Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ
  • [02] «Πνίγουν» τα παιδιά τους οι γονείς που καπνίζουν
  • [03] Χωρίς πολιτικό και οικονομικό νόημα όσα επιβάλλει το Βερολίνο στην Αθήνα
  • [04] «Καταρρίπτονται τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή», δήλωσε ο Π.Καμμένος
  • [05] Παραμένει για άλλο ένα χρόνο η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο "τιμόνι" του ΠΑΟ
  • [06] Οικολόγοι Πράσινοι: Βολές για "ηγεμονισμό" κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [08] Φ. Κουβέλης: "Προοδευτική κυβέρνηση, για να αποφύγουμε τρίτες εκλογές"
  • [09] Παρέμβαση Κομισιόν για την ισπανική τράπεζα ΒΑΝΚΙΑ
  • [10] Με το ημερομίσθιο των 33,57 ευρώ η εξαγορά πλασματικού χρόνου, ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [11] Σειρά παρατάσεων υποβολής φορολογικών δηλώσεων για επιχειρήσεις
  • [12] Στον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο Δώνης
  • [13] Ολυμπιακός: Προφορική συμφωνία με τον Ιμπαγάσα

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης και θα συζητήσει ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, αρκεί να βεβαιωθεί για τη δική μας δέσμευση για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πληρωμές από τον αναπτυξιακό νόμο, με αφορμή τα κρούσματα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

    Άσκησε επίσης κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας θέμα που, όπως είπε, ο ίδιος έχει θέσει και σε κορυφαίο επίπεδο στην ΕΕ. Δεν μπορεί η ΕΤΕΠ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

    [02] «Πνίγουν» τα παιδιά τους οι γονείς που καπνίζουν

    «Πνίγονται» από τον καπνό των τσιγάρων τα παιδιά των καπνιστών , καθώς ο καπνός τους δυσχεραίνει την αναπνοή και προκαλεί βήχα.

    «Με πειράζουν οι άνθρωποι που καπνίζουν, δεν μπορώ να παίρνω αναπνοή και μετά βήχω» λέει η Μαρία, μαθήτρια της 4ης τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, η οποία μαζί με τους συμμαθητές της μετείχε στην συγκέντρωση κατά του καπνίσματος στην Πλατεία Αριστοτέλους. «Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και πρέπει να πούμε στον κόσμο να μην καπνίζει επειδή το τσιγάρο κάνει κακό, προκαλεί ασθένειες και καρκίνο και μαυρίζουν τα πνευμόνια μας» προσθέτει.

    «Λέω στο μπαμπά μου να το κόψει, ότι δεν είναι καλό, ότι με ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν μ΄ αρέσει καθόλου να καπνίζουν μέσα στο σπίτι όποιος και να είναι αυτός που καπνίζει» τονίζει η Χριστίνα.

    «Τα παιδιά δυστυχώς γίνονται παθητικοί και δυστυχώς επειδή είναι μικρά είναι δύσκολο να κάνουν κάτι. Όμως καταλαβαίνουν ότι αυτοί που καπνίζουν τα καθιστούν παθητικούς καπνιστές και διεκδικούν τα δικαιώματά τους» υπγραμμίζουν οι επισκέπτριες υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Καρυδέλη και Μαρία Νούσια , οι οποίες μετείχαν σήμερα σε εκστρατεία ενημέρωσης κατά του καπνίσματος.

    [03] Χωρίς πολιτικό και οικονομικό νόημα όσα επιβάλλει το Βερολίνο στην Αθήνα

    «Όσα η κυβέρνηση του Βερολίνου επιβάλλει στην Αθήνα δεν έχουν ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό νόημα», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

    «Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση, το να λέει δηλαδή στην Ελλάδα ότι πρέπει να εφαρμοσθούν συγχρόνως οι μεταρρυθμίσεις και η πολιτική λιτότητας, δεν έχει νόημα. Είναι σαφές ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο», σημείωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και προσέθεσε:

    «Πολλά εξαρτώνται από το πώς οι Έλληνες θα ψηφίσουν σε δυο εβδομάδες, αν θέλουν να τους σώσουμε. Αν προκύψει μια κυβέρνηση έτοιμη να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Αλλά, όπως είπα, θα χρειασθεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση»

    Ο πρώην καγκελάριος εκτιμά ότι «το σοβαρότερο λάθος που κάναμε, είναι ότι αφήσαμε μετέωρη την κυβέρνηση Παπανδρέου» και εξηγεί: «Ο ίδιος ήταν σαφής. Είχε πει: δώστε μου περισσότερο χρόνο. Τώρα, όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Θα έπρεπε να πούμε αμέσως ότι θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναμορφώσουν την χώρα, αλλά, παράλληλα, ότι πρέπει να μπορέσουν να το κάνουν βαθμιαία. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, ασκούμε μόνον πίεση στην Αθήνα».

    Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ «δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα βγει από το ευρώ» και σε όσους προφητεύουν έναν «ενδεχόμενο κίνδυνο για ντόμινο» απαντά πως «θα έφτανε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για να αποτραπεί κάτι τέτοιο».

    [04] «Καταρρίπτονται τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή», δήλωσε ο Π.Καμμένος

    Καταρρίπτονται πλήρως τα σενάρια τρομολαγνείας που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται εκτός ευρώ από τους ξένους, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε - επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του - με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Όπως είπε , «καταρρίπτεται πλήρως η τρομολαγνεία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή».

    Ο κ.Καμμένος είπε ότι τον διαβεβεβαίωσε ο κ.Προβόπουλος ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές, τόνισε δε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι ο αντισυμβαλλόμενος για το «Κατοχικό δάνειο» είναι το Δημόσιο και όχι η ΤτΕ. «Αρα το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει και να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις», επανέλαβε ο κ. Καμμένος, ο οποίος προέτρεψε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να το πράξει.

    [05] Παραμένει για άλλο ένα χρόνο η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο "τιμόνι" του ΠΑΟ

    Την παραμονή της γι' ακόμη ένα χρόνο στο διοικητικό "τιμόνι" της ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου η οικογένεια Γιαννακόπουλου.

    Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ προέβησαν σε αυτή την κίνηση, όπως επισημαίνουν, «... αφού κανείς άλλος Παναθηναϊκός δεν έδειξε ενδιαφέρον», αλλά και για να βάλουν «... ένα τέλος στο κρεσέντο της παραπληροφόρησης», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Επιπλέον, η οικογένεια Γιαννακόπουλου εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τον οποίο χαρακτηρίζει «αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού», και να ηγηθεί της προσπάθειας για το χτίσιμο του νέου Παναθηναϊκού.

    [06] Οικολόγοι Πράσινοι: Βολές για "ηγεμονισμό" κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο μεγάλος "απών" θα είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ), στο οποίο τίθεται επί τάπητος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μια προσπάθεια αναζήτησης μετεκλογικών συγκλίσεων σε έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο κλήθηκαν τα κόμματα, που θεωρούν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση του μνημονίου, να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

    Τα κόμματα που απάντησαν στην πρόσκληση και θα συμμετάσχουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά και η Κοινωνική Συμφωνία.

    «Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των ΟΠ Ιωάννα Κοντούλη στο ΑΜΠΕ «να συμμετάσχει στο διάλογο για την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να μην χρονοτριβούμε και να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο εργασίας, δύο εκδοχές μπορεί να έχει: ή την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων ή υποδηλώνει την τακτική του, που είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα, να ηγεμονεύσει σε όλο τον χώρο των πολιτικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιμνημονιακές", παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους».

    «Με αυτόν τον τρόπο όμως, θα ήθελα να πω στον κ. Τσίπρα, ότι αναπαράγεται ένας νέος δικομματισμός που αναβιώνει την παλαιοκομματική τακτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας η οποία οδηγεί μόνο στην οπισθοδρόμηση, εντείνοντας τα αδιέξοδα χωρίς να δίνει, όπως οφείλει, διεξόδους και αγνοώντας την βούληση της ψήφου των πολιτών», πρόσθεσε η κ. Κοντούλη.

    [07] «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία», είπε στον ραδιοσταθμό REAL η Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί κατάργησης του μνημονίου, που υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974» τόνισε η γγ του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συζητήσει συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε.

    [08] Φ. Κουβέλης: "Προοδευτική κυβέρνηση, για να αποφύγουμε τρίτες εκλογές"

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μετά τις εκλογές και πάλι συζήτηση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Real.

    O κ. Κουβέλης εκτιμά ότι δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση και έτσι είναι πολύ πιθανό να μπει και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης η προοπτική μίας οικουμενικής κυβέρνησης.

    «Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές, με τους δύο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχουν απόψεις στην Κουμουνδούρου για μονομερή καταγγελία του μνημονίου.

    Αναφερόμενος στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα» τονίζοντας ότι η στιγμή της παρέμβασης ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη.

    [09] Παρέμβαση Κομισιόν για την ισπανική τράπεζα ΒΑΝΚΙΑ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει απευθύνει αίτημα προς την Ισπανία να τής ανακοινώσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει σχετικά με τη διάσωση της τράπεζας ΒΑΝΚΙΑ, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες που προκαλεί το ζήτημα αυτό στις χρηματαγορές.

    Όπως επεσήμανε ο Α.Αλταφάζ, εκπρόσωπος Τύπου του ευρωπαίου επιτρόπου επί των Οικονομικών Όλι Ρεν στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, το αίτημα υπεβλήθη ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσον το σχέδιο διάσωσης της ΒΑΝΚΙΑ συνάδει με τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων.

    Στο μεταξύ, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ισπανικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 2% τον Απρίλιο στα 1,62 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [10] Με το ημερομίσθιο των 33,57 ευρώ η εξαγορά πλασματικού χρόνου, ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Με το ύψος του ποσού του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ίσχυε μέχρι τις 31/12/2011, δηλαδή σε 33,57 ευρώ και όχι 26,18 ευρώ, στα οποία διαμορφώθηκε μετά τη μείωση του 22%, θα υπολογίζονται τα ποσά που προβλέπονται για την αναγνώριση χρόνων ασφάλισης, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

    Με την ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι, αν έχουν εκδοθεί αποφάσεις με βάση το χαμηλότερο ημερομίσθιο, αυτές θα τροποποιούνται και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το υψηλότερο ποσό.

    [11] Σειρά παρατάσεων υποβολής φορολογικών δηλώσεων για επιχειρήσεις

    Σειρά παρατάσεων υποβολής φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε για νομικά πρόσωπα το υπουργείο Οικονομικών.

    1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε.( ΑΕ, ΕΠΕ κ.λπ.) παρατείνεται έως και τις 8 Ιουνίου 2012 ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

    2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων (Φ.Α.Π.) έτους 2012 καθώς και των δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων έτους 2012, παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουνίου 2012, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του Α.Φ.Μ.

    3. Η προθεσμία υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ» για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι και την 31.12.2011 ορίζεται η 16η Ιουλίου 2012.

    4. Η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου, για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ., για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2011.

    [12] Στον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο Δώνης

    Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη. Ο 42χρονος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο, διετούς διάρκειας, με τον «Δικέφαλο».

    [13] Ολυμπιακός: Προφορική συμφωνία με τον Ιμπαγάσα

    Παίκτης του Ολυμπιακού και για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός μέσος συμφώνησε σε προφορικό επίπεδο με την διοίκηση των πρωταθλητών και οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο αναμένεται να μπουν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται στην Αθήνα ο μάνατζερ του έμπειρου άσου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2012 - 12:30:30 UTC