Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Α.Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ο Τζήμερος
  • [02] Ο οίκος Fitch θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
  • [03] "Είμαστε όλοι Ελληνες Εβραίοι": Ανοικτή επιστολή στη Le Monde
  • [04] Καταστροφές σε 200.000 στρέμματα από το χαλάζι, στον νομό Λάρισας
  • [05] Για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ντ. Μπακογιάννη, ο Π. Σκουρλέτης
  • [06] Φ. Κουβέλης: «Κενό γράμμα τα προεκλογικά συνθήματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ»
  • [07] Τη θέση του για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, επανέλαβε ο Π. Καμμένος
  • [08] Bloomberg: "Απειλή για την παγκόσμια οικονομία μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"
  • [09] «Φρανσουά Ολάντ, να αλλάξουμε το πεπρωμένο», ένα βιβλίο του νέου Γάλλου προέδρου
  • [10] Τέλος οι πλαστικές σακούλες για το Λος Άντζελες

  • [01] Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Α.Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ο Τζήμερος

    Σε μια πράξη ισχυρού συμβολισμού και με το μήνυμα ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να διεκδικήσουν την ποινική δίωξη των πολιτικών, που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά!», Θάνος Τζήμερος, κατέθεσε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Η «Δημιουργία, ξανά!», με την πρωτοβουλία αυτή, καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης» και ζητά την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εντατικοποίηση των ενεργειών της Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκάλυψη των σκανδάλων.

    [02] Ο οίκος Fitch θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

    Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει απίθανο, σύμφωνα με το βασικό σενάριο του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του, Τζον Όλερτ, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιείτο θα ασκούσε πίεση στο αξιόχρεο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

    «Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ, αυτό θα είχε κατά την άποψή μας συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, έως το σημείο πολλές από αυτές να τεθούν υπό παρακολούθηση (σ.σ.: για υποβάθμιση)», δήλωσε ο κ. Όλερτ στο πρακτορείο Dow Jones.

    [03] "Είμαστε όλοι Ελληνες Εβραίοι": Ανοικτή επιστολή στη Le Monde

    Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde.

    Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα και με το γεγονός της δικής της επίδοσης στις εκλογές της 6ης Μαϊου ξεκινάει το κείμενο με τίτλο : "Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης".

    Η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση πως"Η οικονομική και κοινωνική "Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη".

    [04] Καταστροφές σε 200.000 στρέμματα από το χαλάζι, στον νομό Λάρισας

    Στα 200 χιλιάδες στρέμματα, φθάνουν αυτά που επλήγησαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πρόσφατη κακοκαιρία - βροχόπτωση και χαλάζι, στον νομό Λάρισας. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και η ευρύτερη κτηματική περιφέρεια του Δήμου Λαρισαίων με τα σιτηρά, κριθάρι, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα, καλαμπόκι, αμπέλια, ψυχανθή (φακή, ρεβίθι) και βίκο να είναι τα φυτά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

    Oι ζημιές στο βαμβάκι που είναι η δυναμικότερη καλλιέργεια της περιοχής εκτείνονται σε 70.000-80.000 στρέμματα. Ωστόσο το σιτάρι, η βιομηχανική ντομάτα και τα ψυχανθή είναι εκείνα τα προϊόντα όπου η ζημιά είναι καθολική. Ζημιές υπάρχουν ακόμη και στην πόλη της Λάρισας όπου σπίτια, καταστήματα, αλλά και αποθήκες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

    [05] Για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ντ. Μπακογιάννη, ο Π. Σκουρλέτης

    «Η επίθεση αυτή δημιουργεί συνειρμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real σχετικά με όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για στελέχη του συνδυασμού που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

    «Έχουνε περάσει δέκα χρόνια από τότε που έγινε αυτή η δίκη», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη των επιθέσεων από τον κ. Πάγκαλο».

    [06] Φ. Κουβέλης: «Κενό γράμμα τα προεκλογικά συνθήματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ»

    Επίθεση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι η αγωνία των πολιτών, η όξυνση της κρίσης και η ακυβερνησία έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα των τριών κομμάτων.

    «Ο κ. Σαμαράς τώρα ανακαλύπτει ότι το μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο κ. Βενιζέλος από ζηλωτής του μνημονίου υποδύεται τον όψιμο αμφισβητία. Ο δε κ. Τσίπρας από τη μονομερή καταγγελία πέρασε στην επανεξέταση, ξαναγύρισε στην ακύρωση και τώρα αναζητεί φόρμουλα να κρύψει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως το κόμμα του από την άρχη είπε όλη την αλήθεια.

    «Να απαλλαγούμε βήμα- βήμα από το μνημόνιο, να διασώσουμε μισθούς και συντάξεις, να κερδίσουμε τη μάχη του ευρώ. Γι' αυτό τώρα ζητάμε από τους πολίτες εντολή για λύση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    [07] Τη θέση του για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, επανέλαβε ο Π. Καμμένος

    Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση με εθνικό σκοπό, κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας βάσει προγραμμάτων που θα κατατεθούν τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ενώ υπογράμμισε ότι «για μας δεν τίθεται θέμα πρωθυπουργίας Σαμαρά ή Βενιζέλου».

    Ο κ. Καμμένος είπε πως εντός της εβδομάδας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητήσουν να γνωστοποιηθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας, να ειπωθεί η αλήθεια στους Έλληνες, καθώς τίθενται εκβιαστικά διλήμματα για τις 17 Ιουνίου.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για έναν ειδικό λογαριασμό όπου θα συγκεντρώνονται οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία λογική προσαύξηση του ύψους 8% το χρόνο.

    [08] Bloomberg: "Απειλή για την παγκόσμια οικονομία μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

    Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συνιστούσε απειλή για την παγκόσμια ευημερία, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της στην παγκόσμια οικονομία είναι 0,4%, καθώς οι επιπτώσεις θα έφθαναν έως την Κίνα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο παραπέμπει σε δηλώσεις αναλυτών διεθνών επενδυτικών ταμείων και τραπεζών.

    Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στα ενέχυρα, αναφέρει το στέλεχος του Pimco - του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο - Ρίτσαρντ Κλάριντα, μία άποψη που συμμερίζονται οικονομολόγοι των τραπεζών Bank of America Merrill Lynch και JPMorgan Chase. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να προκαλέσει χρεοκοπίες κρατών της Ευρώπης καθώς και επιδρομές σε τράπεζες, πιστωτικές κρίσεις και υφέσεις που μπορεί να οδηγήσουν περισσότερες χώρες να φύγουν από το ευρώ. Οι διασυνδέσεις, ωστόσο, των χωρών μέσω τους διεθνούς εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών ροών σημαίνουν ότι οι επιπτώσεις δεν θα περιορισθούν στην Ευρωζώνη. Η JPMorgan εκτιμά ότι κάθε υποχώρηση της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 1% μειώνει την ανάπτυξη στις άλλες περιοχές του κόσμου κατά 0,7%. Οι εξαγωγικές χώρες, από τη Βρετανία έως την Κίνα, θα υπέφεραν και η παραγωγός πρώτων υλών Ρωσία θα αντιμετώπιζε μείωση των τιμών του πετρελαίου. Αν και οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να κινηθούν καλύτερα, ακόμη και αυτές θα αισθάνονταν έναν απόηχο παρεμφερή με τη χρηματοπιστωτική μόλυνση που ακολούθησε τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.

    [09] «Φρανσουά Ολάντ, να αλλάξουμε το πεπρωμένο», ένα βιβλίο του νέου Γάλλου προέδρου

    «Άκουσα να τίθενται παντού με άγχος τα ίδια ερωτήματα: Θα βρουν δουλειά τα παιδιά μου; Εγώ θα κρατήσω τη δική μου; Θα υπάρχουν δάσκαλοι στο σχολείο των παιδιών μου;...».

    Όχι. Δεν είναι ερωτήσεις που θέτει σε υποψήφιο βουλευτή ένας Έλληνας από το Περιστέρι, το Διδυμότειχο η τα Σφακιά. Είναι ερωτήσεις Γάλλων πολιτών που αγωνιούν και ρωτούν τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε πριν λίγες μέρες την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Είναι απόσπασμα από το βιβλίο του «Να αλλάξουμε το πεπρωμένο», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις.

    Σε 172 σελίδες ο Γάλλος πολιτικός αυτοπαρουσιάζεται στο γαλλικό- και όχι μόνο- κοινό, μιλώντας για την καταγωγή του, εξηγώντας παράλληλα το όραμά του για μια άλλη Γαλλία μέσα σε μια διαφορετική Ευρώπη που δεν θα είναι έρμαιο των αγορών.

    [10] Τέλος οι πλαστικές σακούλες για το Λος Άντζελες

    Το Συμβούλιο της Πόλης του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ της κατάργησης της χρήσης πλαστικής σακούλας σε καταστήματα μαναβικής και το Λος Άντζελες θα γίνει έτσι η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που εφαρμόζει το μέτρο αυτό μέχρι σήμερα.

    Οι ιδιοκτήτες μικρότερων καταστημάτων θα έχουν 12 μήνες για να εφαρμόσουν το μέτρο.

    Εκτιμάται ότι 2,3 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ΜΚΟ Heal the Bay, η οποία στήριξε το μέτρο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 10:30:29 UTC