Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές έκανε γνωστή ο Η.Κασιδιάρης
  • [02] Βολές κατά Α. Σαμαρά και Ευαγγ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ.Μιχελάκη, σχετικά με τον Ι.Αμυρά
  • [04] Τρίτη κάλπη "βλέπει" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης
  • [05] Αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων
  • [06] "Το πρόβλημα των δημόσιων χρεών είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ισπανία
  • [07] Έκλεβε βενζίνη από παρκαρισμένα Ι.Χ.
  • [08] Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος
  • [09] "Επίσημη ανακοίνωση" του Ολάντ στις 16.00 ώρα Ελλάδας για το Αφγανιστάν

  • [01] Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές έκανε γνωστή ο Η.Κασιδιάρης

    Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έκανε γνωστή, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της "Χρυσής Αυγής", ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Η.Κασιδιάρης. Με την ίδια ανακοίνωση απειλεί επίσης με μηνύσεις τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς "όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο".

    Χθες τα μεσάνυχτα παρήλθε η διαδικασία του "αυτοφώρου" αναφορικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του κ.Κασιδιάρη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, μετά το περιστατικό στο τηλεοπτικό στούντιο του "Αντ1", στη διάρκεια του οποίου ο κ.Κασιδιάρης είχε ξυλοκοπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ κ.Λ.Κανέλλη και είχε εκσφενδονίσει ποτήρι με νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ.Δούρου.

    Στην ανακοίνωσή του, ο κ.Κασιδιάρης σημειώνει ότι "τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.

    [02] Βολές κατά Α. Σαμαρά και Ευαγγ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Βολές εναντίον των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου εξαπέλυσε από τις Σέρρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

    «Αυτοί που συνυπέγραψαν για τους όρους του μνημονίου και τα μνημόνια , αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στην τρόικα και του Έλληνες τους οδήγησαν στην αγχόνη να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσουν και θα πληρώσουν ποινικά και αστικά» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τις Σέρρες αναφερόμενος στην πολιτική του μνημονίου που ασκήθηκε .

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ο κ.Καμμένος είπε χαρακτηριστικά : «Ο Βενιζέλος αντί να μαζεύεται και να ντρέπεται , αντί να παραδοθεί με την κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, τουλάχιστον την ώρα που υποφέρει ο ελληνικός λαός, ας σιωπήσει. Πάντως δεν θα τη γλιτώσει από εμάς».

    Για μια ακόμη φορά ο κ.Καμμένος επεσήμανε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον κ.Σαμαρά και τα μνημονιακά κόμματα, ενώ είπεΒ¨ «Δικαιώνομαι γιατί οι μνημονιακοί τώρα δηλώνουν ότι οι πολιτική τους ήταν λανθασμένη».

    Απευθυνόμενος μάλιστα στους κ.Σαμαρά και Βενιζέλο , τους αποκάλεσε λαϊκιστές και τους κατηγόρησε για προεκλογική παροχολογία.

    [03] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ.Μιχελάκη, σχετικά με τον Ι.Αμυρά

    Ουδεμία σχέση έχει ο κ.Ι.Αμυράς με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ.Γ.Μιχελάκη.

    Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση του κ.Μιχελάκη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»? Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".

    Νωρίτερα, αναφερόμενος σε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο με τον κ.Αμυρά να καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιαννης Μιχελάκης είχε κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη.

    [04] Τρίτη κάλπη "βλέπει" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης

    Την άποψη πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχομένης Κυριακής σύντομα θα στηθούν ξανά κάλπες στην χώρα, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να επεξεργαστούν λογικά όπως είπε την ψήφο τους στηρίζοντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κλίμα πόλωσης που υπάρχει και για το κατά πόσο αυτό, θα επηρεάσει τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων μίλησε για ψευδοδιλλήματα που έχουν τεθεί στον ελληνικό λαό από τα κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές.

    [05] Αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων

    Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιαννης Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλει τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.

    Ο κ. Μιχελάκης κάνει μάλιστα λόγο για προνομιακή σχέση του κ. Αμυρά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κ. Αμυράς αρχικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας "Αυγή", και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.

    [06] "Το πρόβλημα των δημόσιων χρεών είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ισπανία

    «Οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν όσα η ευρωπαϊκή αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν από την αρχή επισημάνει, ότι το πρόβλημα των δημόσιων χρεών είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, απόρροια της νεοφιλελεύθερης ασκούμενης πολιτικής», σημειώνεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

    «Η λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προέλθει μόνο από τη ρήξη με την πολιτική Μέρκελ, που στη χώρα μας υπηρετείται από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και μεταφράζεται σε μνημόνια δημοσιονομικής πειθαρχίας, λιτότητας και ύφεσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Η ριζική επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής του πλούτου, αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση τόσο για μια ευρωπαϊκή λύση, όσο και για την ίδια την ύπαρξη της ευρωζώνης που οδηγείται στη διάλυση από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής», καταλήγει.

    [07] Έκλεβε βενζίνη από παρκαρισμένα Ι.Χ.

    Διαρρήκτης -όχι διαμερισμάτων και καταστημάτων- αλλά ...ρεζερβουάρ βενζίνης παρκαρισμένων αυτοκινήτων, συνελήφθη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

    Ο 34χρονος αλλοδαπός με τη βοήθεια συνεργού του, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται, διαρρήγνυαν τα καπάκια ανεφοδιασμού σειράς αυτοκινήτων (με προτίμηση στα φορτηγά ...όπου έβρισκαν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων) και αφαιρούσαν τα καύσιμα τους. Η δράση των διαρρηκτών είχε ξεκινήσει από τις αρχές του προηγούμενου μήνα ενώ όπως ομολόγησε ο συλληφθείς εκτός από δεκάδες λίτρα βενζίνης είχαν εξασφαλίσει και ...καύσιμα για τους ίδιους καθώς αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό και 21 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

    [08] Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

    Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος θα γίνει 91ετών αύριο Κυριακή, εξήλθε σήμερα από το νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί την Δευτέρα για μια λοίμωξη του ουροποιητικού, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι εορτασμοί για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της βασίλισσας, μετέδωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η νοσηλεία του Πρίγκιπα συζύγου, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση τον Δεκέμβριο για αντιμετώπιση απόφραξης στεφανιαίας αρτηρίας, δεν μπόρεσε να παραστεί το τελευταίο μέρος των εορτασμών για το ιωβηλαίο, που πραγματοποιήθηκαν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

    [09] "Επίσημη ανακοίνωση" του Ολάντ στις 16.00 ώρα Ελλάδας για το Αφγανιστάν

    Με νεοτερό του τηλεγράφημα το Γαλλικό Πρακτορείο διορθώνει προηγούμενο σχετικά με την "επίσημη ανακοίνωση" του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Στο διορθωμένο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι η "επίσημη ανακοίνωση" που θα γίνει στις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα θα αφορά το Αφγανιστάν.

    Το Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά.

    Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών στην επαρχία Καπίσα, που είναι υπό γαλλικό έλεγχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2012 - 12:30:29 UTC