Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με Νεοελληνική Γλώσσα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών
  • [02] Τους πολιτικούς αρχηγούς "βλέπει" σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [03] Το NATO θα παραδώσει την διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν ως τα μέσα του 2013
  • [04] Ο εθνικιστής Νίκολιτς πρόεδρος της Σερβίας
  • [05] Απεβίωσε ο Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees

  • [01] Με Νεοελληνική Γλώσσα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών

    Με το μάθημα της ελληνικής γλώσσας, άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους. Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.

    Σε δηλώσεις η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες μετακινούνται τα μαθήματα των εξετάσεων που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

    Να σημειωθεί ότι, τότε διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων. Η μετακίνηση θα είναι ολιγοήμερη, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει τέλος Ιουνίου για να μην αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων, αν εισέλθουμε στον Ιούλιο.

    [02] Τους πολιτικούς αρχηγούς "βλέπει" σήμερα ο πρωθυπουργός

    Ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος θα συναντηθεί σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, διαδοχικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιειται την Τετάρτη 23 Μαΐου.

    Σύνφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός στις 9:30 θα συναντηθεί με την Επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, Ιωάννα Κοντούλη, στις 10:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, στις 10:30 με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο, στις 11:00 με την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στις 11:30 με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, στις 13:00 με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, στις 13:45 με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκο, στις 14:30 με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο, στις 17:30 με τον Πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερο και στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη που θα εκπροσωπήσουν τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Α. Τσίπρα, ο οποίος θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

    [03] Το NATO θα παραδώσει την διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν ως τα μέσα του 2013

    Το NATO θα παραδώσει την διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν στις δυνάμεις της χώρας ως τα μέσα του 2013, συμφώνησαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της συμμαχίας, καθώς καταρτίζουν σχέδια για τον τερματισμό ενός πολέμου που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς δυτικών κρατών.

    Η σύνοδος του Συμφώνου αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά σήμερα την στρατηγική των ΗΠΑ για την κατά φάσεις έξοδο από το Αφγανιστάν, μετά την απόφαση της Γαλλίας να αποσύρει πρόωρα τα στρατεύματά της.

    Το σχέδιο του NATO είναι να μεταθέσει την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς και κατόπιν να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των 130.000 στρατιωτών υπό συμμαχική διοίκηση ως τα τέλη του 2014, κατά τον Ράσμουσεν.

    Περίπου 50 βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ πέταξαν τα μετάλλια που είχαν λάβει στον δρόμο, σε μια ενέργεια που είπαν ότι συμβολίζει το ότι απορρίπτουν τους πολέμους υπό αμερικανική ηγεσία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για να διεκδικήσουν οι χώρες-μέλη να δαπανούν λιγότερα για την άμυνα και περισσότερα για την παιδεία.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] Ο εθνικιστής Νίκολιτς πρόεδρος της Σερβίας

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, παραδέχθηκε την ήττα του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Πρόεδρος από το 2004, ο Τάντιτς απηύθυνε έκκληση η χώρα να συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [05] Απεβίωσε ο Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees

    Ο Ρόμπιν Γκιμπ, ο οποίος μαζί με τους αδελφούς του Μπάρι και Μορίς είχαν ιδρύσει το επιτυχημένο συγκρότημα μουσικής ντίσκο Bee Gees, απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον επίσημο ιστότοπό του χθες.

    Ο τραγουδιστής έπασχε από καρκίνο.

    Το συγκρότημα απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως τα "Stayin' Alive", "How Deep Is Your Love" και "Night Fever".

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 6:30:31 UTC