Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Λέει ψέματα όποιος ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να τηρηθεί το Μνημόνιο
  • [02] Τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ επανέλαβε η Α. Παπαρήγα
  • [03] Καθαρή λαϊκή εντολή στις 17 Ιουνίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Στο Θριάσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη
  • [05] Π. Κρούγκμαν: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [06] Επιφυλάξεις για την τοποθέτηση Σόιμπλε στην ηγεσία του Eurogroup εκφράζει ο Ολάντ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Λέει ψέματα όποιος ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να τηρηθεί το Μνημόνιο

    «Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild. Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.

    Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αποφευχθεί, αλλά τονίζει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

    Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με το πόσο χρόνο έχει ακόμη η Ελλάδα, δηλώνει: «Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα μέχρι μετά από το μέσο του χρόνου ώστε να μην χρειάζεται τις αγορές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο γρηγορότερα μπορέσει να έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Η σημερινή κατάσταση προκαλεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και ακριβώς αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνει η πολιτική».

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος που εμείς και η Ελλάδα έχουμε επιλέξει πρέπει να ακολουθηθεί και κατά τη γνώμη μου θα ακολουθηθεί επιτυχώς» και προσθέτει ότι «κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, επειδή "αυτοί στις Βρυξέλλες" δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».

    [02] Τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ επανέλαβε η Α. Παπαρήγα

    Τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα με σημερινή δήλωσή της, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο σήμερα και αύριο.

    Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα άλλα κόμματα, γιατί όπως είπε, κανένα από τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα στο Σικάγο, η οποία παίρνει αποφάσεις τρομακτικές για τους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου.

    [03] Καθαρή λαϊκή εντολή στις 17 Ιουνίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Καθαρή λαϊκή εντολή για να ακυρωθούν οριστικά οι πολιτικές που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και τη δυστυχία είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το ενωτικό κάλεσμα προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή ως τροπολογία θα τεθεί εκ νέου στην κρίση της ελληνικής βουλής και αν χρειαστεί και στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αποδέχεται μιά μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση.

    Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας προανήγγειλε νέα εκλογική διακήρυξη και πιό εξειδικευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για κινδυνολογία, ενώ όσον αφορά στις καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Τσίπρας στην επίθεσή του τόνισε ότι κινδυνολογούν αυτοί που εγγυώνται τις καταθέσεις των λίγων στην Γενεύη, τη Ζυρίχη, και το Λονδίνο, ενώ την ίδια στιγμή, εκμηδενίζουν τις καταθέσεις των πολλών στην Ελλάδα.

    [04] Στο Θριάσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη

    Στο Θριάσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη με ακατάσχετη αιμορραγία γυναικολογικής φύσεως, όπως αναφέρουν οι συνήγοροί της.

    Η διακομιδή της κ. Σταμάτη στο νοσοκομείο κρίθηκε επιβεβλημένη για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της, ενώ κατά τους συνηγόρους της, η κατηγορουμένη στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την προσωρινή της κράτηση.

    Σε επιστολή που, μέσω των δικηγόρων της, διένειμε στον Τύπο η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου κάνει λόγο για «στιγματισμό» και «δαιμονοποίησή» της, ενώ συνδέει την ποινική υπόθεση, που χαρακτηρίζει «σαπουνόπερα», και την προφυλάκισή της με το τέλος της μεταπολίτευσης αναφέροντας ότι ίσως κάποιοι την θέλουν «ιδανική αυτόχειρα».

    [05] Π. Κρούγκμαν: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι «απλώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις» και προειδοποιεί για «τρομακτικές συνέπειες» τον πρώτο χρόνο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Επικρίνει δε την γερμανική κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας που επέβαλε.

    «Δεν μου αρέσει να το λέω έτσι ωμά, είναι σαν να φωνάζεις "φωτιά" μέσα σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο», δηλώνει ο κ. Κρούγκμαν και επισημαίνει ότι καμία από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν έχει πιθανότητα να αποκαταστήσει την ζημιά. Προβλέπει δε ότι η έξοδος της Ελλάδας θα οδηγήσει και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης σε "bank run" (μαζικές αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων). «Αν δεν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρώ θα εκραγεί. Θα τυλιχτεί στις φλόγες και τότε θα πρέπει να ρίξουμε στη φωτιά όσο περισσότερο νερό μπορούμε», προκειμένου να περιοριστεί η φυγή κεφαλαίων από τις ιταλικές και τις ισπανικές τράπεζες.

    [06] Επιφυλάξεις για την τοποθέτηση Σόιμπλε στην ηγεσία του Eurogroup εκφράζει ο Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τις "ισχυρές επιφυλάξεις" του, στο θέμα της τοποθέτησης ως επικεφαλούς του Eurogroup του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενημερώνοντας σχετικώς "υπεύθυνους των Βρυξελλών", γράφει το περιοδικό Spiegel.

    Σύμφωνα με το γερμανικό εν λόγω δημοσίευμα, την τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε ως επικεφαλούς των υπουργών Οικονομικών στην ευρωζώνη ο πρόεδρος της Γαλλίας την θεωρεί "δυσχερώς αποδεκτή".

    Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας θέτει τον όρο, ο κ. Σόιμπλε να εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιό του στην κυβέρνηση Μέρκελ, στην περίπτωση που μετά την 17η Ιουλίου, φέτος, αυτός αναδειχθεί διάδοχος του κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2012 - 12:30:31 UTC