατηρούνται σε όλο το μήκος της Βασ. Όλγας, της Ηρ. Αττικού, της Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα και στη Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα.

    [06] Ο Μ. Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε τον γάμο του στο Facebook

    Ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παντρεύτηκε την επί χρόνια φίλη του Πρισίλα Τσαν και ανακοίνωσε το γάμο τους στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζοντας το status του (οικογενειακή του κατάσταση).

    Ο γάμος του 28χρονου δισεκατομμυριούχο τελέστηκε μια ημέρα μετά την ιστορική είσοδο του Facebook στο Χρηματιστήριο.

    Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έκαναν "like" στην αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης του Ζούκερμπεργκ, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία των νεόνυμφων οι οποίοι ποζάρουν σε εξωτερικό χώρο.

    Ο Ζούκερμπεργκ δεν φοράει κάποιο από τα αγαπημένα του T-shirts, αλλά ένα σοβαρό σκούρο μπλε κοστούμι και η νύφη ένα άσπρο φόρεμα.

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από αρκετά χρόνια όταν ο Ζούκερμπεργκ φοιτούσε στο Χάρβαρντ και η Τσαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

    [07] Θύματα του Εγκέλαδου έπεσαν τρεις Ιταλοί εργάτες

    Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που σημειώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

    Ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

    Ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων έγινε αισθητός σε όλη την βορειοανατολική Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2012 - 6:30:35 UTC