Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: "Εμείς θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο"
  • [02] «Όχι στην αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας» λέει ο Κώστας Καραμανλής
  • [03] Πόσες μέρες εκλογική άδεια δικαιούνται οι ετεροδημότες
  • [04] Στο επίπεδο ρεκόρ του 11% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη
  • [05] "Δεν είμαι Μπερλουσκόνι, ούτε στο μέγεθος, ούτε στα ήθη", δήλωσε ο Θ. Τζήμερος στο ΑΜΠΕ
  • [06] "Ο Κ. Καραμανλής δε διδάσκεται από τα λάθη του" υποστήριξε ο ΛΑΟΣ
  • [07] Την ανάγκη «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης» τόνισε ο Μ. Παπαϊωάννου
  • [08] Τραυμάτισαν με μαχαίρια τρεις αλλοδαπούς στον Νέο Κόσμο
  • [09] Σεισμός 5,2 βαθμών στην ανατολική Ιαπωνία
  • [10] Το απόγευμα τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία
  • [11] Ο Πούτιν σε Βερολίνο - Παρίσι στη σκιά του "συριακού"

  • [01] Α. Τσίπρας: "Εμείς θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο"

    Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να το ακυρώσουν για να το εφαρμόσουν. Εμείς θα το ακυρώσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

    «Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθεται το χτες με την ελπίδα», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι ένα «πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο. Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς».

    «Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο ότι το μόνο δίλημμα της 17ης Ιουνίου συμπυκνώνεται στη διάζευξη: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε και τόνισε: «Γιατί δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κακό Μνημόνιο. Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο ακατάλληλο φάρμακο».

    Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του» και σημείωσε ότι θα αντικασταθεί «με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, που έχουμε επεξεργαστεί».

    [02] «Όχι στην αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας» λέει ο Κώστας Καραμανλής

    Να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι να απέχουν ή να ψηφίσουν μικρότερα κεντροδεξιά σχήματα καλεί με δήλωσή του τους πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής.

    «Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής.

    [03] Πόσες μέρες εκλογική άδεια δικαιούνται οι ετεροδημότες

    Όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, (βιομηχανίες, βιοτεχνίες εμπορικές επιχειρήσεις, και εκμεταλλεύσεις, είναι υποχρεωμένες να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται γι' αυτό τον σκοπό πρέπει να καλύπτει τον χρόνο που απαιτείται για τη μετάβαση των εκλογέων στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ' αυτόν .

    Hεκλογική άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.

    [04] Στο επίπεδο ρεκόρ του 11% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη

    Στο επίπεδο ρεκόρ του 11% ως ποσοστού επί του ενεργού πληθυσμού ανήλθε η ανεργία τον Απρίλιο στην ευρωζώνη, στη βάση αναθεωρημένων στοιχείων που εξέδωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Σύμφωνα με την αναθεώρηση των στοιχείων αυτών, η ανεργία είχε ανέλθει στο επίπεδο του 11% ήδη από τον Μάρτιο.

    Σύμφωνα με υπολογισμούς της Eurostat το μήνα Απρίλιο οι άνεργοι στην ευρωζώνη αριθμούσαν τα 17,4 εκ. ήτοι αυξημένοι κατά 110.000 έναντι του Μαρτίου.

    [05] "Δεν είμαι Μπερλουσκόνι, ούτε στο μέγεθος, ούτε στα ήθη", δήλωσε ο Θ. Τζήμερος στο ΑΜΠΕ

    Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα εγκαινιάσει έναν νέο πολιτικό πολιτισμό και θα χτίζει στη συναίνεση, δήλωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού Δημιουργία ξανά- Δράση- Φιλελεύθερη Συμμαχία Θάνος Τζήμερος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

    Παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα επιτάσσουν συμπράξεις. Ο συνασπισμός με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, αφορά έναν πολιτικό, που είναι 13 χρόνια έξω από την πολιτική, γιατί ακριβώς πάει κόντρα στο ρεύμα, δήλωσε ο κ. Τζήμερος.

    Αρνήθηκε επίσης κάθε αναλογία με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς, λέγοντας ότι αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη. «Ο Μπερλουσκόνι», είπε, «έβαλε στην πολιτική τις φίλες του».

    [06] "Ο Κ. Καραμανλής δε διδάσκεται από τα λάθη του" υποστήριξε ο ΛΑΟΣ

    Ο Κώστας Καραμανλής δε διδάσκεται απο τα λάθη του, υποστήριξε ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη σημερινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

    "Το πιο λυπηρό της όλης υπόθεσης, είναι το ότι μερικοί άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και τονίζει ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε ο κ. Καραμανλής και στις εκλογές του 2009 και -σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ- παρέδωσε τη χώρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου με 43,92% και 160 βουλευτές.

    [07] Την ανάγκη «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης» τόνισε ο Μ. Παπαϊωάννου

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι, οδεύουμε στις πλέον κρίσιμες εκλογές που θα γνωρίσει ο τόπος μετά τον εμφύλιο, όπου κρίνεται το υπαρξιακό μέλλον της χώρας υπογραμμίζοντας πως, «η Ελλάδα, χωρίς να το καταλάβουμε, μπορεί να βρεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων» και πρόσθεσε ότι «η χώρα θέλει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Να υπάρξει συνεννόηση στην κορυφή, ώστε να υπάρξει ομοψυχία στη βάση».

    [08] Τραυμάτισαν με μαχαίρια τρεις αλλοδαπούς στον Νέο Κόσμο

    Δύο κρούσματα επιθέσεων με μαχαίρια με σοβαρό τραυματισμό αλλοδαπών, μέσα σε 25 λεπτά, στην ίδια περιοχή και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, απασχολούν την αστυνομία.

    Δέκα πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στον Ευαγγελισμό, δύο Πολωνοί, με τραύματα στην κοιλιακή χώρα, από την διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης στο Νέο Κόσμο.

    Στις 12.40 μετά τα μεσάνυχτα βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο, στη συμβολή των οδών Δημόνακτος και Κριναγόρου, έξω από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, ένας Αλβανός τραυματισμένος και αυτός από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

    [09] Σεισμός 5,2 βαθμών στην ανατολική Ιαπωνία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών έπληξε σήμερα την ανατολική Ιαπωνία, σείοντας κτίρια στο Τόκιο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς η ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Το απόγευμα τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία

    Άρχισε σήμερα το πρωί η καταμέτρηση των ψήφων του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία για την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται προς το μεσημέρι και τα τελικά αποτελέσματα το απόγευμα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, η ανάλυση της συμμετοχής στο σύνολο της χώρας δείχνει ότι ποσοστό 60% πρέπει να έχει ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνο το 50% των 3,1 εκατομμυρίων ψηφοφόρων συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [11] Ο Πούτιν σε Βερολίνο - Παρίσι στη σκιά του "συριακού"

    Συνεχίζοντας την πρώτη του περιοδεία από την εκλογή του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μεταβαίνει σήμερα σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου αναμένεται να δεχτεί πιέσεις για να επανεξετάσει την στάση της χώρας του απέναντι στη Συρία.

    Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και αργότερα μέσα στην ημέρα στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

    Στη γερμανική πρωτεύουσα όπως και στη γαλλική, η Συρία θα είναι το βασικό θέμα των συνομιλιών.

    ΤηνΠέμπτη το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως καμία πίεση δεν θα αλλάξει τη στάση της Ρωσίας απέναντι στη Συρία.

    Επιμέλεια : Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2012 - 10:30:30 UTC