Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σουηδική νίκη στην Eurovision
  • [02] Α. Τσίπρας: «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να κρατήσει το ευρώ»

  • [01] Σουηδική νίκη στην Eurovision

    Την δέκατη έβδομη θέση κατέκτησε η ελληνική συμμετοχή με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac", στον τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Νικητήρια χώρα αναδείχθηκε η Σουηδία με το τραγούδι "Euphoria", που ερμήνευσε για τη χώρα της η Loreen, συγκεντρώνοντας 372 ψήφους.

    Σε μία λαμπερή τελετή έναρξης του διαγωνισμού, με εντυπωσιακά χορευτικά, οι 20.000 θεατές που βρίσκονταν στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο Crystal Hall του Αζερμπαϊτζάν, απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

    Η τραγουδίστρια της νικήτριας Σουηδίας, χώρας που πήρε την σκυτάλη από το Αζερμπαϊτζάν, πανηγύρισε τη νίκη της τραγουδώντας για δεύτερη φόρα στη σκηνή, το νικητήριο τραγούδι στην τελετή λήξης του διαγωνισμού.

    Η Ελευθερία Ελευθερίου με το "Aphrodisiac", ψηφίστηκε από 15 χώρες σε σύνολο 42 (Κύπρος, Αλβανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρωσία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ισραήλ) κι έλαβε 64 ψήφους.

    Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.

    Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στην Κύπρο η οποία κατέλαβε την δέκατη έκτη θέση, με το "La La Love" της Ήβης Αδάμου.

    [02] Α. Τσίπρας: «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να κρατήσει το ευρώ»

    «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να κρατήσει το ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση ότι ενδεχόμενη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρωζώνη.

    Στην συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, παραδέχεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, τονίζει ωστόσο ότι η πολιτική λιτότητας έχει αποτύχει, χαρακτηρίζει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «φορέα ελπίδας», ενώ αναφέρεται και στον Αλέκο Αλαβάνο.

    «Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον να σπάσει επιτέλους η επιβολή της λιτότητας», εξηγεί ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κι αναλύει τη θέση του για μια πολιτική η οποία, όπως λέει, «δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέπει και πάλι την ανάπτυξη». Επισημαίνει ότι «αν η πολιτική λιτότητας δεν αλλάξει, θα έχει ως συνέπεια την πλήρη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και αυτό πράγματι θα ήταν ένας κίνδυνος για το ευρώ», ενώ σημειώνει το γεγονός ότι «τα οικονομικά συστήματα των χωρών είναι τόσο στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε δεν μπορεί κανείς να περιορίσει την κρίση γεωγραφικά»: «Αν συνεχίσουμε να πιεζόμαστε και να εκβιαζόμαστε με ένα πρόγραμμα λιτότητας που έχει τόσο εμφανώς αποτύχει, τότε η Ελλάδα, πράγματι σύντομα δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώσει τους δανειστές της. Τότε θα υπάρξει στάση πληρωμών, στην οποία θα έχουμε υποχρεωθεί και αυτό θα γίνει επικίνδυνο, όχι μόνο για τη Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας», σημειώνει.

    Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι υπόσχεται το ακατόρθωτο, «να κρατήσει το ευρώ, αλλά να ακυρώσει τις συμφωνίες με τους Ευρωπαίους», ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται ότι υπάρχει σε αυτό αντίφαση και τονίζει: «Απλώς δεν θέλουμε να πηγαίνουν τα χρήματα του ευρωπαίου πολίτη σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 6:30:35 UTC