Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μείωση των εσόδων προκαλεί ασφυξία στα Ταμεία
  • [02] Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] "Να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες" κάλεσε τον ελληνικό λαό ο Π. Καμμένος
  • [04] Ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προτείνει το ΚΚΕ
  • [05] H κρίση στην ευρωζώνη στο επίκεντρο των υπουργών των Οικονομικών του G7
  • [06] Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Συρία

  • [01] Η μείωση των εσόδων προκαλεί ασφυξία στα Ταμεία

    Προβληματισμό προκαλεί στις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων η υστέρηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, που καταγράφεται από την αρχή του έτους.

    Τα έσοδα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ) εμφανίζουν μείωση κατά 14% στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένα κατά 20% είναι και τα έσοδα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται στην ύφεση, ενώ αντίστοιχη ήταν η μείωση το 2011, κατά 14,54% για το ΙΚΑ και κατά 20% για τον ΟΑΕΕ, σε σχέση με το 2010.

    Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιφέρει απώλειες στα Ταμεία της τάξεως των 4,5 δισ. κατά την τελευταία διετία, ενώ περαιτέρω μείωση των εσόδων κατά 6% έως 7% αναμένεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη των Ταμείων, από τη μείωση μισθών, συντάξεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

    [02] Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας

    Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις παρουσίασε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Λιβαδειά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα ότι «στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πλησιάζει η ώρα του λαού, πλησιάζει η ώρα της ανατροπής, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει στο Μνημόνιο, ενώ χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον αυτού του λαού και αυτού του τόπου.

    Στη νέα επίθεσή του κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της. Φεύγουν, πρόσθεσε και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κα Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».

    Κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι φεύγουν και προσπαθούν να κρυφτούν από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου που τους κατάντησαν ανασφάλιστους και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Και αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους στον ελληνικό λαό, τόνισε, έχουν το θράσος να φορτώνουν τις ευθύνες τους στους επόμενους.

    [03] "Να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες" κάλεσε τον ελληνικό λαό ο Π. Καμμένος

    Υπέρ της άμεσης κατάργησης του Μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Πολιτών, Πάνος Καμμένος, ο οποίος πρότεινε το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και παράλληλα επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τις επιστολές που έστειλαν σε δανειστές και εταίρους ότι θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο.

    Κατά την περιοδεία του στο νομό Κιλκίς ο κ. Καμμένος κάλεσε τους πολίτες να τρομοκρατήσουν αυτούς που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν με την απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ σχολίασε και τη δήλωση του Τζορτζ Σόρος για την Ελλάδα, λέγοντας:

    «Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται απειλές. Εκτός από τους ντόπιους συνεργάτες των τραπεζιτών είδαμε σήμερα τον Τζορτζ Σόρος να κάνει δημόσια δήλωση, ουσιαστικά παίρνοντας θέση για τις εκλογές στην Ελλάδα. Λέγοντας ότι οι Έλληνες θα φοβηθούν την απειλή για έξοδο από την Ευρωζώνη και θα ψηφίσουν συνασπισμό κομμάτων που θα στηρίξει τα μνημόνια. Αυτό είναι ένα ακόμα μέρος της τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα από εδώ το Κιλκίς, ότι ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται. Καλούμε τον ελληνικό λαό να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες».

    [04] Ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προτείνει το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την πρόταση που κατέθεσε και στη διακομματική επιτροπή σχετικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ: Να γίνει ένα ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν όλοι στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ.

    Από εκεί και πέρα, η συζήτηση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ τους, θυμίζει τον αλήστου μνήμης δικομματικό καυγά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    [05] H κρίση στην ευρωζώνη στο επίκεντρο των υπουργών των Οικονομικών του G7

    Οι υπουργοί των Οικονομικών των Επτά πλουσιοτέρων κρατών και αύριο Τρίτη --με τηλεδιάσκεψη-- πρόκειται να εξετάσουν την κρίση του κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, υπό το πρίσμα της "τωρινής αδυναμίας ορισμένων (εμπορικών) τραπεζών της" τόνισε σήμερα στο Μόντρεαλ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός των Οικονομικών του Καναδά κ. Τζιμ Φλάχερτι.

    Διευκρίνισε συγχρόνως ότι, "οι πρώτες απ τις επαφές στο θέμα αυτό ήδη έγιναν σήμερα" και πως "αύριο Τρίτη αυτές πρόκειται να ολοκληρωθούν".

    [06] Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Συρία

    Εκπρόσωπος των σύρων αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες δεν δεσμεύονται πλέον από το ειρηνευτικό σχέδιο Αναν και πραγματοποιούν επιθέσεις από την Παρασκευή εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων για να "προστατευτεί ο λαός μας".

    "Αποφασίσαμε να μην δεσμευόμαστε πλέον από την εκεχειρία", είπε ο ταγματάρχης Σάμι αλ-Κούρντι. Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφερόταν στην προθεσμία της Παρασκευής που είχε δοθεί από τους αντικαθεστωτικούς στον Ασαντ για να σταματήσει τη βία αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες.

    Οι αντάρτες δήλωσαν ότι στο εξής δεν τηρούν την εκεχειρία που προβλέπει το σχέδιο Αναν και ζητούν η αποστολή του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στη Συρία να μετατραπεί σε ειρηνευτική αποστολή ή η διεθνής κοινότητα να αποφασίσει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, προκειμένου ο Ασαντ να φύγει από την εξουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2012 - 18:30:32 UTC