Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"
  • [02] Το υπουργείο Άμυνας επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Συνάντηση Βενιζέλου με τους κοινωνικούς εταίρους
  • [04] "Παράλογη" η απόφαση του ΣτΕ για κατεδάφιση του θεάτρου Μπάντμιντον
  • [05] Πλαστοί οι λογαριασμοί στο twitter και στο facebook καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • [06] Επιφυλακτικός ο Ερό στην ιδέα διορισμού του Σόιμπλε ως προέδρου Eurogroup
  • [07] Την Τράπεζα της Ελλάδος θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Π. Καμμένος
  • [08] "Η πολιτική των συνεργασιών η μόνη που παράγει λύσεις", δηλώνει ο Θ. Τζήμερος
  • [09] Εκτός αγοράς η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή. Οι πελάτες επιστρέφουν στη ΔΕΗ

  • [01] "Ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"

    Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου διατυπώνει στη συνέντευξή του στη webtv του ΑΠΕ ο Φώτης Κουβέλης.

    «Η πρόταση χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει ταυτόχρονα το άνοιγμα της πόρτας είτε για την αποπομπή είτε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Διατύπωσε, ωστόσο, την πρόταση να επιδιωχθεί άμεσα η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».

    «Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη δραχμή τι θα σημάνει για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες. Θα αγοράζουμε με δραχμές και θα πληρώνουμε σε τιμές ευρώ», επεσήμανε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε τρελό πληθωρισμό και γκρέμισμα κατά 50% των μισθών και των συντάξεων.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε άλλη ερώτηση επεσήμανε πως ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και επέκρινε εκείνους αποδέχτηκαν ότι μείωση αποδοχών σημαίνει και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

    Σε ό,τι αφορά το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις εκλογές, σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που το εμφάνιζαν να εξασφαλίζει διψήφιο ποσοστό, έκανε λόγο για σκηνικό «καρικατούρας δικομματισμού» και υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σταθερά ποσοστά και αποκρούει την πίεση, βλέποντας να καταγράφεται κίνηση προς τα πάνω.

    «Εμείς μιλήσαμε από την αρχή με ειλικρίνεια. Σταδιακή αποδέσμευση, σκληρή διαπραγμάτευση, παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, άμεση ενέργεια για να στηριχθεί η κοινωνία που έχει τεμαχιστεί», συνέχισε και αμέσως μετά άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

    [02] Το υπουργείο Άμυνας επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και παρατήρησε ότι η οικονομική κρίση επ? ουδενεί δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων, που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπισή τους.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας, είχε σήμερα τρίωρη συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και ενημερώθηκε για τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

    Παράλληλα, αφού χαρακτήρισε σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [03] Συνάντηση Βενιζέλου με τους κοινωνικούς εταίρους

    Η κεντρική ιδέα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης είναι η «παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία κατά τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην οριστική υπέρβαση του μνημονίου, αλλά από τη σύμβαση κρατάμε:

    -όλα τα θετικά που συνδέονται με τη μείωση του χρέους, τη μείωση των ετήσιων τόκων εξυπηρέτησης του χρέους. -όσα συνδέονται με το χρήμα που μπορεί να πέσει στην αγορά. -όσα συνδέονται με την ανάπτυξη, το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων και τη στήριξη των έργων υποδομής από το τραπεζικό σύστημα. -όσα συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και γενικότερα της ανεργίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Κίνημα, όπως η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό, επάνοδο της εστίασης στα προηγούμενα επίπεδα και χαμηλότερο συντελεστή για τα αγροτικά εφόδια.

    Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη στήριξη των κοινωνικών φορέων στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει και στοχεύει στην άρση των δυσμενών όρων της σύμβασης, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη.

    [04] "Παράλογη" η απόφαση του ΣτΕ για κατεδάφιση του θεάτρου Μπάντμιντον

    Απογοητευμένοι από την πολιτεία και τους θεσμούς της δηλώνουν, οι επιχειρηματίες του θεάτρου Μπάντμιντον, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για ακύρωση της οικοδομικής άδειας και πράξης αναθεώρησής της με την οποία το κτίριο του Μπάντμιντον, στο Γουδί, μετατράπηκε από αθλητικό σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για μεταολυμπιακή χρήση.

    Ο διευθυντής- παραγωγός του θεάτρου Μπάντμιντον Μιχάλης Αδάμ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Δεν κάναμε τίποτα παράνομο, το αντίθετο μάλιστα, αξιοποιήσαμε ένα άχρηστο για την Ελλάδα ολυμπιακό ακίνητο και το κάναμε θέατρο. Δώσαμε μία χρήση σε αυτόν τον χώρο που συνάδει απόλυτα με αυτό που λέμε μητροπολιτικό πάρκο. Ένας χώρος πολιτισμού συνάδει με έναν χώρο αναψυχής. Η πολιτεία όμως δεν ήταν εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις τις απέναντί μας, γιατί είχαμε μία 20ετή σύμβαση, για μία ήπια αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να γίνει καλύτερος και συμβατότερος με το μητροπολιτικό πάρκο και τώρα δεν εκπληρώνεται».

    [05] Πλαστοί οι λογαριασμοί στο twitter και στο facebook καταγγέλλει το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του για τους πλαστούς λογαριασμούς που λειτουργούν στο twitter και στο facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

    «Το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει τη διαβολή και την προβοκάτσια και για να βάλει τέλος στην εξαπάτηση ή στην παγίδευση, εκτός από την πολιτική καταγγελία, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

    [06] Επιφυλακτικός ο Ερό στην ιδέα διορισμού του Σόιμπλε ως προέδρου Eurogroup

    Επιφυλακτικός φάνηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, όσον αφορά την ιδέα να διοριστεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν «κουραστεί» από το «κλίμα λιτότητας χωρίς προοπτικές».

    Στην ερώτηση που του έγινε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού L'Express, αν ο διορισμός αυτός «είναι ένα ενδεχόμενο που δεν εξετάζεται», ο Ερό απάντησε: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί». Όμως, «οι λαοί έχουν κουραστεί από αυτό το κλίμα λιτότητας χωρίς προοπτικές, το οποίο δημιουργεί επιχειρήματα για λαϊκισμούς».

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [07] Την Τράπεζα της Ελλάδος θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Π. Καμμένος

    Ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί αύριο στις 9:30 το πρωί την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

    Επίσης ο κ. Καμμένος την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί την Τράπεζα της Ελλάδος και θα συναντηθεί με τον Γιώργο Προβόπουλο.

    Η ενημέρωση που επρόκειτο να γίνει από τους κ.κ. Τέρενς Κουίκ και Κώστα Μαρκόπουλο στα γραφεία του κόμματος την Πέμπτη το μεσημέρι, μετατίθεται σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, για άλλη μέρα.

    [08] "Η πολιτική των συνεργασιών η μόνη που παράγει λύσεις", δηλώνει ο Θ. Τζήμερος

    Αποδεκτές έκανε τις παραιτήσεις έξι στελεχών του κόμματος ο πρόεδρος της "Δημιουργίας ξανά!" Θάνος Τζήμερος, οι οποίες υποβλήθηκαν μετά από διαφωνία για την εκλογική σύμπραξη με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Απαντώντας ο κ. Τζήμερος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή που "η Ελλάδα καταρρέει και η οικονομία κινείται σε σπιράλ θανάτου" μόνον η πολιτική των συνεργασιών μπορεί να παράγει λύσεις.

    Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και 5 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Βασίλης Δρακονταειδής, η Ειρήνη Σφακιανάκη, ο Τάσος Τσάμης, ο Θεόδωρος Πολυζωϊδης και η Ευτυχία Γιαννούλη, οι οποίοι "διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση, αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η "Δημιουργία ξανά!".

    [09] Εκτός αγοράς η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή. Οι πελάτες επιστρέφουν στη ΔΕΗ

    Σε καταγγελία της σύμβασης συναλλαγών με την Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή προχώρησε σήμερα ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

    Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της εταιρίας (στους οποίους σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές δεν περιλαμβάνονται νοικοκυριά αλλά 200 περίπου επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης), από τα μεσάνυχτα θα ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ και έχουν προθεσμία τριών μηνών για να υπογράψουν σύμβαση με νέο προμηθευτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 16:30:27 UTC