Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ"
  • [02] "Έχουμε ανάγκη από μία πολιτική ένωση"
  • [03] Επικίνδυνες οι αξονικές στα παιδιά
  • [04] "Πρωτογενές πλεόνασμα η Τέχνη"
  • [05] Βρετανία: Μηχανισμούς προστασίας απέναντι σε τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη
  • [06] Στην Καμπούλ έφθασε ο Πανέτα για συνομιλίες με τη στρατιωτική ηγεσία
  • [07] Παπουτσάκης: «Να παίξουν 19 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα»
  • [08] 4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού βιβλίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες
  • [09] Σε εφαρμογή το νέο παγκόσμιο σύστημα διαδικτυακών διευθύνσεων IPv6
  • [10] " Αντίο πυρηνική ενέργεια " λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια Ιάπωνες
  • [11] Διαβάστηκε πλήρως το DNA εμβρύου μέσω του αίματος και του σάλιου των γονιών του
  • [12] Σε κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξαιτίας αδιεξόδου του ασφαλιστικού ταμείου
  • [13] Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη
  • [14] Ισπανία: Απεβίωσε ο Μανουέλ Πρεσιάδο

  • [01] "Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ"

    Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ -το διακύβευμα δεν είναι μόνον ευρώ ή δραχμή, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη, στο πλαίσιο περιοδείας του, σήμερα, στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

    Ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους, είπε και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

    Επισήμανε ότι η ΝΔ έχει προτείνει τροποποιήσεις στη δανειακή σύμβαση, αλλά και αλλαγές σε θέματα για τα οποία είναι αρμόδια η κυβέρνηση, όπως οι ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος.

    [02] "Έχουμε ανάγκη από μία πολιτική ένωση"

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να εργασθεί για μία "πολιτική ένωση" στην Ευρώπη, υπό το όρο της αποδοχής της ιδέας μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο.

    "Εχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη...από μία δημοσιονομική ένωση...και έχουμε ανάγκη πριν από όλα από μία πολιτική ένωση. Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη", δήλωσε η καγκελάριος στην δημόσια γερμανική τηλεόραση. Ομως, "δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν", είπε, προσθέτοντας ότι προτίθεται να καταθέσει στη σύνοδο του Ιουνίου πρόταση για πρόγραμμα εργασίας επί μίας πολιτικής ένωσης.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Επικίνδυνες οι αξονικές στα παιδιά

    Τα παιδιά που κάνουν αξονικές τομογραφίες στο κεφάλι, αντιμετωπίζουν αυξημένο, έως και τριπλάσιο, κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου ή λευχαιμίας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την πρώτη ουσιαστικά μακρόχρονη μελέτη του είδους της.

    Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αν και ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία, τελικά παραμένει μικρός: μόλις μία περίπτωση καρκίνου ανά 10.000 τομογραφίες του εγκεφάλου.

    Οι αξονικές τομογραφίες, που εισήχθησαν πριν από περίπου 30 χρόνια, θεωρούνται «βολικές»εξετάσεις για παιδιά, καθώς δεν απαιτούν νάρκωση. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιστατικά σοβαρών ατυχημάτων όπου υπάρχει περίπτωση εσωτερικών τραυμάτων, σε πιθανή ασθένεια των πνευμόνων κ.α.

    [04] "Πρωτογενές πλεόνασμα η Τέχνη"

    Περισσότερα από 1.500 άτομα "πλημμύρισαν" απόψε τους κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσουν την 16η απονομή των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω, καθώς και το αφιέρωμα στον Καβάφη με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων ποιητών που ακολούθησε.

    «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής για να στηρίξουμε την ελληνική λογοτεχνία, τον λόγο και το βιβλίο. Σε μία τόση δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας οι Έλληνες δημιουργοί και λογοτέχνες ανατρέπουν στερεότυπα και μας γεμίζουν με δύναμη και ελπίδα σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση», ανάφερε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

    Το Βραβείο Ποίησης δόθηκε στον Γιώργο Μπλάνα για τα «Στασιωτικά 1-50», (εκδόσεις Γαβριηλίδης).Το βραβείο, το οποίο απένειμε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Παπακώστας, συνοδεύτηκε από το έργο της Μαρίας Γιαννακάκη.

    Το πιο δημοφιλές, το βραβείο μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον Αλέξη Πανσέληνο για τις «Σκοτεινές επιγραφές». «Ο μόνος τομέας στην Ελλάδα στον οποίο παρατηρείται πρωτογενές πλεόνασμα είναι η τέχνη. Ελπίζουμε κάποτε να το καταλάβουν και οι κυβερνήσεις μας», είπε ο συγγραφέας.

    [05] Βρετανία: Μηχανισμούς προστασίας απέναντι σε τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη

    Η Βρετανία θέλει να διασφαλίσει ότι προστατευτικοί μηχανισμοί θα τεθούν σε λειτουργία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού της τομέα, εάν η ευρωζώνη προχωρήσει προς τη συγκρότηση τραπεζικής ένωσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν.

    Σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC Radio 4 ο Τζορτζ Οσμπορν κάλεσε την ευρωζώνη να χρησιμοποιήσει τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Στην Καμπούλ έφθασε ο Πανέτα για συνομιλίες με τη στρατιωτική ηγεσία

    Ο Αμερικανός υπουργός ¶μυνας Λίον Πανέτα έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με την ηγεσία του στρατού καθώς κλιμακώνεται η βία στον πόλεμο κατά των ταλιμπάν και αυξάνεται το κύμα των αιματηρών επιθέσεων με τελευταία τη χθεσινή νατοϊκή αεροπορική επιδρομή κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 18 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Ο Πανέτα δήλωσε ότι σκοπός του ταξιδιού του είναι να ενημερωθεί από τον αμερικανό στρατηγό Τζον ¶λεν, διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν για την ικανότητα των συμμαχικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις απειλές από τους ταλιμπάν και το δίκτυο Χακάνι που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Παπουτσάκης: «Να παίξουν 19 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα»

    Την παραμονή της ομάδας του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και των άλλων δύο που υποβιβάστηκαν, πρότεινε ο πρόεδρος του Εργοτέλης, Απόστολος Παπουτσάκης, λίγο πριν διακοπεί η χθεσινή συνεδίαση της διοργανώτριας αρχής.

    Αιτιολογώντας τη στάση του, ο κ. Παπουτσάκης είπε: «Αυτήν την στιγμή χρειάζεται να ηρεμήσει ο τόπος και το ποδόσφαιρο. Να παίξουν 19 ομάδες ώστε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση. Δεν διαφωνώ ότι οι άλλες ομάδες έχουν δίκιο, όμως και εμείς, που έχουμε υποβιβαστεί έχουμε δίκιο και πρέπει να το βρούμε. Γιατί να μην περάσει από την ΕΠΟ; Όλα όσα έχουμε κάνει με την αδειοδότηση είναι παράνομα. Έχουν την έγκριση της ΕΠΟ όμως όλα αυτά είναι παράνομα. Πέρυσι αλλάξαμε τον ΚΑΠ, γιατί να μην τον αλλάξουμε φέτος ώστε να ηρεμήσουν άπαντες;»

    [08] 4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού βιβλίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες

    Με πολλή μουσική, κινηματογράφο, λογοτεχνία και σημαντικότατους καλεσμένους, όπως ο Λουίς Εδουάρδο ¶ουτε, η Μαρούχα Τόρες, ο Ζοζέ Λουίς Πεισότο, ο Χόρχες Έντουαρντς Βαλντές και ο Πέτρος Μάρκαρς, ξεκινάει στις 11 Ιουνίου το 4ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις», ΛΕΑ, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Θερβάντες, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.

    Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Festival LEA, που στα ισπανικά σημαίνει διαβάζω, μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά την ποικιλομορφία του ισπανικού, πορτογαλικού και λατινοαμερικάνικου πολιτισμού, για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και αφιέρωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Νικηφόρο Βρεττάκο, παρουσιάστηκε σε συνέτευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

    Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ayensa Prat, που αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του φεστιβάλ, είπε ότι πρόκειται για διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ισπανόφωνος λαούς και τόνισε ότι «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, αυτό που μπορεί να μας σώσει είναι ο πολιτισμός».

    [09] Σε εφαρμογή το νέο παγκόσμιο σύστημα διαδικτυακών διευθύνσεων IPv6

    Τέλος στην έλλειψη διευθύνσεων στο διαδίκτυο έρχεται να δώσει το νέο σύστημα (Διαδικτυακό Πρωτόκολλο) IPv6, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή διεθνώς από χθες και στην Ελλάδα.

    Το νέο σύστημα, που για μερικά χρόνια θα λειτουργεί παράλληλα με το παλαιότερο IPv4, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας στους υπολογιστές, θα επιτρέψει τη δημιουργία τρισεκατομμυρίων νέων διαδικτυακών (ηλεκτρονικών) διευθύνσεων.

    Το προηγούμενο σύστημα IPv4 είχε αρχίσει να ξεμένει ανησυχητικά από διευθύνσεις, ιδίως μετά την εμφάνιση στην παγκόσμια αγορά μίας πληθώρας νέων κινητών συσκευών (έξυπνα κινητά, ταμπλέτες κ.α.).

    [10] " Αντίο πυρηνική ενέργεια " λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια Ιάπωνες

    " Αντίο πυρηνική ενέργεια " λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιαπωνία, οι οποίοι έχουν υπογράψει σχετικό αίτημα, ανακοινώθηκε σήμερα στο Τόκιο.

    Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ ιάπωνας συγγραφέας Κενζαμούρο Όε, ο συνθέτης και πιανίστας Ρουίσι Σακαμότι και ο γνωστός για την καταγγελία σκανδάλων δημοσιογράφος Σατόσι Καμάτα, έχει στόχο τη συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων υπογραφών ως τα μέσα του Ιουλίου.

    Οι εμπνευστές της υποστηρίζουν ότι το 80% του ιαπωνικού πληθυσμού δε θέλει την πυρηνική ενέργεια και ότι ακόμα και χωρίς πυρηνικούς σταθμούς, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Διαβάστηκε πλήρως το DNA εμβρύου μέσω του αίματος και του σάλιου των γονιών του

    Οι επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να «διαβάσουν» το μέλλον της υγείας ενός παιδιού, όταν αυτό ακόμα βρίσκεται μέσα στη μήτρα, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά να αποκωδικοποιήσουν σχεδόν ολόκληρο το γονιδίωμα ενός εμβρύου, χρησιμοποιώντας μόνο δείγμα αίματος από την έγκυο μητέρα του και δείγμα σάλιου από τον πατέρα του. Η προγεννητική ανάγνωση του εμβρυακού DNA -και μάλιστα με μη επεμβατικό τρόπο- ανοίγει το δρόμο, ώστε μελλοντικά οι γιατροί να μαθαίνουν έγκαιρα αν το έμβρυο έχει κάποια από τις πιθανές χιλιάδες γενετικές ανωμαλίες που προκαλούνται από μεταλλάξεις των γονιδίων.

    Η ανάγνωση του γενετικού υλικού του παιδιού κατέστη εφικτή, επειδή κατά την εγκυμοσύνη, τμήματα από το εμβρυακό DNA μεταφέρονται στο πλάσμα του αίματος της μητέρας. Έτσι, αντί να ληφθεί με επεμβατική τεχνική απευθείας ένα δείγμα DNA από τον ιστό του πλακούντα ή από το αμνιακό υγρό (μέσω αμνιοκέντησης που ενέχει κινδύνους αποβολής σε ποσοστό 1%), ώστε να γίνει έλεγχος για συγκεκριμένες μόνο διαταραχές όπως το σύνδρομο Ντάουν, είναι πλέον δυνατό να αξιοποιηθούν τα ίχνη του εμβρυικού DNA στο πλάσμα του μητρικού αίματος (δηλαδή στο αίμα χωρίς τα κύτταρα).

    [12] Σε κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξαιτίας αδιεξόδου του ασφαλιστικού ταμείου

    Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαιτίας της κατάστασης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ μετά το υποχρεωτικό ''κούρεμα'' αλλά και τις πιέσεις που δέχεται το ασφαλιστικό ταμείο από τον ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να καταβάλει προκαταβολικά εισφορές.

    «Αυτό που πρέπει να προετοιμάσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στην τραγική κατάσταση, στην οποία έχει οδηγηθεί ο υγειονομικό μας φορέας, αλλά και ο ΕΟΠΠΥ που πριν καν συμπληρωθούν έξι μήνες, από τη λειτουργία του, βρίσκεται σε οικονομική κατάρρευση. Εκτός από το ταμείο μας και ορισμένα άλλα, αυτά που εξυπηρετούν την πλειοψηφία των ασφαλισμένων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕ κ.λπ.) έχουν κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να μην έχουμε γιατρούς, ούτε φάρμακα, δηλ. τα στοιχειώδη, ενώ αντίθετα καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [13] Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Με εκτενή ρεπορτάζ και δηλώσεις τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στην Κύπρο αναφέρονται στον θάνατο του πρώην προέδρου - γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

    «Έφυγε ένας αγωνιστής και πρωτοπόρος των ΜΜΕ, ο οποίος αφήνει πίσω του σημαντικό έργο» γράφει η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ και χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη «διαπρεπή Κύπριο δημοσιογράφο που ξεχώρισε και στην Ελλάδα». Επίσης, η εφημερίδα αφού αναφέρεται στο βιογραφικό του, εκφράζει τα συλλυπητήρια προς τη σύζυγο του Αστέρω, τους συγγενείς του, του συναδέλφους του και τους φίλους και συναγωνιστές του.

    Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ με τίτλο «Καλό σου ταξίδι Ανδρέα !» γράφει ότι ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης έφυγε λαβωμένος από τον καρκίνο, με τον οποίο έδωσε άνιση μάχη με αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς έζησε όλη του τη ζωή. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καλατζής που συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη στο Ράδιο ΣΟΥΠΕΡ της Λευκωσίας σημειώνει «αν κάποιος έπρεπε να χαρακτηρίσει μόνο με ένα από τα πολλά χαρίσματα του τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη θα επέλεγε αυτό της ευγένειας. Έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβα έζησε μια ζωή πάθους για τη δημοσιογραφία, την Κύπρο και την Ελλάδα».

    Η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ γράφει ότι απεβίωσε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης, αναφέρεται στο βιογραφικό του και δημοσιεύει τη γραπτή δήλωση συλλυπητηρίων του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

    Η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με τίτλο «Έφυγε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας» γράφει ότι την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, πρύτανης της δημοσιογραφίας και σημαντικός αγωνιστής της δημοκρατίας επί δικτατορίας. Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια και απόσπασμα συνέντευξης του Χριστοδουλίδη προς τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και στη δημοσιογράφο Αντιγόνη Δρουσιώτη, που δημοσιεύτηκε στις 5 Ιανουαρίου 2003. Στη συνέντευξη αυτή ο Α. Χριστουδουλίδης, άνοιξε την καρδιά του και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από μια δύσκολη φάση της ζωής του τότε που οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε πει συγκεκριμένα ότι «το 1970-71 πήγα φυλακή για μεταφορά εκρηκτικών. Ήμουν στη Δημοκρατική 'Αμυνα υπεύθυνος για μεταφορά εκρηκτικών που θα έρχονταν από τη Σουηδία, θα περνούσαν στη Γερμανία και θα κατέληγαν στην Ελλάδα. Η αστυνομία του ΝΑΤΟ παρακολουθούσε όλους τους αντιστασιακούς. Με πήραν φυλακή στη Βόνη. Έγιναν διάφορες κινήσεις από τους αντιδικτατορικούς της εποχής, τον μακαρίτη Βάσο Μαθιόπουλο και άλλους, για να μας αφήσουν με πολιτικά μέσα».

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι «βρήκαν ένα δικαστή που ταλαιπωρήθηκε από τον Χίτλερ και έβγαλε μια απόφαση με την οποία ελευθερωθήκαμε. Η κατάσταση στη φυλακή ήταν τραγική. Διάβαζα και έγραφα. Τη μέρα που με άφησαν ελεύθερο συναντήθηκα με τον Βάσο Λυσσαρίδη και τον τότε πρέσβη της Κύπρου Τάσο Παναγίδη. Όπως καθόμασταν, μπήκε μέσα η ασφάλεια και με εισαγγελική εντολή ακύρωσε την απόφαση του δικαστή και με ξανασυνέλαβαν».

    «Με πήραν στις φυλακές στην Κολωνία με το αιτιολογικό ότι ήμουν ύποπτος φυγής», είχε πει ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη. «Έμεινα», ανέφερε, «11 μήνες στη φυλακή και μου απαγόρευσαν να ξαναπάω εφ' όρου ζωής στη Γερμανία. Αργότερα, με παρέμβαση του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα η απόφαση αυτή ακυρώθηκε το 1974 και έτσι ελεύθερα μπορώ να επισκέπτομαι τη Γερμανία».

    [14] Ισπανία: Απεβίωσε ο Μανουέλ Πρεσιάδο

    Ο Μανουέλ Πρεσιάδο απεβίωσε αιφνιδίως σήμερα το πρωί. Ο Ισπανός τεχνικός υπέστη καρδιακή προσβολή και οι οικείοι του δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή. Ο εκλιπών ήταν 54 ετών, ενώ την τραγική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Σπόρτινγκ Χιχόν, όπου είχε εργασθεί στο παρελθόν.

    Ο έμπειρος προπονητής είχε συμφωνήσει με τους διοικούντες τη Βιγιαρεάλ, προκειμένου να συνεργασθούν τη νέα σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2012 - 8:30:31 UTC