Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Δεκαοκτώ μέτρα για έξοδο από την κρίση
  • [02] SOS για ελλείψεις στα ράφια
  • [03] Μεγαλώνουν οι στρατιές των προσφύγων
  • [04] "Ο Όλυμπος δεν θα είναι πια ο ίδιος"
  • [05] Σε ετοιμότητα για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καλεί ο Ρόμπερτ Ζέλικ
  • [06] Στην Τσέλσι υπογράφει ο Βραζιλιάνος φορ "Χουλκ"
  • [07] Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η Σαμάνθα Φοξ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • [08] Άμεσος κίνδυνος υπερχείλισης της λίμνης Κερκίνης λόγω βροχοπτώσεων
  • [09] Αύξηση κατά 75% έως το 2030 για τα νέα περιστατικά καρκίνου παγκοσμίως

  • [01] Α. Σαμαράς: Δεκαοκτώ μέτρα για έξοδο από την κρίση

    "Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια" είναι οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.

    Η έξοδος από το σημερινό τέλμα θα γίνει με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας, είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε 18 συγκεκριμένα μέτρα. Μεταξύαυτών είναι:

    Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.

    Επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα.

    «Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ "τάζει λαγούς με πετραχήλια", δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο κ.Σαμαράς φαίνεται ότι βρήκε τα "λεφτά υπάρχουν" που έχασε ο Γ. Παπανδρέου και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας και ολίγη ΑΟΖ από Καμμένο.

    [02] SOS για ελλείψεις στα ράφια

    Ορατός είναι ο κίνδυνος ελλείψεων στην αγορά και αυξήσεων στις τιμές βασικών εισαγόμενων ειδών, μετά την απόφαση και δεύτερου μεγάλου ομίλου εξαγωγικών πιστώσεων να προχωρήσει σε διακοπή των ασφαλίσεων των πιστώσεων προς τη χώρα μας.

    Περίπου 200.000 μικροεισαγωγικές επιχειρήσεις αδυνατούν, ήδη, να ανταπεξέλθουν στις νέες οικονομικές απαιτήσεις, εξαιτίας, αφενός μεν της διακοπής ασφαλιστικής κάλυψης φορτίων προς την Ελλάδα αφετέρου δε, εξαιτίας της μείωσης των ορίων της ασφάλισης των πιστώσεων από το εξωτερικό. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει τις ελληνικές εταιρίες να "σπάσουν" τις παραγγελίες τους στο όριο της επιτρεπτής πίστωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα μεταφορικά τους έξοδα.

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προσθέτοντας ότι "σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται πλέον το ελληνικό εμπόριο, μετά και την απόφαση του πολυεθνικού ομίλου Euler Hermes να διακόψει την ασφάλιση των πιστώσεων των εξαγωγών προς την Ελλάδα" και σημειώνεται πως η Euler Hermes είναι η δεύτερη εταιρεία που λαμβάνει τέτοια απόφαση μετά την Coface.

    [03] Μεγαλώνουν οι στρατιές των προσφύγων

    Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναγκαστούν να γίνουν πρόσφυγες, εγκαταλείποντας τις χώρες τους, ή θα εκτοπιστούν εντός των συνόρων των κρατών όπου ζουν μέσα στην επόμενη δεκαετία εξαιτίας οικονομικών αιτίων, της κλιματικής αλλαγής καθώς και ένοπλων συρράξεων, προειδοποίησετην Πέμπτηη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Άλλοι παράγοντες που θα προκαλέσουν μετακινήσεις πληθυσμών είναι η λειψυδρία, οι ανταγωνισμοί για τους φυσικούς πόρους κι η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, επισήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικεφαλής της Αρμοστείας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

    Σήμερα υπάρχουν 26 εκατ. άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί εντός των χωρών τους και 15-16 εκατ. πρόσφυγες σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν επίσης πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι που ζητούν άσυλο. Η Αρμοστεία δεν έκανε προβλέψεις, ούτε έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς για την αύξηση που αναμένει την ερχόμενη δεκαετία.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] "Ο Όλυμπος δεν θα είναι πια ο ίδιος"

    Δάκρυσε απόψε «Το βλέμμα του Οδυσσέα», στα μάτια του Χάρβεϊ Καϊτέλ. Ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, πέταξε χιλιάδες μίλια από την Αυστραλία, προκειμένου να συμμετάσχει και να εκφράσει το πένθος του για τον φίλο του, στο αφιέρωμα του Megaron Plus,στη μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη.

    «Είναι βέβαιο ότι ο Όλυμπος δεν θα είναι πια ο ίδιος» ξεκίνησε την φράση του, βουρκωμένος, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ. Πήρε μια ανάσα και συνέχισε διανθίζοντας την ολιγόλεπτη ομιλία του, με χιούμορ. «Ακούγοντας σε αυτή την αίθουσα τους ομιλητές να μιλάνε ελληνικά, θυμάμαι όταν εγώ έπρεπε να πω κάποιες γραμμές του σεναρίου στα ελληνικά. Κι επειδή ο Τέο ήξερε ότι αυτό μου ήταν αδύνατον, στα γυρίσματα, σχεδόν μου τα ψιθύριζε στο αυτί. Ξανά και ξανά. Μπορείς να μου τα λες όπου θες, δεν πρόκειται να τα μάθω, του απαντούσα».

    [05] Σε ετοιμότητα για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καλεί ο Ρόμπερτ Ζέλικ

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της Ισπανίας για να αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευσή της, γράφει ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

    Εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα η χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποφασιστικά για να ενισχύσουν τις τράπεζες, έγραψε ο Ζέλικ, η κρίση που θα προκύψει θα μετατρέψει την ήπειρο σε μια «περιοχή κινδύνου».

    ΟΖέλικ, η πενταετής θητεία του οποίου λήγει την 30ή Ιουνίου, πρόσθεσε ότι «πολύ απέχει από το να είναι σαφές ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν την ατσαλένια θέληση για αυτό το βήμα».

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Στην Τσέλσι υπογράφει ο Βραζιλιάνος φορ "Χουλκ"

    Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένας από τους επιθετικούς που εντυπωσιάζουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι' αυτό η διοίκηση της Πόρτο αποφάσισε να βάλει ρήτρα αποδέσμευσης 100 εκατ. ευρώ!

    Ο Βραζιλιάνος φορ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ονόματα που θα συζητηθούν έντονα στο καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», μέχρι να υπογράψει στην ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

    [07] Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η Σαμάνθα Φοξ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Η ντίβατης δεκαετίας του '80 τη Σαμάνθα Φοξ του «I wanna touch your body» των ντισκοτέκ των 80's βρέθηκε χθες εν μέσω νεροποντής, με λιμουζίνα τεραστίων και άκομψων διαστάσεων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

    Αφορμή για την απρόσμενη και εντυπωσιακή έλευση της ποπ σταρ είναι οι δυο συναυλίες που δίνει στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της- σε κλαμπ της Καλλιθέας Χαλκιδικής, αύριο 2 και 3 Ιουνίου.

    [08] Άμεσος κίνδυνος υπερχείλισης της λίμνης Κερκίνης λόγω βροχοπτώσεων

    Σε άμεσο κίνδυνο υπερχείλισής της βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, μετά τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή αλλά και στη Βουλγαρία. Η στάθμη των νερών της έχει ανεβεί επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες και στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός.

    Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, η συνεχής καταμέτρηση της στάθμης του νερού της λίμνης, καθώς και η άμεση μεταφορά στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού τσουβαλιών άμμου, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη οχύρωση και να αποφευχθεί πιθανή πλημμύρα στην περιοχή από την υπερχείλιση του Στρυμόνα, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο να ανοίξει εξ ολοκλήρου το φράγμα της Κερκίνης.

    [09] Αύξηση κατά 75% έως το 2030 για τα νέα περιστατικά καρκίνου παγκοσμίως

    Τα νέα περιστατικά καρκίνου διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 75% διεθνώς έως το έτος 2030, ενώ η αύξηση στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη θα ξεπεράσει το 90%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 184 χώρες ανιχνεύοντας τις τάσεις εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό τους, σε σχέση με το γενικότερο επίπεδο της ανάπτυξής τους (όχι μόνο το οικονομικό).

    Διαπίστωσαν ότι ορισμένα είδη καρκίνου, όπως του τραχήλου της μήτρας και του στομάχου, φαίνεται να μειώνονται διαχρονικά σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, όμως αυτές οι μειώσεις πιθανότατα θα υπερ-αντισταθμισθούν από τις σημαντικές αυξήσεις άλλων μορφών καρκίνου που σχετίζονται με το «δυτικό» στιλ ζωής, όπως του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2012 - 8:30:32 UTC