Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να μην πληγούν άλλο οι αγρότες από την οικονομική κρίση
  • [02] Νίκη Σοσιαλιστών - Πρασίνων στον α΄ γύρο
  • [03] Ο Ντ. Κάμερον ξέχασε την κόρη του σε παμπ
  • [04] Στην Ευελπίδων ο Ηλίας Κασιδιάρης για να καταθέσει μήνυση
  • [05] Συνομιλίες Λαβρόφ στην Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [06] Να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ζητά από τα κόμματα με κυβερνητικές βλέψεις η Αλ. Παπαρήγα
  • [07] Ιφ. Αμυράς: Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Προτιμά, ως «παρένθεση», μια κυβέρνηση Τσίπρα, ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [09] Αναβλήθηκε η δίκη του Η. Κασιδιάρη, ο οποίος θα υποβάλει μήνυση εναντίον της Λ. Κανέλλη
  • [10] Γερμανία: Στρατηγική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ζητούν οι Χριστιανοδημοκράτες

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να μην πληγούν άλλο οι αγρότες από την οικονομική κρίση

    Με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης Ναπ. Μαραβέγια, συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του στη λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνόδου των υπουργών της ΕΕ για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του για τον αγροτικό κόσμο.

    Στόχος του προέδρου της ΝΔ ειναι οι αγρότες να μην πληγούν και άλλο από την οικονομική κρίση, να διασφαλιστούν τα ελληνικά αγροτικά προιόντα και να συνεχισθεί απρόσκοπτα η κοινοτική χρηματοδότηση και οι επιδοτήσεις.

    Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς συναντάται με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    [02] Νίκη Σοσιαλιστών - Πρασίνων στον α΄ γύρο

    Πρώτοι έρχονται οι Σοσιαλιστές του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και οι σύμμαχοί τους στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη σήμερα στη Γαλλία, και οδεύουν προς την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Σε έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να εξασφαλίσει από 275 ως 315 έδρες και σύμμαχοί του οι Πράσινοι από 12 ως 18 από τις συνολικά 577 έδρες του κοινοβουλίου. Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 289 έδρες.

    Η δεξιά συγκεντρώνει βάσει των εκτιμήσεων από 230 ως 270 έδρες.

    Ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος έχασε την πρόκληση έναντι της Μαρίν Λε Πεν στο Ενίν-Μπομόν, ανακοίνωσε ο ίδιος την ήττα του και αποσύρθηκε προς όφελος ενός Σοσιαλιστή.

    Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι το κόμμα της επιβεβαιώνει τη "θέση του ως τρίτη δύναμη" της χώρας και κάλεσε σε μια ανασύνθεση της δεξιάς.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] Ο Ντ. Κάμερον ξέχασε την κόρη του σε παμπ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξέχασε κατά λάθος την κόρη του μέσα σε μια παμπ ύστερα από γεύμα που είχε κάποιο κυριακάτικο απόγευμα με φίλους του, περιστατικό που προκλήθηκε εξαιτίας της σύγχυσης για το με ποιο αυτοκίνητο θα επέστρεφε το κορίτσι σπίτι του, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

    Ο Κάμερον επέστρεψε πολύ γρήγορα στην 8χρονη Νάνσι, ένα από τα τρία μικρά παιδιά του, αλλά το περιστατικό αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους επικριτές του.

    Ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα αντιλήφθηκαν ότι είχαν ξεχάσει το μεγαλύτερο παιδί τους όταν επέστρεψαν στην επίσημη εξοχική κατοικία τους, το Μπάκινγχαμσάϊρ, 40 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου.

    Η Νάνσι είχε πάει στην τουαλέτα όταν οι γονείς της αναχώρησαν με διαφορετικά αυτοκίνητα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Στην Ευελπίδων ο Ηλίας Κασιδιάρης για να καταθέσει μήνυση

    Συνοδευόμενος από περίπου έξι άνδρες, ντυμένους με σκούρα ρούχα και κασκέτα, προσήλθε στην Εισαγγελία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, θα υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

    [05] Συνομιλίες Λαβρόφ στην Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει σήμερα στο Ιράν για επαφές με Ιρανούς ηγέτες πριν από τις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί στη Μόσχα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και για τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Στη διάρκεια των ρωσο-ιρανικών συνομιλιών, η προσοχή θα επικεντρωθεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στην αλλαγή που σημειώνεται στον αραβικό κόσμο και τη Συρία", μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Η Ρωσία έχει προτείνει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τηΣυρία προκειμένου να διασωθεί το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς μεσολαβητή Κόφι Άναν.

    Ο Λαβρόφ επιμένει στη συμμετοχή του Ιράν στη διάσκεψη παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις των ΗΠΑ.

    Η Μόσχα θα φιλοξενήσει στις 18 και 19 Ιουνίου ένα τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, μέχρι τώρα άκαρπων, ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν για το αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ζητά από τα κόμματα με κυβερνητικές βλέψεις η Αλ. Παπαρήγα

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Phone Marketing, στη Νέα Ιωνία, με δήλωσή της, κάλεσε όλα τα κόμματα «και, ιδιαίτερα, αυτά που θέλουν να κυβερνήσουν ή είναι πιθανό να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση» να απαντήσουν στο «ποια είναι η θέση τους, τώρα μάλιστα που η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει και έχουμε τα νέα μνημόνια και τα νέα συστήματα στην Ισπανία, τι θέση θα πάρουν στο σχέδιο που έρχεται στη Σύνοδο, όπου ζητούνται περισσότερες και πρωτόγνωρες υπερεξουσίες στην Κομισιόν, όπου θα αποφασίζει η ίδια για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, για τη φορολογία στα κράτη- μέλη, για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

    Στη συνέχεια της ίδιας δήλωσης, η κ. Παπαρήγα ερωτά τα κόμματα «τι στάση θα κρατήσουν απέναντι στις υπερεξουσίες. Θα ανοίξουν τη συζήτηση ή θα αρνηθούν να πάρουν μέρος, κάτι που βεβαίως για μας είναι και το πιο σωστό και το πιο εύστοχο;»

    [07] Ιφ. Αμυράς: Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Είχα καταθέσει την υποψηφιότητά μου και απερρίφθη. Υπάρχει μια εκλογική επιτροπή. η οποία ελέγχει τις υποψηφιότητες και την τελευταία στιγμή την απέσυραν» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο Ιφικράτης Αμυράς, μετά την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του περί παλλαϊκής επαναστατικής εξέγερσης. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του, ανέφερε: «Αυτά, βεβαίως, είναι δικά μου λόγια, δεν το αρνούμαι κι αφορούν το περίφημο βίντεο που αναφέρει ο κ. Μιχελάκης. Απλά εγώ, αν μπορώ να συμπληρώσω, το βίντεο αυτό έχει γυριστεί εδώ και δέκα μήνες. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο κ. Μιχελάκης επιχειρεί να το παρουσιάσει ότι είναι κάτι πρόσφατο. Είναι από τα γεγονότα της πλατείας και, προφανώς, μιλάει για μια εθνική, παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στο Δ' Ράιχ. Ο τίτλος του βίντεο είναι "Οργάνωση επαναστατικού στρατού ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση". Εκείνο τον καιρό, είχαμε τη χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου, είχε καταληφθεί το Σύνταγμα, όχι ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά τώρα υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ή, αν θέλετε, κάποιες βαλβίδες εκτόνωσης, όπως τις αποκαλούμε, δηλαδή εκλογές».

    Ανέφερε πως ο ένοπλος αγώνας δεν είναι, για τον ίδιο, αυτοσκοπός και εξήγησε: «Αν μπορεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς με εκλογές, κανένα πρόβλημα. Αν μπορεί να αλλάξει με πολιτική απεργία, κανένα πρόβλημα.».

    [08] Προτιμά, ως «παρένθεση», μια κυβέρνηση Τσίπρα, ο Γ. Καρατζαφέρης

    «Τώρα Τσίπρας, για λίγο και ... μετά μία αστική δημοκρατία» είπε, στον ραδιοσταθμό Real FM, ο Γ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως αν ο Αντ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια «μετά Βαΐων και κλάδων».

    Έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς, αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και εκτίμησε ότι «ουδείς θα θελήσει να ρισκάρει μία τέτοια επιλογή, που θα λειτουργήσει ως ντόμινο για το ευρώ, με συνέπειες που θα ακουμπήσουν ακόμη και την επανεκλογή του Προέδρου Ομπάμα».

    Με 20 ή 22% ο κ. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση «και με τον κόσμο στο δρόμο, θα έχουμε ροή αίματος» είπε, χαρακτηριστικά.

    Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να στηρίξει, εάν μπει ο ΛΑΟΣ στη βουλή, μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, έχει άλλες ιδέες για μία οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρόσωπο στο τιμόνι της χώρας και όχι με έναν εκ των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα.

    [09] Αναβλήθηκε η δίκη του Η. Κασιδιάρη, ο οποίος θα υποβάλει μήνυση εναντίον της Λ. Κανέλλη

    Για τις 3 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Κακουργιοδικείο η δίκη του εκπροσώπου Τύπου και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη, από αγνώστους δράστες.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννη Ηρειώτη, ο οποίος απουσιάζει εκτός Αθηνών σε δίκη για άλλη υπόθεση.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του που αφορά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Η. Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους οι οποίοι χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

    Στο μεταξύ, ο Η. Κασιδιάρης, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, αναμένεται να προσέλθει στην εισαγγελία, όπου προτίθεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, για το περιστατικό στην εκπομπή τού Γιώργου Παπαδάκη.

    [10] Γερμανία: Στρατηγική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ζητούν οι Χριστιανοδημοκράτες

    Την προετοιμασία στρατηγικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τρόπο ο οποίος θα περιορίζει τις συνέπειες για τους υπόλοιπους, ζητεί από την γερμανική κυβέρνηση το Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κουρτ Λάουκ, σε δήλωσή του προειδοποιεί για δραματικές πολιτικές επιλογές εκ μέρους της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας και σημειώνει ότι θα ήταν ανεύθυνο να μην υπάρξει, από κοινού με τις άλλες χώρες, προετοιμασία για σενάριο εξόδου. «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ θα προκαλέσει ελληνικό χάος», τόνισε ο κ. Λάουκ και ζήτησε την επεξεργασία στρατηγικής, με ένα τείχος πυροπροστασίας, το οποίο θα περιορίσει τη φωτιά στο Νότο. Ο κ. Λάουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι «βαρύτατα υπερχρεωμένη» και υποστηρίζει ότι από την Αθήνα έχει πραγματοποιηθεί μόλις το 5% των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων,

    Σε διαφορετικό τόνο ωστόσο είναι η δήλωση του εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung». Ο κ. Μπάρτλε δεν πιστεύει ότι μετά τις ελληνικές εκλογές θα προκύψει νέος γύρος αναταράξεων στις αγορές. «Αφότου οι ισπανικές τράπεζες τέθηκαν κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέρχεται η σταθερότητα. Έτσι, οι ελληνικές εκλογές δεν πρόκειται να επιδεινώσουν την κατάσταση, καθώς οι αγορές έχουν ήδη εξετάσει τα αρνητικά σενάρια για την Ελλάδα. Τα πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 10:30:38 UTC