Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο
  • [02] Συμφωνία συνεργασίας για την ευρωζώνη
  • [03] ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταγγελίες για αυθαίρετη παρακράτηση μισθών-συντάξεων
  • [04] Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στις βιομηχανίες της Καβάλας
  • [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Λευκάκια Αργολίδας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο

    Την εκτίμηση ότι «αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση» και ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

    [02] Συμφωνία συνεργασίας για την ευρωζώνη

    Οι ευρωπαϊκές χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) δεσμεύτηκαν σήμερα να ανταποκριθούν "γρήγορα" στην κρίση στην ευρωζώνη κατά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο βιομηχανικών χωρών στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.

    "Το ευρωπαϊκό στρατόπεδο δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί γρήγορα" στην κρίση, δήλωσε ο Τζουν Αζούμι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του.

    Ο Αζούμι πρόσθεσε ότι οι υπουργοί όλης της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία) "κατέληξαν σε μια κοινή διάγνωση όσον αφορά την κρίση" στην ευρωζώνη.

    Οι ΗΠΑ, οι οποίες προεδρεύουν φέτος της G7, κάλεσαν τους Ευρωπαίους να λάβουν "άλλα μέτρα" για να επιλύσουν την κρίση, καθώς "οι αγορές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές".

    [03] ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταγγελίες για αυθαίρετη παρακράτηση μισθών-συντάξεων

    Αυθαίρετα παρακρατούν μισθούς και συντάξεις οι τράπεζες, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχει λάβει η Ένωση καταναλωτών Ποιότητα Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η τράπεζα παρακρατεί μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν δει τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, ενώ ολόκληρες οικογένειες συχνά επιβιώνουν με έναν μισθό. «Οι τράπεζες, εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, φτάνουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

    Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει.

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει ότι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.

    [04] Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στις βιομηχανίες της Καβάλας

    Τηνανάγκη άμεσης στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας ζήτησε από την Καβάλα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ - ELFE) και την ΚΑΒΑΛΑ OIL ο κ. Καμμένος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως η Καβάλα είναι ένας νομός που αποτελεί παράδειγμα τι έχει υποστεί η ελληνική περιφέρεια από τις συνέπειες του μνημονίου. «Ένας νομός», επισήμανε, «με βιομηχανίες, εργασία, ανάπτυξη, τουρισμό έχει φτάσει να απειλείται με εγκατάλειψη. Είναι τεράστιες ευθύνης για την απομόνωση της Καβάλας. Έχασε το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας, που θα έπρεπε να έχουν όλες οι ακριτικές περιοχές και οι δύο πνεύμονες του νομού, η ΒΦΛ και η ΚΑΒΑΛΑ OIL κινδυνεύουν να αφανιστούν, πιεζόμενες από τους τραπεζίτες».

    [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Λευκάκια Αργολίδας

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στη θέση Μακρυβούνι στα Λευκάκια Αργολίδας.

    Η φωτιά βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ναυπλίου και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν όλο το απόγευμα και δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν.

    Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 18 επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής από την Αργολίδα, την Κορινθία και την Αρκαδία, ενώ το έργο τους συνέδραμαν από αέρος μέχρι πριν από λίγο πέντε αεροσκάφη καναντέρ.

    Η φωτιά κατευθύνεται προς Πυργιώτικα και Δρέπανο και δεν απειλεί άμεσα αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές.

    Το απόγευμα απειλήθηκαν σπίτια και η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές στα Λευκάκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 18:30:26 UTC