Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος στην "Οδύσσεια" των καρκινοπαθών για φάρμακα
  • [02] Κάλεσμα στους εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός
  • [03] Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές
  • [04] Werner Sinn: Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια προσωρινή «άδεια από το ευρώ»
  • [05] Η Κύπρος μπορεί να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης, λέει ο Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Συνάντηση Κουβέλη με τον πρόεδρο της ομάδας Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [07] Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  • [01] Τέλος στην "Οδύσσεια" των καρκινοπαθών για φάρμακα

    Θα συνεχιστεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ, η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς, ύστερα από συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες μέρες, αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου, που εξεδόθη το απόγευμα μετά την πρωινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Χρ.Κίττα, του υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, που χρήζουν, όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση, άμεσης αντιμετώπισης αφού τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    Αποφασίστηκε ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης να επισπευσθεί η διαδικασία θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων ώστε να μη διακοπεί η χορήγηση υλικών.Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος αποστέλλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρη στην οποία παρακαλεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψη το επείγον του προβλήματος.

    «Η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι την Τετάρτη στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στις ιδιωτικές κλινικές. Οι πληρωμές θα γίνονται άμα την παραγγελία και τη παραδόσει και αυτό θα συνεχιστεί μέχρις ότου βέβαια αναλάβει η νέα κυβέρνηση η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας.

    Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας συνολικά, ενημερώθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα.

    [02] Κάλεσμα στους εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός

    Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα με νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας αλλά και ρευστότητα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμμένος, εγκαινιάζοντας στις 6 το απόγευμα την 23η Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια», στο εκθεσιακό κέντρο metropolitan expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

    «Η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα και η εμπορική της ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στην συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομία, πρόσθεσε ότι από το 2000 μέχρι το 2011 πρόσφερε 154 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε εισπράξεις από την παροχή υπηρεσιών μεταφορών, ωστόσο, πρόσθεσε, το 40% του ποσού αυτού επανεξήχθη στο εξωτερικό, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες.

    [03] Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές

    Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε - όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία - από τον Άρειο Πάγο . Σύμφωνα με απόφαση του Α? Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.

    Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα. Επίσης δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών?Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νομίμου εκπροσώπου του. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β? Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό. Μετά από δικές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α? Τμήμα Αρείου Πάγου δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β? Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).

    Όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν με βάση τις δηλώσεις υποψηφιότητάς τους , που είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο την περασμένη εβδομάδα.

    [04] Werner Sinn: Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια προσωρινή «άδεια από το ευρώ»

    Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια προσωρινή «άδεια από το ευρώ» διατύπωσε ο Γερμανός οικονομολόγος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Hans-Werner Sinn, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα L' Echo.

    Ο Hans-Werner Sinn παραχώρησε τη συνέντευξη αυτή στο περιθώριο σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Tilburg (Ολλανδία) από την τράπεζα Van Laschot. Ως κεντρικός ομιλητής, αναφέρει το άρθρο, ο Sinn υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη λέγοντας πως «χώρες σαν την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη? Αν συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα στην Ελλάδα, θα φτάσουμε στο σημείο η μισή ευρωζώνη να χρηματοδοτεί την άλλη μισή».

    Ερωτηθείς αν διαφωνεί με την παροχή βοήθειας στις χώρες του Νότου, ο Sinn απαντά πως η Ευρώπη δεν μπορεί να βοηθά την Ελλάδα συνεχίζοντας τις ενέσεις χρημάτων. «Οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν παρά μόνο μέσω μιας ελεγχόμενης εξόδου από την ευρωζώνη», αναφέρει. Την απάντησή του στηρίζει στο επιχείρημα πως η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί βοήθεια 460 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με 116 Σχέδια Μάρσαλ.

    Σε ερώτηση γιατί θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καλή λύση, ο Sinn απαντά πως αυτή η κίνηση θα τη βοηθούσε να ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητά της αφού καμία χώρα δε μπορεί να το πετύχει αυτό εντός ευρωζώνης. Αναφέρει μάλιστα πως για να φτάσει η Ελλάδα το επίπεδο της Τουρκίας θα πρέπει να μειώσει τις τιμές της κατά 30-37%, κίνηση αδύνατη αφού οι διαμαρτυρίες είναι ήδη τόσο έντονες που μπορεί η χώρα να καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο. Μόνο μια βαθιά ύφεση θα μπορούσε να ρίξει τις τιμές στο επιθυμητό επίπεδο. Και ακόμα και αν αυτό επιτευχθεί, τα χρέη σε ευρώ και τα τραπεζικά χρέη δεν θα εξαφανιστούν, παρατηρεί.

    Ερωτηθείς αν προτείνει να λάβει η Ελλάδα μια «άδεια από το ευρώ», ο Sinn καταθέτει την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει μια προσωρινή άδεια από το ευρώ αλλά θα πρέπει να της δοθεί και ένα εισιτήριο «μετ' επιστροφής». Νομικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήσει το ευρωσύστημα, σχολιάζει, και προσθέτει πως θα μπορούσε να επιστρέψει στη δραχμή για μια καθορισμένη περίοδο, να την υποτιμήσει, και αφού ικανοποιήσει εκ νέου τα κριτήρια -που θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο ελαστικά- θα μπορούσε να επιστρέψει στο ευρώ με ένα νέο επίπεδο τιμών.

    Αναφέροντας πως έχει ήδη προγραμματίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές σχολιάζει πως αν η δραχμή επιστρέψει, θα πάει ευχαρίστως στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, αφού όλα θα είναι 50% πιο φθηνά.

    [05] Η Κύπρος μπορεί να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης, λέει ο Ν. Αναστασιάδης

    Η Κύπρος μπορεί να αποφύγει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, εάν τηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία με βάση τις δεσμεύσεις της, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης.

    Επεσήμανε ότι αυτό σημαίνει διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, καθώς και λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα πείσουν ότι η Λευκωσία είναι αξιόπιστη στην πολιτική που εξαγγέλλει.

    [06] Συνάντηση Κουβέλη με τον πρόεδρο της ομάδας Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο

    Την ανάγκη θέσπισης από την ΕΕ ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

    Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής «προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο με παράλληλη προώθηση των «αναγκαίων προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων.

    [07] Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Γενικευμένη ανοδική τάση διέκρινε τις σημερινές συναλλαγές στα χρηματιστήρια μετοχών της ευρωζώνης, με μεγάλη πλειοψηφία επενδυτών να πιστώνει ότι, "θα ληφθούν άμεσα μέτρα απο την ΕΚΤ υπερ του τραπεζικού τομέα", μεταδίδει το Ρόιτερς.

    'Ετσι, η άνοδος των χρηματιστηρίων σε Μαδρίτη, Παρίσι, Μιλάνο άμβλυνε οπωσδήποτε την πίεση από το πτωτικό κλείσιμο (-1,3%) του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Σεαυτό, οι φόβοι ότι επιβραδύνεται η ανάκαμψη, σε ΗΠΑ και Κίνα, πρυτάνευσαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2012 - 16:30:29 UTC