Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ Ρεν και Μοσκοβισί
  • [02] Στον... αέρα ο πρώτος αγώνας της Εθνικής στο Euro
  • [03] Αλ. Παπαρήγα και Ντ. Μπακογιάννη μιλούν αύριο αποκλειστικά στην κάμερα της Amna WebTV
  • [04] Hμέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία
  • [05] Δεν ελέγχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων

  • [01] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ Ρεν και Μοσκοβισί

    Την ισχυρή επιθυμία τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχαν στη βελγική πρωτεύουσα.

    Σε δηλώσεις του, Ολι Ρεν, αφού αναγνώρισε το πόσο επώδυνες είναι οι επιπτώσεις για πολλούς Ελληνες από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. «Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε προς αυτό το σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

    Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι επιθυμία και πεποίθηση της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και η μόνη λύση» και «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [02] Στον... αέρα ο πρώτος αγώνας της Εθνικής στο Euro

    Ημέρες... Νότιας Αφρικής ενδέχεται να αναβιώσουν στην Πολωνία και μάλιστα στην πρεμιέρα του Euro 2012, που θα φέρει αντιμέτωπες τη διοργανώτρια χώρα και την ελληνική εθνική ομάδα. Οι εργαζόμενοι στο «Narodowy Stadion», που θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια αναμέτρηση, απειλούν με απεργία στις 8 Ιουνίου εξαιτίας της ασυνέπειας των πολωνικών αρχών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

    Μάλιστα, για να δώσουν έμφαση και προβολή στη διεκδίκησή τους σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν εγγυήσεις ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να «σκληρύνουν» τη στάση τους.

    Από την πλευρά της, πάντως, η οργανωτική επιτροπή εμφανίζεται σίγουρη ότι δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα.

    [03] Αλ. Παπαρήγα και Ντ. Μπακογιάννη μιλούν αύριο αποκλειστικά στην κάμερα της Amna WebTV

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλά αύριο στις 18:00, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Νωρίτερα, στις 12.30 στη Web TV του ΑΜΠΕ θα μιλήσει η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Τις ερωτήσεις τους στην Αλ. Παπαρήγα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #papariga_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Αντίστοιχα, τις ερωτήσεις τους στην Ντόρα Μπακογιάννη μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #Bakoyanni_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη τόσο της κ. Παπαρήγα όσο και της κ. Μπακογιάννη θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [04] Hμέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία

    Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στην Ιταλία για τη σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων που πλήττουν την βορειοανατολική Ιταλία και τους 24 νεκρούς από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

    Ενός λεπτού σιγή, τηρήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία.

    Η νέα σεισμική δόνηση, 5,1 Ρίχτερ, στις 21.21 χθες βράδυ, έσπειρε και πάλι τον τρόμο στους σεισμοπαθείς της Εμίλια Ρομάνια. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Πέντε άτομα λιποθύμησαν ενώ κατέρρευσαν κτήρια που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως το ιστορικό ρολόι στον πύργο του Νόβι.

    Από τις 20 Μαΐου, το σύνολο των σεισμικών και μετασεισμικών δονήσεων έχει ξεπεράσει τις χίλιες τετρακόσιες. Οι σεισμολόγοι, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai, τονίζουν ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσουν οι δονήσεις, διότι κάθε σεισμός αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία».

    [05] Δεν ελέγχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων

    Αλλες φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν και άλλες δεν ελέγχουν την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου.

    Από τα συμπεράσματα έρευνας που, από το 2009, διεξήγαγε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, σχετικά με τους ελέγχους καταλληλότητας των παιδικών φαρμάκων, που πρέπει να πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες, προκύπτει ότι, άλλες φαρμακοβιομηχανίες υποχρεώνονται από το European Medicines Agency (EMA) να κάνουν αυτούς τους ελέγχους και άλλες όχι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2012 - 14:30:27 UTC