Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Φιλοευρωπαϊκή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Δημιουργία Ξανά και Δράση «θα στηρίξουν» μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση
  • [03] Αναστολή λειτουργίας στις 29-30 Μαΐου αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών
  • [04] Αποκαλυπτικά τα στοιχεία στις σημειώσεις Τσοχατζόπουλου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Φιλοευρωπαϊκή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά.

    «Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας "να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και για αλλαγή στρατηγικής. «Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε και απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Βερολίνο, συνάντησε ακόμη τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν. Όπως διευκρίνισε, είχε ζητήσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα του γερμανικού Κοινοβουλίου και βρίσκεται πάντα στην διάθεση των Χριστιανοδημοκρατών, εάν επιθυμούν επικοινωνία.

    [02] Δημιουργία Ξανά και Δράση «θα στηρίξουν» μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση

    Με την πεποίθηση ότι «στις επόμενες εκλογές κρίνονται σχεδόν τα πάντα» τα κόμματα Δημιουργία Ξανά και Δράση, αποφάσισαν κοινή εκλογική κάθοδο, προκειμένου να υπάρξει μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή» στη Βουλή, που «θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει» την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο σχηματισμών Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος, στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανήγγειλαν τη δημιουργία του συνασπισμού.

    Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου.

    Στην ομιλία του, ο κ. Τζήμερος είπε ότι «θα στηρίξουμε και θα πιέσουμε την επόμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων» προσθέτοντας ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία όμως θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν απέκλεισε και συμμετοχή του συνασπισμού στην κυβέρνηση.

    «Θα ψηφίσουμε όποιο νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή και είναι μεταρρυθμιστικό, απ' όπου κι αν προέρχεται και θα καταψηφίσουμε ό,τι αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις, απ' όπου κι αν προέρχεται» είπε ο κ. Τζήμερος, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός».

    [03] Αναστολή λειτουργίας στις 29-30 Μαΐου αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών

    Την αναστολή κάθε δραστηριότητάς του αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών, την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Μαΐου, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσης του Ιδρύματος. Παράλληλα, προσανατολίζεται να μη δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, καθώς θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

    Στην επιστολή που έστειλε το Ίδρυμα στην υπουργό Παιδείας, Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, αναφέρεται ότι «στην υπ΄ αρ. πρωτ. 23734/ΙΒ/06-03-2012 απόφαση του υπουργείου, η οποία αφορούσε στον καθορισμό της ετήσιας επιχορήγησης των ΤΕΙ της χώρας, ο συνολικός προϋπολογισμός του ιδρύματός μας, για το οικονομικό έτος 2012, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης, ανήλθε σε 15.350.000 ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 50% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, στις 12 Μαρτίου, υπέστησαν "κούρεμα" κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ».

    [04] Αποκαλυπτικά τα στοιχεία στις σημειώσεις Τσοχατζόπουλου

    Μία αγωνιώδης προσπάθεια να λήξει με ευνοϊκό τρόπο κάθε εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη, μέσω παρεμβάσεων που φαίνεται να ζητά ή να προσδοκά από πολιτικά και άλλα πρόσωπα, διαφαίνεται στις σημειώσεις του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκαν στο γραφείο του και ήδη αποτελούν αντικείμενο εξονυχιστικού ελέγχου από τους ανακριτές.

    Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φαίνεται να αποζητά την παρέμβαση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του.

    Χαρακτηριστικές είναι οι αξιολογήσεις που κάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος για τον υπουργό τις οποίες σημειώνει με παύλες:

    «-Απολογητικός για το παρελθόν! (ξέρει ο ΓΑΠ)

    -Τώρα όμως εκπέμπει άλλο κλίμα. Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής.

    - Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε. Αλλά περιορισμένες οι δυνατότητές του».

    Σε άλλη σελίδα ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφερόμενος και πάλι στον κ. Παπαϊωάννου, γράφει: «Δυνατότητα και θέληση να παρέμβει στην πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης μας. Κλίμα διαφορετικό μετά την αποχώρηση ΓΑΠ».

    Μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται για κάποιον λόγο που δεν εξηγεί, να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος: «Νέα κυβέρνηση. Λ. Παπαδήμος. Προώθηση άμεσης δράσης. Δικαιοσύνη- Τώρα παρέμβαση - εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο. Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης».

    Η αισιοδοξία του πρώην υπουργού φαίνεται να εδράζεται στην ύπαρξη «μεσολαβητή» που αναφέρει ότι βρήκε για να τον στηρίξει για την ταυτότητα του οποίου δεν περιλαμβάνονται στα χειρόγραφα στοιχεία. Σε κάποιες σελίδες ωστόσο αναφέρεται σε κάποιον «Β», που φαίνεται να είναι πρόσωπο με κύρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 18:30:31 UTC