Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα"
  • [02] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από υποψήφιους και γονείς για το ερώτημα Γ4 της Φυσικής
  • [03] Ανοικτό το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης
  • [04] Κ.Λαγκάρντ: "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα"
  • [05] Αγωνιούν για το "μεγάλο κεφάλαιο" τα αστικά κόμματα, υποστηρίζει η Α.Παπαρήγα
  • [06] Δίνουμε "τη μητέρα των μεγάλων μαχών", δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ
  • [07] Παρέμβαση Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ
  • [08] Παρεμβάσεις Β.Πολύδωρα και Α.Λυκουρέντζου στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ
  • [09] Παρεμβάσεις Δ.Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ
  • [10] Αφαίρεσαν καλώδια τηλεπικοινωνιών και σηματοδότησης σε γραμμή του ΟΣΕ
  • [11] Την Κύπρο επισκέπτεται τη Δευτέρα, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι
  • [12] Νέα αποστολή στη Συρία προγραμματίζει ο Κόφι Ανάν

  • [01] "Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα"

    Ενότητα - αγώνας - αναγέννηση, είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αντώνης Σαμαρά ξεκινώντας την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.

    Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι "υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση".

    Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη "πόρτα πόρτα". Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε "είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα".

    Έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις. "Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση" είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά όμως έστρεψε τα βέλη του και έναντι του ΚΚΕ φέρνοντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργική.

    [02] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από υποψήφιους και γονείς για το ερώτημα Γ4 της Φυσικής

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από υποψήφιους και γονείς για το ερώτημα Γ4 της Φυσικής το οποίο ακυρώθηκε χθες λίγες ώρες μετά τις εξετάσεις, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είχε ελλιπή διατύπωση, όπως είπε η εξεταστική επιτροπή, ενώ η Ένωση Ελλήνων Φυσικών δήλωσε ότι ήταν λάθος.

    Η εξεταστική επιτροπή με οδηγία της στα βαθμολογικά κέντρα ζήτησε μετά την ακύρωση του συγκεκριμένου ερωτήματος οι 7 μονάδες που του αναλογούσαν να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα, ώστε να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι. Ωστόσο πολλοί υποψήφιοι λένε ότι κατάφεραν να λύσουν τη συγκεκριμένη άσκηση και θεωρούν ότι αδικούνται εάν και γι'αυτούς ισχύσει η ακύρωση του ερωτήματος.

    Το υπουργείο Παιδείας επανήλθε σήμερα στο θέμα και εξέδωσε νέα ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας ότι ακυρώθηκε το ερώτημα.

    [03] Ανοικτό το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης

    Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής τέθηκε κυβερνητικό νομοσχέδιο με τίτλο "Ο περί της Συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (Κυρωτικός Νόμος του 2912".

    Σκοπός του νομοσχεδίου , το οποίο σύμφωνα με αρμόδιο του Κυπριακού ΥΠΕΞ, θα πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή μέχρι τις 30 Μαΐου, είναι η συμμετοχή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

    Ο σκοπός του ΕΜΣ, είναι η κινητοποίηση της χρηματοδότησης και η παροχή στήριξης σταθερότητας, υπό αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοδοτικής συνδρομής , προς όφελος των μελών του ΕΜΣ που αντιμετωπίζουν ή απειλούνται από σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης ,εφόσον είναι απαραίτητη για την διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολο της και των κρατών μελών της. Προς το σκοπό αυτό ο ΕΜΣ έχει δικαίωμα να αντλεί κεφάλαια με την έκδοση χρηματοπιστωτικών τίτλων ή με την σύναψη χρηματοοικονομικών ή λοιπών συμφωνιών ή ρυθμίσεων με μέλη του ΕΜΣ , χρηματοοικονομικά ιδρύματα ή άλλα τρίτα μέρη.

    Για την δημιουργία του ΕΜΣ , που θα αντικαταστήσει τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), συμφώνησε στις 17.12.10 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

    Στόχος είναι ο ΕΜΣ να τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Ιούλιο, δηλαδή επί Κυπριακής προεδρίας, αντί ένα χρόνο αργότερα, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί. Επίσης, σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν αύξηση της συνολικής χρηματοδοτικής ικανότητας του ΕΜΣ από 500 σε 700 δις ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως η Βουλή των Αντιπρόσωπων θα πρέπει να κυρώσει το συντομότερο δυνατό την τροποποίηση του άρθρου της Συνθήκης της Λισσαβόνας για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, "επειδή εάν ω μη γένοιτο χρειαστεί, η Κύπρος δεν θα μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του Μηχανισμού εφόσον δεν έχει πρότερα κυρώσει τη Συνθήκη".

    [04] Κ.Λαγκάρντ: "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα"

    Με μια συνέντευξη "έξω από τα δόντια", στην βρετανική εφημερίδα Guardian, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, αυξάνει την πίεση προς την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαλάρωση των όρων του προς την Αθήνα.

    «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» δηλώνει, καθιστώντας σαφές ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

    Απαντώντας σε ερωτήματα αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος δηλώνει:

    «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα.»

    [05] Αγωνιούν για το "μεγάλο κεφάλαιο" τα αστικά κόμματα, υποστηρίζει η Α.Παπαρήγα

    "Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον λόγο: ότι η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013" δήλωσε αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ προειδοποιεί τον λαό πως σε μια τέτοια περίπτωση "είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του (και) δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου."

    "Αντίθετα ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα. Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό" επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ "χωρίς να φοβάται θυσίες και εμπόδια θα τα δώσει όλα για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε τραγωδία."

    [06] Δίνουμε "τη μητέρα των μεγάλων μαχών", δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

    Συγκινημένη δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αρχίζοντας την ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ , στην επανεμφάνισή της δηλαδή μετά από δυόμιση χρόνια σε κομματική εκδήλωση. Εκφράζοντας την εκτίμηση πως έκανε το σωστό συστρατευόμενη με τη ΝΔ η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση που πήρε με τον Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε όμως πως ήταν πολιτικά και ηθικά σωστή.

    "Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών , πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις" δήλωσε η κα Μπακογιάννη . Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα και στις επιθέσεις που όπως είπε δέχεται από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κα Μπακογιάννη τόνισε πως βρίσκονταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα.

    "Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο , οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς" τόνισε η κα Μπακογιάννη λέγοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές. " Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη" τόνισε διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν θα μας σταθεί αν δεν καταστήσουμε σαφές πως έχουμε το σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας.

    Η κα Μπακογιάννη περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως οδηγεί με την πολιτική του τη χώρα στο γκρεμό. Απευθυνόμενη στους πολίτες που βιώνουν την κρίση , η κα Μπακογιάννη τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μόνο όμως μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

    [07] Παρέμβαση Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

    "Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της" δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ".

    Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου είπε ο κ. Μεϊμάρακης και πρόσθεσε ότι πήραμε το μήνυμα. "Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας." δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι "είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους. Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν".

    Κατέληξε απευθυνόμενος προς το σώμα λέγοντας ότι "σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά".

    [08] Παρεμβάσεις Β.Πολύδωρα και Α.Λυκουρέντζου στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

    Ως συνέλευση ενότητας και νίκης , ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επισημαίνοντας πως "δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας."

    Ο κ. Πολύδωρας τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι "να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν δει την πατρίδα ως αντικείμενο λεηλασίας και αρπαγής" και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα κρατήσει τον ίσιο δρόμο των αξιών. Έκανε μάλιστα λόγο για μια σχέση ισοτιμίας και εταιρικής αλληλεγγύης , ενώ έθεσε ως βασικό στόχο να προχωρήσει η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο για να σωθεί ο λαός και η κοινωνία.

    Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως " κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ, ενώ επέκρινε την Αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες όπως είπε ιδέες.

    [09] Παρεμβάσεις Δ.Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

    Η παράταξή μας ξεκινάει τη μάχη για την σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων 40 χρόνων είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι "ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος είναι η αποπομπή μας από την Ευρώπη, ο δεύτερος η κατάρρευση της οικονομίας και τρίτος η αμφισβήτηση των κοινοβουλευτικών θεσμών". Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η πατρίδα μας θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και μετά τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.

    Έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες σκληρού αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και αλήθειες με συγκεκριμένο πρόγραμμα είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι "θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και θα ανοίξουμε με αξιοπρέπεια τον δρόμο του κοινού όλων των Ελλήνων μέλλοντός μας.

    "Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί και θα τα καταφέρει, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει" δήλωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας.

    Είπε υπάρχουν τρία ανησυχητικά και τρία ενθαρρυντικά στοιχεία. Πρώτο ανησυχητικό ότι χθες δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση στη Γερμανία ότι το 60% των Γερμανών θέλει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση του Απριλίου. Τρίτο ανησυχητικό σημείο είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων παραγόντων και του ΔΝΤ ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης δεν θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν τα χρήματα όχι μόνο για τις δόσεις των δανείων αλλά και για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας και οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών.

    Υπάρχουν και θετικά μηνύματα, συνέχισε ο κ. Δήμας, η προοπτική νίκης της ΝΔ μετά την συμπαράταξη. Δεύτερο ενθαρρυντικό σημείο η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Ευρώπη και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις για αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Τρίτο θετικό σημείο οι αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης. "Αυτά μας δίνουν την ελπίδα ότι με βιώσιμη κυβέρνηση θα μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης" κατέληξε.

    [10] Αφαίρεσαν καλώδια τηλεπικοινωνιών και σηματοδότησης σε γραμμή του ΟΣΕ

    Καλώδια τηλεπικοινωνιών και σηματοδότησης σε σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ κατηγορείται ότι επιχείρησε να αφαιρέσει 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς της ασφάλειας στην Κατερίνη.

    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 45χρονος, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που διάφυγε και αναζητείται, κατηγορούνται ότι έκοψαν με τανάλιες και προσπάθησαν να αποσπάσουν τα καλώδια, από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς.

    Οι δράστες σκόπευαν να πουλήσουν τα καλώδια, ενώ εξαιτίας της κλοπής υπήρξε κίνδυνος σιδηροδρομικού ατυχήματος και διακοπής της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, στη γραμμή Θεσσαλονίκης ? Αθηνών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο 45χρονος κατηγορείται και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

    [11] Την Κύπρο επισκέπτεται τη Δευτέρα, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι

    Φθάνει στην Κύπρο τη Δευτέρα, για επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία την πρώτη Ιουλίου.

    Ο κύριος Ρομπάι θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κύριος Ρομπάι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [12] Νέα αποστολή στη Συρία προγραμματίζει ο Κόφι Ανάν

    Ο διεθνής απεσταλμένος Κόφι Ανάν θα επισκεφθεί "σύντομα" τη Συρία για συνομιλίες με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ στη χώρα η αιματοχυσία συνεχίζεται.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι στην πόλη Χούλα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι βομβαρδισμοί άρχισαν το μεσημέρι της Παρασκευης στην περιφέρεια της Χούλα, ιδιαίτερα στα χωριά Τάλντο και Τιμπέ και συνεχίστηκαν ως τα ξημερώματα.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και του Αραβικού Συνδέσμου, χαρακτηρίζοντάς τους «συνεργούς του συριακού καθεστώτος στη σφαγή της Χούλα».

    Παράλληλα, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει κατεπείγουσα σύνοδο για να εξετάσει την κατάσταση στη Χούλα και να συζητήσει τις ευθύνες των Ηνωμένων Εθνών έναντι των σφαγών, των διώξεων και των μέτρων αναγκαστικών μετακινήσεων πληθυσμού που πλήττουν ολόκληρες περιοχές.

    Καθώς η εκεχειρία που είχε κηρυχθεί τον Απρίλιο παραβιάζεται συνεχώς, όλο και συχνότερα, ο κοινός Κόφι Ανάν αποφάσισε να μεταβεί το αμέσως προσεχές διάστημα στη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 May 2012 - 10:30:31 UTC