Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνθήκες φτώχειας για εκατομμύρια παιδιά στις ανεπτυγμένες χώρες
  • [02] Καταστροφές σε 200.000 στρέμματα από το χαλάζι, στον νομό Λάρισας
  • [03] Συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ενόψει εκλογών
  • [04] Οι εργασιακές σχέσεις ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης υπ. Εργασίας - Φ. Κουβέλη
  • [05] Κ. Σκανδαλίδης: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, υπό συγκεκριμένους όρους για μετεκλογικές συνεργασίες
  • [06] Πτώση 9% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο
  • [07] Συγχαρητήρια επιστολή Π. Μπιτσαξή στον Διομήδη Αργους

  • [01] Συνθήκες φτώχειας για εκατομμύρια παιδιά στις ανεπτυγμένες χώρες

    Περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συν Νορβηγία και Ισλανδία) στερούνται βασικών αγαθών, απαραίτητων για την ανάπτυξή τους. Ταυτόχρονα, 30 εκατομμύρια παιδιά -σε ένα σύνολο 35 χωρών με αναπτυγμένες οικονομίες- ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται 21η μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών και 30η ανάμεσα στις 35 χώρες με αναπτυγμένη οικονομία.

    Τα παραπάνω τονίζονται σε έκθεση, που συντάχθηκε από το Κέντρο Ερευνών Innocenti της UNICEF και εξετάζει την παιδική φτώχεια και τις στερήσεις των παιδιών σε όλο τον βιομηχανικό κόσμο, συγκρίνοντας και κατατάσσοντας τις επιδόσεις των χωρών.

    Αυτή η σύγκριση σε διεθνές επίπεδο, αναφέρει η έκθεση, αποδεικνύει ότι η παιδική φτώχεια στις χώρες αυτές δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά εξαρτάται από τις πολιτικές, αλλά και ότι ορισμένες χώρες τα πάνε πολύ καλύτερα από άλλες στην προστασία των περισσότερο ευάλωτων παιδιών τους.

    [02] Καταστροφές σε 200.000 στρέμματα από το χαλάζι, στον νομό Λάρισας

    Στα 200 χιλιάδες στρέμματα, φθάνουν αυτά που επλήγησαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πρόσφατη κακοκαιρία - βροχόπτωση και χαλάζι, στον νομό Λάρισας. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και η ευρύτερη κτηματική περιφέρεια του Δήμου Λαρισαίων με τα σιτηρά, κριθάρι, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα, καλαμπόκι, αμπέλια, ψυχανθή (φακή, ρεβίθι) και βίκο να είναι τα φυτά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

    Oι ζημιές στο βαμβάκι που είναι η δυναμικότερη καλλιέργεια της περιοχής εκτείνονται σε 70.000-80.000 στρέμματα. Ωστόσο το σιτάρι, η βιομηχανική ντομάτα και τα ψυχανθή είναι εκείνα τα προϊόντα όπου η ζημιά είναι καθολική. Ζημιές υπάρχουν ακόμη και στην πόλη της Λάρισας όπου σπίτια, καταστήματα, αλλά και αποθήκες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

    [03] Συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ενόψει εκλογών

    Ενισχυμένη με την Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και στελέχη από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και της κομμουνιστικής αριστεράς κατεβαίνει στις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην πρόσκληση για να συγκροτηθει ευρύτερο μέτωπο των αντικαπιταλιστικών και αντι- ΕΕ δυνάμεων, το ΚΚΕ μ-λ και το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο.

    Έτσι, με αυτά τα δεδομένα κατατέθηκαντη Δευτέρατα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

    Βασικό σύνθημα είναι η λέξη «Ανατροπή» σε αντιπαράθεση με τη «διαπραγμάτευση για την υποταγή" όπως αναφέρει η κεντρική τους αφίσα.

    [04] Οι εργασιακές σχέσεις ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης υπ. Εργασίας - Φ. Κουβέλη

    Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης, ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και το ζήτημα της ανεργίας.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε, ότι «εκείνο που επείγει είναι να αποκατασταθούν τα συλλογικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων και αυτό με το δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη μνημονιακοί νόμοι. Πρέπει να εξασφαλιστεί ένα πάγωμα, διότι έχουν αρχίσει πολλές ατομικές συμβάσεις, που σημαίνουν ουσιαστικά αιχμαλωσία των εργαζομένων. Πρέπει να επανέλθουν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία προστατεύουν την αμοιβή εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [05] Κ. Σκανδαλίδης: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, υπό συγκεκριμένους όρους για μετεκλογικές συνεργασίες

    Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ο Κ. Σκανδαλίδης για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ. «Στόχος είναι να υπάρξει μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς, με κορμό το ΠΑΣΟΚ», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

    Ο κ. Σκανδαλίδης δεν απέκλεισε συνεργασία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας όμως συγκεκριμένους όρους «για το σχέδιο αναθεώρησης που επαγγέλλεται η Κουμουνδούρου, αλλά και για την "πόλωση", που επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς».

    «Πρωταρχικό μας καθήκον είναι να κυβερνηθεί η χώρα. Μέχρι τώρα όλες τις ευθύνες τις ανέλαβε μόνο του το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι προσπαθούν να το απομονώσουν. Αν ο λαός ψηφίσει έξω από την πρότασή μας, ας πάρουν και οι άλλοι τις ευθύνες τους τότε», τόνισε χαρακτηριστικά.

    [06] Πτώση 9% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο

    Μεγάλη πτώση 9%, σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στο τετράμηνο του έτους η πτώση της κατανάλωσης περιορίζεται σε 0,71%, καθώς κατά τους χειμερινούς μήνες τα νοικοκυριά στράφηκαν στα κλιματιστικά για θέρμανση, λόγω των αυξήσεων στο πετρέλαιο.

    Έτσι, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 3,9% και 6,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους περυσινούς μήνες, αλλά τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 5,2% και τον Απρίλιο 9%, πάντα σε σύγκριση με το 2011.

    [07] Συγχαρητήρια επιστολή Π. Μπιτσαξή στον Διομήδη Αργους

    Ως μια τεράστια νίκη της ελληνικής ψυχής χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, την επιτυχία της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη Άργους να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κυπέλλο στο Τσάλεντζ Καπ, στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον σύλλογο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 12:30:29 UTC