Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αγορά χρειάζεται κάθε μήνα 12,4 δισ. ευρώ
  • [02] Πως ένα λάθος τηλεφώνημα έσωσε την πεντάχρονη Βιττόρια
  • [03] Ετοιμότητα για ένταξη στην ΕΕ ζήτησε από το Βελιγράδι ο Σουηδός ΥΠΕΞ Μπιλντ
  • [04] Ανεβάζει τη στάθμη των θαλασσών η άντληση υδάτων
  • [05] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ
  • [06] Σε Παρίσι και Βερολίνο, σήμερα και αύριο ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Δύο σκάφη με λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε Πρέβεζα και Κέρκυρα
  • [08] Στο ΣΔΟΕ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών
  • [09] Τρεις αλπινιστές έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ
  • [10] ΝΒΑ: Στον τελικό της Δύσης οι Σπερς
  • [11] Οι Μίκαελ Χάνεκε - Ζάν Λουί Τρεντινιάν - Ιζαμπέλ Ιπέρ για την ταινία "Love"
  • [12] Κοινωνικοί φορές ανέλαβαν δράση για τον καθαρισμό της Σάμου
  • [13] Να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου στη σύνοδο κορυφής, ζήτησε ο Φ.Κουβέλης από τον πρωθυπουργό
  • [14] Στ. Μάνος και Θ. Τζήμερος μαζί στις εκλογές
  • [15] Ντ.Κάμερον: "Για παραμονή ή όχι στο ευρώ ψηφίζουν οι Έλληνες"
  • [16] Τουλάχιστον 110 συλλήψεις σε κινητοποιήσεις το Μόντρεαλ
  • [17] Τουλάχιστον 100 μετασεισμοί στην Ιταλία - Χιλιάδες οι άστεγοι

  • [01] Η αγορά χρειάζεται κάθε μήνα 12,4 δισ. ευρώ

    Τo σύνολο των παλαιών και νέων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για το 2012 ανέρχονται, συνολικά, σε 148,7 δισ ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν πρόστιμα, προσαυξήσεις, επιτόκια και δόσεις δανείων. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά χρειάζεται κάθε μήνα 12,4 δισ ευρώ, όταν το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου μόλις ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ, δηλαδή 13,3 δισ. ευρώ το μήνα.

    Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) σχετικά με το σύνολο υποχρεώσεων των επιτηδευματιών μέχρι το τέλος του έτους.

    Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων για το 2012 ανέρχεται στα 52,2 δισ ευρώ (αναθεωρηση στα 53,3 δισ ευρώ) ενώ οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων (σύνολο ιδιωτικού τομέα) σε τράπεζες και δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν το Μάρτιο του 2012 ήταν 133,4 δισ ευρώ οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και42 δισ ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

    [02] Πως ένα λάθος τηλεφώνημα έσωσε την πεντάχρονη Βιττόρια

    Ένα κοριτσάκι πέντε ετών, μπόρεσε να ανασυρθεί ζωντάνο από τα συντρίμμια, χάρη στην κινητοποίηση Ιταλού γιατρού που ζει στην Νέα Υόρκη, σε μία ιστορία που συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία.

    Όταν η Βιττόρια έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, η μητέρα της άρχισε να τηλεφωνεί σε όλους τους αριθμούς παροχής πρώτων βοηθειών αλλά οι τηλεφωνικές συνδέσεις ήταν εκτός λειτουργίας.

    Τότε, απελπισμένη, προσπάθησε να μιλήσει στην καλύτερή της φίλη. Έκανε λάθος, όμως, τον τελευταίο αριθμό και της απάντησε ένας Ιταλός γιατρός που ζει στην Νέα Υόρκη.

    Αφού άκουσε την έκκληση, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάλεσε αμέσως την διεύθυνση αστυνομίας της Ρώμης, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στην περιοχή και να απεγκλωβίσουν τη μικρή Βιττόρια.

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα πέρασαν όλοι όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στην Φεράρα και την Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν περίπου 3.000 πολίτες.

    Παράλληλα, περισσότεροι από εκατό μετασεισμοί σημειώθηκαν, με τους δύο μεγαλύτερους να είναι 3,7 και 3,6 βαθμοί.

    [03] Ετοιμότητα για ένταξη στην ΕΕ ζήτησε από το Βελιγράδι ο Σουηδός ΥΠΕΞ Μπιλντ

    Την ανάγκη να επιδείξει το Βελιγράδι ξεκάθαρα την ετοιμότητά του να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, μετά το χθεσινό β? γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, που ανέδειξε νικητή τον Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα αποτελέσματα των σερβικών προεδρικών εκλογών, ο κ. Μπιλντ υπογράμμισε ακόμη πως η Σερβία, με επικεφαλής τον κ. Νίκολιτς, θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για τη συμφιλίωση στην περιοχή.

    [04] Ανεβάζει τη στάθμη των θαλασσών η άντληση υδάτων

    Τρισεκατομμύρια τόνοι υπόγειων υδάτων, τα οποία αντλούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη για άρδευση, ύδρευση και βιομηχανική χρήση, χαμηλώνοντας έτσι, όλο και περισσότερο, τους κατά τόπους υδροφόρους ορίζοντες, έχουν ως συνέπεια να καταλήγουν στις θάλασσες ανεβάζοντας τελικά τη στάθμη τους, ακόμη περισσότερο και από τα νερά που προέρχονται από το λιώσιμο των πάγων της Γης, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μία νέα ιαπωνική υδρολογική επιστημονική έρευνα.

    Η ολοένα αυξανόμενη άντληση των υπόγειων νερών, σύμφωνα με την μελέτη, έχει οδηγήσει σε μέση άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 0,77 χιλιοστά το χρόνο από το 1961 μέχρι σήμερα. Η άντληση των υπόγειων υδάτων είναι πενταπλάσια σε ποσότητα από το λιώσιμο των δύο μεγαλύτερων όγκων πάγων του πλανήτη, της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας. Εκτιμάται ότι κατά την τελευταία 50ετία, περίπου 18 τρισεκατομμύρια τόνοι νερού αντλήθηκαν από τα υπόγεια «ρεζερβουάρ», χωρίς να αντικατασταθούν.

    [05] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ

    Το εισιτήριο για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, στο φινάλε των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (6η ημέρα). Με γκολ του Τοτσέ στο 62΄ οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ, η οποία θα επιδιώξει την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης.

    Παράλληλα, με γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη στο 12΄, ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη στο φινάλε των πλέι οφ και νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Περιστερίου πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

    [06] Σε Παρίσι και Βερολίνο, σήμερα και αύριο ο Αλ. Τσίπρας

    Το Παρίσι και το Βερολίνο θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο Τρίτη ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-EKM και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής αριστεράς

    Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη, τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΝ, Γιάννη Μηλιό και τον υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γιάννη Μπουρνού.

    [07] Δύο σκάφη με λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε Πρέβεζα και Κέρκυρα

    Δύο σκάφη με λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Πρέβεζα και Κέρκυρα.

    Ειδικότερα, σε θαλαμηγό ανοιχτά της Πρέβεζας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 53 λαθρομετανάστες καθώς και ο 64χρονος χειριστής του σκάφους. Επίσης, σε περιπολία αεροσκάφους του FRONTEX στα δυτικά της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα, εντοπίστηκε φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 17 λαθρομετανάστες. Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού, οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα.

    [08] Στο ΣΔΟΕ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών

    Τα κεντρικά γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στην οδό Πειραιώς 207 θα επισκεφτεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιάς. Ο υπουργός θα έχει συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΟΕ.

    [09] Τρεις αλπινιστές έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ

    Τρεις αλπινιστές έχασαν χθες Κυριακή τη ζωή τους στη διάρκεια κατάβασης από την κορυφή του όρους Έβερεστ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουριστικές αρχές του Νεπάλ.

    Ένας από αυτούς είναι Γερμανός γιατρός και όπως δήλωσε ο σέρπα, Ανγκ Τσέρινγκ της διοργανώτριας εταιρίας της αποστολής Asian Trekking, "υποψιαζόμαστε ότι πέθανε εξαιτίας της νόσου μεγάλου υψομέτρου".

    Ο Έμπερχαρντ Σάαφ, 61 ετών, πέθανε το Σάββατο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι άλλοι δύο είναι ο γεννημένος στο Νεπάλ, Καναδός υπήκοος Σρέγα Σαχ και ένας Κορεάτης, ενώ αγονείται και ένας Κινέζος υπήκοος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] ΝΒΑ: Στον τελικό της Δύσης οι Σπερς

    Πραγματικός σίφουνας το Σαν Αντόνιο προκρίθηκε στα τελικά της Δύσης στο ΝΒΑ. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς νίκησε με 102-99 τους Κλίπερς μέσα στο Λος Άντζελες, έκανε το 4-0 και φτάνοντας τις 18 συνεχείς νίκες έφτασε στους τελικούς της Δύσης, όπου θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, το νικητή του ζευγαριού Οκλαχόμα και Λέικερς.

    Οι Σπερς βρέθηκαν να χάνουν με 88-82 έξι λεπτά πριν το τέλος, αλλά χάρη στη ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά πήραν τη νίκη-πρόκριση. Ο Τιμ Ντάνκαν με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Κρις Πολ με 23 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους Κλίπερς.

    [11] Οι Μίκαελ Χάνεκε - Ζάν Λουί Τρεντινιάν - Ιζαμπέλ Ιπέρ για την ταινία "Love"

    «Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στο σινεμά Απολαμβάνω περισσότερο το θέατρο γιατί δεν έχω εικόνα του τι κάνω. Ήθελα όμως, να δουλέψω με τον Μίκαελ Χάνεκε γιατί θεωρώ ότι είναι από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες. Είναι ίσως η πρώτη φορά που απολαμβάνω τον εαυτό μου σε ταινία».

    Τα λόγια ανήκουν στον Ζάν Λουί Τρεντινιάν, αυτό τον φοβερό Γάλλο ηθοποιό που τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το 1969 για το «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

    Η νέα ταινία του Μ. Χάνεκε, «Love», όπου πρωταγωνιστεί τον έφερετην Κυριακήστο φεστιβάλ, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του. Είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τον θάνατο της κόρης του, Μαρί Τρεντινιάν, ή οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύντροφο της, τον Γάλλο μουσικό Μπερτράν Καντά πριν από εννέα χρόνια. Στο σινεμά είχε να παίξει 14 χρόνια, από την ταινία «Αυτοί που μΚΌ αγαπούν, θα πάρουν το τρένο» του Πατρίς Σερό.

    Ο Αυστριακός σκηνοθέτης επιστρέφει στις Κάνες μετά το 2009, όταν το αντιπολεμικό αριστούργημα, «Λευκή κορδέλα» είχε πάρει τον Χρυσό Φοίνικα, από τα χέρια μάλιστα της σταθερής μούσας του, Ιζαμπέλ Ιπέλ, που ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Παίζει και στην τωρινή ταινία, μαζί με τον Τρεντινιάν και μια ακόμα σημαντική Γαλλίδα ηθοποιό, την Εμμανουέλ Ριβά («Χιροσίμα αγάπη μου»).

    Το θέμα της ταινίας είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, «Αγάπη». Παρακολουθούμε τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, από την στιγμή που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό. Ο σύζυγος της είναι εκεί στο πλευρό της, ενώ η κόρη τους (Ιπέρ) κάνει επισκέψεις. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και συγκινητική ταινία, έναν ύμνο στην αγάπη και την αφοσίωση των συντρόφων στα καλά και τα κακά της ζωής.

    [12] Κοινωνικοί φορές ανέλαβαν δράση για τον καθαρισμό της Σάμου

    Δράσεις και πρωτοβουλίες ανέλαβαν κοινωνικές ομάδες για τον καθαρισμό του νησιού, την Κυριακή στη Σάμο, λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στον δήμο.

    Ειδικότερα, συμμετείχαν δεκαπέντε επιχειρήσεις του εμπορικού συλλόγου, που ανέλαβαν τον καθαρισμό των νησίδων της παραλιακής λεωφόρου, από το Γεφυράκι μέχρι το λιμάνι Βαθέος.

    Οι επαγγελματίες, με την συνδρομή του δημάρχου, αντιδημάρχου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, προέδρου του λιμενικού ταμείου, του δημοτικού συμβούλου της ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑΣ και πολλών μελών της, προχώρησαν στο κόψιμο των χόρτων, στη συγκέντρωσή τους σε σακούλες και στη ρήψη τους σε οχήματα του δήμου, που συμμετείχε με κάποιους υπαλλήλους εθελοντικά και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την καθαριότητα.

    [13] Να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου στη σύνοδο κορυφής, ζήτησε ο Φ.Κουβέλης από τον πρωθυπουργό

    Να αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση -παρόλο που οι δυνατότητές της ως υπηρεσιακής «δεν είναι μεγάλες»- το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει σειρά προτάσεων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία, να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή, να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την καλπάζουσα ανεργία, ζήτησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

    Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου, «όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει και επιμείνει η ΔΗΜΑΡ», επιπλέον να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από τη χρονική επιμήκυνση, να διεκδικήσει την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών από την ΕΚΤ και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

    [14] Στ. Μάνος και Θ. Τζήμερος μαζί στις εκλογές

    Την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποφάσισαν το κόμμα Δημιουργία Ξανά, υπό τον Θάνο Τζήμερο και η Δράση- ΦΣ, υπό τον Στέφανο Μάνο και αναμένεται να την ανακοινώσουν επίσημα στον Τύπο αύριο, Τρίτη 22 Μαΐου, σε συνέντευξη που θα δώσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο.

    Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και οι διαβουλεύσεις τους εντατικοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, σε ένα περιβάλλον έντονης κινητικότητας, κυρίως στον κεντροδεξιό χώρο, που ακολούθησε την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά για δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου.

    [15] Ντ.Κάμερον: "Για παραμονή ή όχι στο ευρώ ψηφίζουν οι Έλληνες"

    ΟΒρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως "οι Ελληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές του επόμενου μήνα ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ" και κάλεσε την ευρωζώνη να ετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια για κάθε περίπτωση.

    Ο Κάμερον, που μίλησε στο Σικάγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τόνισε ακόμη πως "Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπάρχει μια επιλογή: μπορείτε είτε να ψηφίσετε να παραμείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή αν ψηφίσετε με άλλο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζετε να φύγετε".

    Παράλληλα,ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε την Κυριακή, σε τηλεοπτική συνέντευξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πως είναι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση θα βρουν μια λύση προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

    "Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ", δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ο Μ.Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο "δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ".

    "Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα που είναι κρίσιμο για τη χώρα, και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα, να παραμείνει στο ευρώ θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα", συνέχισε.

    "Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, η ό,τι απομένει απ΄αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση", υπογράμμισε ο κ. Μόντι.

    Επιμέλεια: Β. Χρίστη

    [16] Τουλάχιστον 110 συλλήψεις σε κινητοποιήσεις το Μόντρεαλ

    Μια νέα νύχτα διαδηλώσεων και οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκειά τους στο κέντρο του Μόντρεαλ οδήγησαν στη σύλληψη τουλάχιστον εκατόν δέκα ατόμων στο Μόντρεαλ, σύμφωνα με τις αρχές.

    Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ τους τέσσερις αστυνομικοί.

    Οι αρχές προχώρησαν σε συνολικά περισσότερες από 116 συλλήψεις τη νύχτα.

    Η κινητοποίηση κηρύχθηκε "παράνομη" από τις δυνάμεις της τάξης δέκα λεπτά μετά την έναρξή της.

    [17] Τουλάχιστον 100 μετασεισμοί στην Ιταλία - Χιλιάδες οι άστεγοι

    Ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα πέρασαν όλοι όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά το φονικό σεισμό που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια, στοιχίζοντας τη ζωή έξι ανθρώπων.

    Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στην Φεράρα και την Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν περίπου 3.000 πολίτες. Τα σπίτια τους εκκενώθηκαν καθώς πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικότητας.

    Παράλληλα, περισσότεροι από εκατό μετασεισμοί σημειώθηκαν, με τους δύο μεγαλύτερους να είναι 3,7 και 3,6 βαθμοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 8:30:37 UTC