Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΝΔ δείχνουν πέντε δημοσκοπήσεις
  • [02] "Παράθυρο" ΔΝΤ για επιμέρους αλλαγές στο Μνημόνιο
  • [03] Σε Λατινικά, Χημεία, Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάζονται οι υποψήφιοι
  • [04] Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
  • [05] Η μαύρη σοκολάτα, "ασπίδα" κατά του εμφράγματος
  • [06] Tο Κυπριακό συζήτησαν Μπαν Κι Μουν και Ταγίπ Ερντογάν
  • [07] Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική έκδοση των νέων Windows 8

  • [01] Προβάδισμα ΝΔ δείχνουν πέντε δημοσκοπήσεις

    Αύξηση των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, αλλά και προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας που παρουσιάζουν τα "ΝΕΑ", ενώ παράλληλα περιορίζεται η εκλογική δύναμη όλων των υπολοίπων κομμάτων.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1,5%.

    Προβάδισμα της ΝΔ κατά 2,3%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που παρουσιάζει ο "Ελεύθερος Τύπος". Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 3,6%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,8% και ο ΛΑΟΣ 0,7%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,1%.

    Προβάδισμα 1,7 εκατοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έδειξε δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, έναντι 24,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,2%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ με 1%.

    Σε δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr η ΝΔ λαμβάνει 23,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην τρίτη θέση με 12,6%. Στη Βουλή εισέρχονται άλλα τέσσερα κόμματα: οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7 και το ΚΚΕ με 4%.

    Εξάλλου, προβάδισμα 2,3 μονάδων στη ΝΔ έδειξε δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο newsit, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22,7% .

    [02] "Παράθυρο" ΔΝΤ για επιμέρους αλλαγές στο Μνημόνιο

    Ανοικτό σε ιδέες είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτημα αν το ΔΝΤ θα αποδεχθεί εισηγήσεις για την τροποποίηση του δανειακού προγράμματος, διατύπωσε την άποψη ότι «η βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι το Ταμείο είναι ανοικτό σε ιδέες.

    «Αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια, επανέλαβε τη θέση ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές και όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

    [03] Σε Λατινικά, Χημεία, Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάζονται οι υποψήφιοι

    Με τα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, τη Χημεία θετικής κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών) συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

    [04] Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2012.

    Μεταξύ των μέτρων θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, και η παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Ακόμη, τις ημέρες αυτές θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

    ? Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 16.00΄ έως 22.00΄ ώρας και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00 ώρας.

    ?Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00.

    [05] Η μαύρη σοκολάτα, "ασπίδα" κατά του εμφράγματος

    Αυστραλιανή μελέτη επιβεβαιώνει τα οφέλη στην πρόληψη του εμφράγματος από την τακτική κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας.

    Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων σοκολάτας περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% σε κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.

    Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Tο Κυπριακό συζήτησαν Μπαν Κι Μουν και Ταγίπ Ερντογάν

    Το Κυπριακό και οι προοπτικές του διαλόγου για την επίλυσή του ήταν βασικό θέμα στη χθεσινή συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο του φόρουμ των "Εταίρων της Συμμαχίας των Πολιτισμών".

    Όπως ανέφερε, στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του γγ του διεθνούς οργανισμού, κατά τη συνάντηση, εκτός από τα θέματα που αφορούν το φόρουμ, συζητήθηκαν τα ζητήματα της Συρίας, της Σομαλίας και της Κύπρου.

    Διπλωματικές πηγές στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι, η Τουρκία επιμένει στη σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Όπως επισημαίνεται, η τουρκική πλευρά αρνείται συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά την 1η Ιουλίου, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

    [07] Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική έκδοση των νέων Windows 8

    Όσοι πιστοί προσέλθετε για να δοκιμάσετε τα νέα Windows!

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους χρήστες η τελική δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 8. Όσοι θέλουν να την «κατεβάσουν», μπορούν να το κάνουν από τη διεύθυνση http://preview.windows.com.

    Η έκδοση Windows 8 Release Preview, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διατίθεται σε 14 γλώσσες (Αραβικά, Αγγλικά, Κινεζικά Παραδοσιακά, Κινεζικά πλοποιημένα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Σουηδικά και Τουρκικά), ενώ περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη δοκιμαστική έκδοση, που είχε κυκλοφορήσει πριν περίπου τρεις μήνες. Τότε, μέσα σε μόλις 24 ώρες, οι χρήστες είχαν «κατεβάσει» περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές την αρχική δοκιμαστική έκδοση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2012 - 6:30:29 UTC