Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομμένη μέχρι νεωτέρας η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ
  • [02] Ένας στους δύο θέλει να σβήσει οριστικά το τσιγάρο
  • [03] Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος μιλούν αποκλειστικά στην Amna TV
  • [04] Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο φέρνει τους Ιρλανδούς στις κάλπες
  • [05] Παγωμένο γιαούρτι, νέα μόδα διατροφής
  • [06] Ένα μετάλλιο για τον Μπομπ Ντίλαν
  • [07] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με τα προεδρεία ΚΕΔΕ και ΣΕΤΕ
  • [08] Ένοπλος σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Σιάτλ και αυτοκτόνησε
  • [09] Επιστρέφει στο Βέλγιο «Το κυνήγι του Καλυδωνίου Κάπρου»
  • [10] Τρεις αρκούδες δίνουν με sms το στίγμα τους
  • [11] Τα γραφεία των ανδρών έχουν περισσότερα μικρόβια από των γυναικών
  • [12] Για υποκρισία και εξαπάτηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ
  • [13] Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πρότεινε η Αλ. Παπαρήγα

  • [01] Κομμένη μέχρι νεωτέρας η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ

    Επ' αόριστον συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

    Αυτό αποφάσισε χθες στη Γενική του Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα μέλη του οποίου θα εξακολουθήσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

    [02] Ένας στους δύο θέλει να σβήσει οριστικά το τσιγάρο

    Αυξάνεται η τάση για διακοπή του καπνίσματος στην Ελλάδα, καθώς 45% των καπνιστών δηλώνουν πως σκοπεύουν να κόψουν το κάπνισμα στους επόμενους 6 μήνες.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), διπλασιάστηκε το ποσοστό των καπνιστών, που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο τα τελευταία δύο χρόνια. Ποσοστό 61% αυτών, είναι στο ηλικιακό γκρουπ 30-40 ετών. Ως ο κυριότερος λόγος για τη διακοπή του καπνίσματος καταγράφεται η υγεία, με 66%, ενώ ακολουθεί, με αυξητική τάση, ο οικονομικός παράγοντας (20%).

    Συνολικά 60% των καπνιστών δήλωσαν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα, χωρίς επιτυχία. Αυτό είναι απόλυτα αναμενόμενο τη στιγμή που η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ισχυρότατη.

    Έτσι, η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όταν γίνεται με ατομική και μόνο προσπάθεια (αναφερόμενα ποσοστά επιτυχίας 3-5%). Επιπλέον, ακόμη και οι λίγοι που τα καταφέρνουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, συχνά υποτροπιάζουν.

    [03] Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος μιλούν αποκλειστικά στην Amna TV

    Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος και ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος μιλούν σήμερα στις 16:30, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στους Θ. Τζήμερο και Στ. Μάνο, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #dimiourgia_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος θα μιλήσουν για την κοινή κάθοδο των κομμάτων τους στις εκλογές, την οικονομία, την ανεργία, τις συντάξεις, τις θέσεις του στο μεταναστευτικό αλλά και για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Η αποκλειστική συνέντευξη των Θ. Τζήμερου και Στ. Μάνου θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [04] Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο φέρνει τους Ιρλανδούς στις κάλπες

    Το μόνο δημοψήφισμα στην ΕΕ για την έγκριση ή μη του Δημοσιονομικού Συμφώνου διεξάγεται σήμερα στην Ιρλανδία, όπου οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν κατίσχυση του "ναι", κάτι που αν γίνει πραγματικότητα θα καθησυχάσει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις ανησυχίες για τη χρηματοδότησή της και θα τερματίσει έναν πονοκέφαλο για τις Βρυξέλλες.

    Το δημοψήφισμα, το τρίτο στην Ιρλανδία σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα σε τέσσερα χρόνια, φέρνει ξανά τη χώρα στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς έμεινε εκτός του προσκηνίου το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας πιστά τους όρους της δανειακής σύμβασης με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Παγωμένο γιαούρτι, νέα μόδα διατροφής

    Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το τέλειο πάντρεμα της παράδοσης με τις σύγχρονες απαιτήσεις, αν δεν επρόκειτο για εμπορική επιχείρηση. Κι όμως είναι κάτι ανάμεσα στα δύο, παρότι ο τελικός σκοπός είναι το κέρδος.

    Ο λόγος για τα νέα καταστήματα με το γιαούρτι στην προμετωπίδα τους, τα οποία φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

    Πριν από μερικά χρόνια το γιαούρτι θεωρείτο «προνόμιο» των υπερηλίκων.

    Σιγά- σιγά αυτό το κλίμα άρχισε να ανατρέπεται με την εισαγωγή στο εμπόριο επιδορπίων με χαμηλά λιπαρά, με φρούτα και δημητριακά. Πλέον με τα νέα καταστήματα που κοντεύουν (τα πρώτα από αυτά) να συμπληρώσουν τον ένα χρόνο ζωής, η πρωτοβουλία για την κατανάλωση του μοντέρνου προϊόντος πέρασε στη νέα γενιά, η οποία τα έχει εντάξει στα στέκια της.

    [06] Ένα μετάλλιο για τον Μπομπ Ντίλαν

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε την ανώτατη πολιτική διάκριση των ΗΠΑ στον μουσικό Μπομπ Ντίλαν, τον συγγραφέα Τόνι Μόρισον και 11 άλλους ανθρώπους τους οποίους περιέγραψε ως ήρωες εξαιτίας των "δυνατών" λέξεων που χρησιμοποιούν, των τραγουδιών τους και των πράξεών τους.

    "Εκαναν πλουσιότερη τη ζωή μας και την άλλαξαν προς το καλύτερο", είπε ο Ομπάμα απονέμοντας το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στη διάρκεια τελετής στο Λευκό Οίκο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με τα προεδρεία ΚΕΔΕ και ΣΕΤΕ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα έχει σήμεραo πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 11:00 και 12:30, αντιστοίχως, στα γραφεία του Κινήματος.

    [08] Ένοπλος σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Σιάτλ και αυτοκτόνησε

    Ένοπλος σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον έναν στο Σιάτλ, πριν αυτοκτονήσει λίγες ώρες αργότερα μπροστά στους αστυνομικούς.

    Ο δράστης που πιστεύεται πως σκότωσε μια γυναίκα για να της πάρει το αυτοκίνητο πέθανε σε νοσοκομείο που μεταφέρθηκε αφού αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αναφέρεται στον λογαριασμό της τοπικής αστυνομίας στο Twitter.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Επιστρέφει στο Βέλγιο «Το κυνήγι του Καλυδωνίου Κάπρου»

    Ο πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που εκλάπη το 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης (Βέλγιο) και κατασχέθηκε μετά από μια δεκαετία στην Αθήνα, παίρνει τον δρόμο της επιστροφής.

    Μετά και τη θετική γνωμοδότηση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το έργο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» που φιλοτέχνησε ο περίφημος Φλαμανδός ζωγράφος το 1618, παίρνει άδεια εξαγωγής και επιστρέφει στο βελγικό Μουσείο.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

    [10] Τρεις αρκούδες δίνουν με sms το στίγμα τους

    Δορυφορικό ραδιοκολάρο «φορούν» πλέον 3 αρκούδες στο νομό Καστοριάς που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.

    Ο «Οδυσσέας», ο «Θωρ» και η «Χλόη», αφού πρώτα αναισθητοποιήθηκαν από κτηνίατρο, «φόρεσαν» ραδιοκολάρο, το οποίο επιτρέπει με ακρίβεια λίγων μέτρων, τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης τους, στέλνοντας SMS μέσω διαδικτύου, σχεδόν κάθε μία ώρα.

    [11] Τα γραφεία των ανδρών έχουν περισσότερα μικρόβια από των γυναικών

    Τα ανδρικά γραφεία είναι περισσότερο βρώμικα και πιο φορτωμένα με μικρόβια σε σχέση με τα γυναικεία γραφεία, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να διαλύσει κάθε αμφιβολία για το ποιό φύλο είναι το βρώμικο. Ακόμα, η μελέτη συμπέρανε ότι το πιο μολυσμένο μέρος σε ένα γραφείο είναι το τηλέφωνο και όχι το πληκτρολόγιο.

    Αμερικανοί ερευνητές συμπέραναν ότι η αιτία για αυτή τη διαφορά οφείλεται κυρίως στο ότι οι γυναίκες είναι πιο σχολαστικές με τους κανόνες υγιεινής και στο γραφείο τους, εκτός από το νοικοκυριό τους, αλλά πιο συνεπείς με τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής.

    [12] Για υποκρισία και εξαπάτηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ

    «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [13] Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πρότεινε η Αλ. Παπαρήγα

    Το ΚΚΕ προτείνει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, και ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, σταμάτημα της πληρωμής των δανείων τους και μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους, και όχι κατασχέσεις για χρέη, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε ανέργους του Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ που «πρέπει να γίνουν μέτωπα πάλης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και ρήξης» τις έχουν καταψηφίσει 3 φορές, ως νομοσχέδια υποβληθέντα από το ΚΚΕ, «τα κόμματα εκείνα που λέγοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, κάνουν ταυτόχρονα λαθρεμπόριο ελπίδας εις βάρος 1.200.000 ανέργων προσβλέποντας στην υφαρπαγή ψήφων, ενώ το μόνο που υπόσχονται είναι να αυξηθεί κατά τι το επίδομα ανεργίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2012 - 8:30:26 UTC