Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ντ. Μπακογιάννη μιλάει αποκλειστικά στην Amna Web TV
  • [02] Τέλος στην "Οδύσσεια" των καρκινοπαθών για φάρμακα
  • [03] Μπαν Κι Μουν: "Με έξυπνες πολιτικές να προστατέψουμε το περιβάλλον"
  • [04] Η Αλ. Παπαρήγα μιλάει στις 18.00 στην Amna Web TV
  • [05] Σπάνιο "πέρασμα" της Αφροδίτης
  • [06] Μαθηματικά κατά εγκληματικότητας
  • [07] Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ
  • [08] Ελληνο-ρωσικό οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα
  • [09] Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στοχεύει στην ενίσχυση σχέσεων Μόσχας- Πεκίνου
  • [10] Επανήλθε στις προπονήσεις της Εθνικής ο Τοροσίδης
  • [11] Ελληνικό χρώμα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σίδνεϊ
  • [12] Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή του Ελληνικού
  • [13] Στην Ατλέτικο Μινέιρο ο Ροναλντίνιο
  • [14] Τα «είπαν» χθες Μαρινάκης και Ζαρντίμ

  • [01] Η Ντ. Μπακογιάννη μιλάει αποκλειστικά στην Amna Web TV

    Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει στη Web TV του ΑΜΠΕ σήμερα στις 12.30.

    Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στην Ντόρα Μπακογιάννη μέσω twitter (@amna_news με hashtag #Bakoyanni_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [02] Τέλος στην "Οδύσσεια" των καρκινοπαθών για φάρμακα

    Τα αντικαρκινικά φάρμακα θα διακινούνται πλέον κανονικά κατόπιν λύσης με τις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρείες, και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέχρι αύριο,Τετάρτη, διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, απευθύνοντας έκκληση στα κόμματα να βρουν λύση στο πρόβλημα με τα φάρμακα.

    Μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό σταθμό Ant1, έκανε έκκληση σε όλους και στους φαρμακοποιούς «να κάνουν ό,τι μπορούν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», τόνισε ότι όταν ανέλαβε υπήρχαν ορισμένες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και πρόσθεσε ότι «αυτό επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από ένα πακέτο της ΕΕ. Αν είχαμε αυτό το ένα δισ. ευρώ θα επιλύαμε τώρα ορισμένα προβλήματα».

    Στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Χρ.Κίττα, του υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, που χρήζουν, όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση, άμεσης αντιμετώπισης αφού τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    [03] Μπαν Κι Μουν: "Με έξυπνες πολιτικές να προστατέψουμε το περιβάλλον"

    Την ανάγκη να διαδραματίσουν όλοι τον ρόλο τους, για τη διατήρηση του οικολογικού αποτυπώματος της ανθρωπότητας μέσα σε πλανητικά όρια, υπογραμμίζει το θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που είναι «Πράσινη Οικονομία: Εσείς Συμμετέχετε;».

    Αυτό επισημαίνει ο γγ του ΟΗΕ ΜπανΚι Μουν, στο φετινό μήνυμά του και χαρακτηρίζει, ανεπαρκή, τη μέτρηση της ανάπτυξης και του πλούτου, μέσω του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

    Ο γγ. του ΟΗΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα, σε συστράτευση, για ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης.

    «Πρέπει να ανατρέψουμε τον μύθο ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της οικονομικής και περιβαλλοντικής υγείας» τονίζει ο γγ. του ΟΗΕ και εκτιμά ότι «με έξυπνες πολιτικές και σωστές επενδύσεις, οι χώρες μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον τους, να μεγαλώσουν τις οικονομίες τους, να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και να επιταχύνουν την κοινωνική πρόοδο».

    Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια και μπορεί να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, θυμίζει ο ΜπανΚι Μουν. Αυτό σημαίνει, όπως υπογραμμίζει, μεγαλύτερη πίεση στις ήδη πολυπληθείς πόλεις- όπου, σήμερα, ζει ο μισός σχεδόν πληθυσμός- και στους φυσικούς πόρους, καθώς η ζήτηση για τρόφιμα, νερό και ενέργεια αυξάνονται.

    [04] Η Αλ. Παπαρήγα μιλάει στις 18.00 στην Amna Web TV

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλά σήμερα στις 18:00, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στην Αλ. Παπαρήγα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #papariga_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη τόσο της κ. Παπαρήγα θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [05] Σπάνιο "πέρασμα" της Αφροδίτης

    Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, καθώς και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- προετοιμάζονται πυρετωδώς για να παρακολουθήσουν και να μελετήσουν ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που θα λάβει χώρα στις 6 Ιουνίου, όταν θα ευθυγραμμισθούν η Γη, η Αφροδίτη και ο Ήλιος. Πρόκειται για τη λεγόμενη «διάβαση» (transit) της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο.

    Η προηγούμενη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο παρατηρήθηκε στις 8 Ιουνίου 2004, αλλά η επόμενη αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου 2117.

    Μέρα με τη μέρα, η απόσταση της Αφροδίτης από τον Ήλιο συνεχώς μικραίνει και την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο γειτονικός μας πλανήτης θα διακρίνεται σαν μία μικρή στρογγυλή σκοτεινή κηλίδα που επί περίπου 6,5 ώρες θα διασχίζει τον φωτεινό δίσκο του Ήλιου και θα είναι ορατή περίπου από τα τρίτα τέταρτα της υδρογείου.

    Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για την παρατήρηση του φαινομένου, καθώς αυτό θα αρχίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης 5 Ιουνίου, οπότε δεν θα είναι εφικτή η παρατήρηση της εισόδου της Αφροδίτης στον ηλιακό δίσκο.

    [06] Μαθηματικά κατά εγκληματικότητας

    Αθήνα, Ελλάδα 05/06/2012 09:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστήμη - Μαθηματικά - Κοινωνία: Μαθηματικές εξισώσεις θα? προβλέπουν τους στόχους των κλεφτών!

    Η αστυνομία στο μέλλον ίσως χρειαστεί να στελεχωθεί και με μαθηματικούς, στο πλαίσιο μιας πιο αποτελεσματικής καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Μία ομάδα μαθηματικών κι άλλων επιστημόνων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Λος Άντζελες (UCLA) ανέπτυξε ένα μαθηματικό - στατιστικό μοντέλο, το οποίο φιλοδοξεί να προβλέψει σε ποιά σημεία θα «χτυπήσουν» οι κλέφτες.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στιβ Κάντρελ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό μαθηματικής ανάλυσης της Εταιρίας Βιομηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (SIAM) "Journal on Mathematical Analysis", αναλύουν χωρικά και χρονολογικά δεδομένα από τις έως τώρα κλοπές σε μία πόλη για να εντοπίσουν «καυτά» σημεία εγκληματικότητας. Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση σε ποιες περιοχές ή γειτονιές είναι πιθανότερο να συμβούν τα επόμενα κρούσματα κλοπών. Η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει την αστυνομία να επικεντρώσει καλύτερα την αστυνόμευση.

    [07] Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ

    Επίθεση με τέσσερις βόμβες μολότοφ, απο ομάδα αγνώστων, δέχθηκε χθες βράδυ το κτίριο όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΚΑΙ» στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

    Τρεις από τις μολότοφ, έπεσαν στο υπαίθριο πάρκινγκ του σταθμού χωρίς να προκαλέσουν κάποια φθορά, ενώ μία στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας θραύση τζαμιών.

    [08] Ελληνο-ρωσικό οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα

    Το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει αύριο, 6 Ιουνίου 2012, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσίας, στη Μόσχα, το 1ο Ελληνο-Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ με θέμα "Ελλάδα - Nέες Δυνατότητες Επενδυτικής Συνεργασίας".

    Στόχος του Φόρουμ είναι η πληροφόρηση της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας, τις επενδυτικές συνεργασίες και τις προοπτικές ανάπτυξής της, τα νομικά, τραπεζικά και φορολογικά προνόμια που αφορούν στους αλλοδαπούς επενδυτές.

    Στο πλαίσιο του Φόρουμ, έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι θεσμικών και επιχειρηματικών κύκλων της Ελλάδος, ενώ θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των συγκεκριμένων επιχειρηματικών προτάσεων που συμπεριλαμβάνουν τους πιο ελκυστικούς τομείς επενδύσεων όπως τουρισμός, ακίνητα, μεταποίηση τροφίμων και ποτών, ενέργεια, υποδομές, μεταφορές, ορυχεία, διαχείριση αποβλήτων και άλλους.

    [09] Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στοχεύει στην ενίσχυση σχέσεων Μόσχας- Πεκίνου

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο για τριήμερη επίσκεψη με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα, σημαντικούς εταίρους στον οικονομικό και τον πολιτικό τομέα.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο με αντικείμενο τον συντονισμό της στάσης των δύο χωρών ως προς τα θέματα της Συρίας και του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Οι σινο-ρωσικές συνομιλίες θα επιτρέψουν επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, ο οποίος αποσκοπεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην αμερικανική επιρροή στην κεντρική Ασία.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] Επανήλθε στις προπονήσεις της Εθνικής ο Τοροσίδης

    Η επάνοδος του Βασίλη Τοροσίδη σε κανονικούς προπονητικούς ρυθμούς ήταν το γεγονός της ημέρας για την εθνική ομάδα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε και ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος στην πρώτη προπόνηση επί πολωνικού εδάφους, στο αθλητικό κέντρο του Λεγκιόνοβο. Η επιστροφή του Τοροσίδη «λύνει» τα χέρια του Σάντος, αφού έτσι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα παραμείνει στο κέντρο της άμυνας και δεν θα χρειαστεί να καλύψει το δεξιό άκρο.

    [11] Ελληνικό χρώμα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σίδνεϊ

    Έντονο ελληνικό χρώμα θα έχει το φετινό Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Σίδνεϊ που θα διεξαχθεί αυτές τις μέρες.

    Η ταινία «Αλπεις» του βραβευμένου Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί τη Δευτέρα 11 και την Τετάρτη 13 Ιουνίου.Η άλλη ελληνική ταινία είναι το «L» που πραγματεύεται την ιστορία ενός οικογενειάρχη γύρω στα 40 ( πρωταγωνιστεί ο Αρης Σερβετάλης.Επίσης, θα προβληθεί η ταινία «Νεκρή Ευρώπη» που στηρίζεται στο ομώνυμο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα.Τέλος, θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «The Maker» του ομογενή Κρίστοφερ Κεζέλου.

    [12] Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή του Ελληνικού

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις έχουν προγραμματιστεί απο φορείς και κοινωνικές ομάδες. Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό, η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιεί αύριο άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης με την ονομασία «NIREAS 2012», στη περιοχή του Ελληνικού, την οποία θα παρακολουθήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης.

    Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency- EMSA), προκειμένου να ελεγχθούν οι βασικές λειτουργίες του υφιστάμενου σχεδιασμού καταπολέμησης τέτοιων περιστατικών σε περιφερειακό επίπεδο, αφενός ως προς την επάρκεια της οργανωτικής δομής και αφετέρου ως προς το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

    [13] Στην Ατλέτικο Μινέιρο ο Ροναλντίνιο

    Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ με θέμα τη μεταγραφή του Ροναλντίνιο, παίχθηκε τα ξημερώματα, καθώς η διοίκηση της Ατλέτικο Μινέιρο ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού από τη Φλαμένγκο.

    «Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ατλέτικο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βραζιλιάνικου συλλόγου, ανακοινώνοντας τη συμφωνία με τον 32χρονο σταρ μέχρι το 2014.

    [14] Τα «είπαν» χθες Μαρινάκης και Ζαρντίμ

    Την πρώτη συνάντηση είχαν χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζέρ του και τον δικηγόρο του. Οι δύο πλευρές τα είπαν μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, ωστόσο θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

    Ο 38χρονος τεχνικός, με θητεία φέτος στην Μπράγκα, είναι πλέον το φαβορί για να διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 8:30:27 UTC