Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H Ισπανία θα βγει από την κρίση, διαβεβαιώνει o Ραχόι
  • [02] Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή
  • [04] «Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στο ευρώ» δηλώνει ο Μ. Μόντι

  • [01] H Ισπανία θα βγει από την κρίση, διαβεβαιώνει o Ραχόι

    Ο Iσπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους για μια διεθνή διάσωση της Ισπανίας, δήλωσει πεπεισμένος ότι η χώρα του θα βγει από την κρίση χάρη στις "δικές της προσπάθειες" και με τη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων της.

    "Η Ισπανία παρά το γεγονός ότι δε φαίνεται αυτή τη στιγμή, είναι μια σταθερή χώρα", διαβεβαίωσε ο Ραχόι σε ομιλία του στο πλαίσιο οικονομικής συνόδου στο Σίτζες της ανατολικής Ισπανίας, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα είναι η πέμπτη οικονομία της ΕΕ και η τέταρτη της ευρωζώνης.

    Ο Ραχόι πρότεινε εξάλλου τη σύσταση μιας νέας φορολογικής αρχής στην ευρωζώνη που θα ελέγχει και θα εναρμονίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και θα διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά χρέη.

    [02] Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης

    Πρόγραμμα με επτά γραπτές δεσμεύσεις προτάσσει για κυβερνητική συνεργασία ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

    Διαβεβαιώνει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη ενώ θέτει τρεις όρους στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτο κόμμα: Σοβαρότητα, Αξιοπιστία και Δέσμευση.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή

    «Υπάρχει το λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

    Σημειώνει πως «η Ευρώπη αλλάζει και θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα το ευρωομόλογο. Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Όπως δε θα επωφεληθεί ούτε από τα ομόλογα έργου που θα βγουν πολύ νωρίτερα».

    Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το παλιό, το λαϊκισμό και τον κρατισμό και προσθέτει: «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Και κάτι τελευταίο: Αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε "σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα" ».

    Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με όσους δέχονται την επιδίωξη «να εξαλείψουμε το έλλειμμα , αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ».

    [04] «Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στο ευρώ» δηλώνει ο Μ. Μόντι

    «Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να παραμείνουν στο ευρώ, επειδή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα σταθερό μέλλον με ευημερία» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Ιταλός πρωθυπουργός. Μ. Μόντι.

    Εκτιμά ότι στο προσεχές μέλλον θα εκδοθεί ευρωομόλογο χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως τονίζει, πως θα δοθεί η άδεια στις κυβερνήσεις να ξοδεύουν σε βάρος των άλλων. Προτείνει να βρεθεί η μέση οδός ανάμεσα στην ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή και για ώθηση της ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 June 2012 - 16:30:31 UTC