Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στην Πάτρα σε περιοχή που διαμένουν μετανάστες
  • [02] ΚΚΕ: Αέρας κοπανιστός ο δήθεν "άλλος αέρας" που φυσάει στην ΕΕ
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση στο Μαξίμου με τους φαρμακοποιούς
  • [04] Δεν αναστέλλουν την λειτουργία τους στις 29 και 30 Μαΐου τα ΤΕΙ Αθήνας
  • [05] EU observer: Σχέδιο της «Ντόιτσε Μπανκ» για παράλληλο ελληνικό ευρώ

  • [01] Επεισόδια στην Πάτρα σε περιοχή που διαμένουν μετανάστες

    Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής, στην Πάτρα, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο, όπου διαμένουν μετανάστες.

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ρίψη χημικών. Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκαν φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

    Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας, που βρίσκονται κοντά στο νέο λιμάνι, πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου από τρεις Αφγανούς και παράλληλα ζητούσαν την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή τους.

    Εξάλλου, επίθεση εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη εξαπέλυσαν απόψε άγνωστα άτομα έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Σούπερ Μπι» στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον κτυπούν. Επίσης τα άγνωστα άτομα κτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

    Ο Απόστολος Βουλδής δέχτηκε την επίθεση, την στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην κτυπήσουν τον βουλευτή.

    Όταν η Αστυνομία έφθασε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί.

    [02] ΚΚΕ: Αέρας κοπανιστός ο δήθεν "άλλος αέρας" που φυσάει στην ΕΕ

    «Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού με τον δήθεν "άλλο αέρα" που φυσάει στην ΕΕ. Ο "αέρας" αυτός, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε, μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός. Και ο Ολάντ, όπως και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [03] Άκαρπη η συνάντηση στο Μαξίμου με τους φαρμακοποιούς

    Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμουμε τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

    Οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν κανονικά αύριο στην απεργία τους, ενώ θα σταματήσουν τηνπίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

    [04] Δεν αναστέλλουν την λειτουργία τους στις 29 και 30 Μαΐου τα ΤΕΙ Αθήνας

    Δεν πρόκειται να αναστείλουν την λειτουργία τους τα ΤΕΙ Αθήνας στις 29 και 30 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το βράδυ.

    Στην ανακοίνωση του προέδρου διευκρινίζεται ότι το ΤΕΙ είχε αναστείλει την λειτουργία του για οικονομικούς λόγους, στις 29 και 30 Μαρτίου. Τώρα επανέρχεται στο θέμα, προειδοποιώντας ότι επειδή συνεχίζονται τα οικονομικά προβλήματα δεν θα προβεί σε μετεγγραφές, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει θέμα νέας αναστολής της λειτουργίας του.

    [05] EU observer: Σχέδιο της «Ντόιτσε Μπανκ» για παράλληλο ελληνικό ευρώ

    Η διαδικτυακή πύλη «EU observer» δημοσιεύει σήμερα άρθρο με τίτλο «Γερμανική τράπεζα καταθέτει σχέδιο για παράλληλο ελληνικό ευρώ». Το άρθρο παρουσιάζει τα σχέδια της «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank) για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα με τηνονομασία «Geuro».

    Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπό την απειλή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο οικονομικός κολοσσός Deutsche Bank παρουσίασε την ιδέα του για ένα «Geuro»: ενός παράλληλου νομίσματος που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να το υποτιμήσει, παραμένοντας όμως ταυτόχρονα στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank δηλώνει ότι το «Geuro» θα επέτρεπε στην Ελλάδα να χαμηλώσει τους μισθούς της και να μεγιστοποιήσει τις εξαγωγές της επιστρέφοντας έτσι πιο σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 20:30:33 UTC