Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χ.Μουμπάρακ
  • [02] Έκθεση του Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα
  • [03] Η Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
  • [04] Άγριο έγκλημα με έναν νεκρό στην Καισαριανή σε απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου
  • [05] Τρεις αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επίθεση στο Πακιστάν
  • [06] Στον πάγκο του Ατρομήτου για τα επόμενα 2 χρόνια ο Μπάγεβιτς
  • [07] "Αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [08] Συνελήφθη σε επεισόδιο ξυλοδαρμού αλλοδαπού η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [09] Αρχίζει από την ΠΑΕ ΑΕΚ η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας

  • [01] Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χ.Μουμπάρακ

    Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι.

    Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ. Ο δικαστής συνεπώς δεν ανακοίνωσε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.

    [02] Έκθεση του Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα

    Ανοίγει τις πύλες τηςσήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου, η εικαστική παρέμβαση-έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα που τιτλοφορείται «Εσύ ο τελευταίος λεπρός» και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

    Η εικαστική παρέμβαση στη Σπιναλόγκα υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Αγίου Νικολάου, ενώ την οργάνωση και επικοινωνία της έκθεσης έχει αναλάβει το Δημοτικό «Μουσείο Κώστα Τσόκλη». Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

    [03] Η Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

    Με την Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του επικεφαλής, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Στην δεύτερη θέση περνάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στην τρίτη ο Χρύσανθος ΛΑζαρίδης και στην τέταρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης που σημαίνει ότι για να εκλεγεί θα πρέπει να αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αυτή την φορά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.

    [04] Άγριο έγκλημα με έναν νεκρό στην Καισαριανή σε απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

    'Άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο, επειδή επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητο τους.

    Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Βουτσά 83 στην Καισαριανή.

    Τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών, κοιμόταν στο διαμέρισμα τους όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί. Αμέσως πετάχτηκαν στο μπαλκόνι και είδαν δύο ή τρία άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να προσπαθούν να κλέψουν το όχημα.

    Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδελφό του κατέβηκαν στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες. Εκείνοι όμως, όταν τους είδαν, χωρίς δισταγμό άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να πλήξουν θανάσιμα στο στήθος τον 30χρονο, ενώ άλλη μια τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά τον 32χρονο, ο οποίος βρίσκεται στο χειρουργείο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

    Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

    [05] Τρεις αντάρτες νεκροί σε αμερικανική επίθεση στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Νοτίου Ουαζιριστάν όπου ζουν οι φυλές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Η επίθεση, στόχος της οποίας ήταν ένα όχημα, πραγματοποιήθηκε στο χωριό Χαουάσι Χελ, 5 χλμ. δυτικά της Ουάνα, της μεγαλύτερης πόλης στην περιοχή των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε πακιστανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    "Το αεροσκάφος έπληξε με δυο πυραύλους το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε. Τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν", τόνισε.

    [06] Στον πάγκο του Ατρομήτου για τα επόμενα 2 χρόνια ο Μπάγεβιτς

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο νέος προπονητής του Ατρομήτου, καθώς η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη για τα επόμενα δύο χρόνια του 63χρονου τεχνικού, ο οποίος διαδέχεται στο «τιμόνι» της ομάδας τον Γιώργο Δώνη.

    Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου του Περιστερίου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία της με τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο πιο πετυχημένος και πολυνίκης τεχνικός στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας μας έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των διαδοχικών επαφών με τον τεχνικό διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλο αλλά και την καταλυτική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό».

    Συνεργάτες του θα είναι οι Λύσσανδρος Γεωργαμλής και Δημήτρης Μπουρουτζίκας.

    [07] "Αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος

    "Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χτες και προχτές, είναι φανερό για εμένα ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του από τη Λιβαδειά και σημείωσε ότι "αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου".

    Υποστήριξε δε ότι "αντί να αποκτήσουμε ελπίδα και προοπτική κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια νέα κρίση, στην κρίση των σχέσεών μας με την ΕΕ".

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στο μεταξύ, η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας χειροτερεύει καθημερινά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της ακυβερνησίας, φέρνοντας τα παραδείγματα των τραπεζών, του τουρισμού και της ενέργειας "που κλονίζεται χρηματοοικονομικά ο πυλώνας της ΔΕΗ".

    [08] Συνελήφθη σε επεισόδιο ξυλοδαρμού αλλοδαπού η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου

    Επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες βράδυ κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας μελών της «Χρυσής Αυγής» στη διασταύρωση Πειραιώς και Χομαστέρνας.

    Ατομα που συμμετείχαν στην πορεία επιτέθηκαν σε διερχόμενο αλλοδαπό, πακιστανικής υπηκοότητας, τον οποίο ξυλοκόπησαν. Επί τόπου επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν έξι προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και η κόρη του γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον αλλοδαπό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο του επεισοδίου.

    Για το περιστατικό αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αργότερα σήμερα, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    [09] Αρχίζει από την ΠΑΕ ΑΕΚ η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι αρχίζει την Πέμπτη η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την νέα σεζόν. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές και οι περσινοί κάτοχοι έχουν δικαίωμα ανανέωσης μέχρι τις 20 του μήνα. Μετά τις 25 Ιουνίου και μέχρι τις 8/8 θα διατίθενται όλες οι εναπομείνασες θέσεις στο κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ.

    Αναλυτικά οι τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ:

    Θύρες 1,35: 140 ευρώ

    Θύρες 5, 6, 12, 13, 15, 23, 31: 160 ευρώ (75 ευρώ το παιδικό)

    Θύρες 7, 8, 9, 10, 11: 250 ευρώ (100 ευρώ το παιδικό)

    Θύρα 29: 500 ευρώ (150 ευρώ το παιδικό)

    VIP P1-P2: 1.500 ευρώ (500 ευρώ το παιδικό)

    Members: 4.000 ευρώ

    Θύρα 13 ΑΜΕΑ: 75 ευρώ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 June 2012 - 10:30:31 UTC