Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για τις εκλογές
  • [02] Ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια θα δημοπρατηθούν στις 24 Ιουνίου
  • [03] Προτάσεις για τον περιορισμό του εφάπαξ στο Δημόσιο
  • [04] Οι ΗΠΑ εξαιρούν τις τράπεζες 7 χωρών από τις κυρώσεις κατά του Ιράν
  • [05] Ενθουσίασε ο "Τροβατόρε" στο κατάμεστο Ηρώδειο
  • [06] "Πράσινο φως" για το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στον κόσμο
  • [07] Ζούνε περισσότερο τα παιδιά από πατέρες και παππούδες μεγαλύτερης ηλικίας
  • [08] Ευ. Βενιζέλος: "Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση συνευθύνης"
  • [09] Π. Καμμένος: "Όλοι πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους"
  • [10] O Μπουγιάρ Νισάνι νέος πρόεδρος της Αλβανίας
  • [11] Η Παρί Σεν Ζερμέν κοντά σε συμφωνία για τον Λαβέτσι

  • [01] Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

    Kορυφώνεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

    Περιοδεία στη Χαλκίδα, όπου θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο, καθώς και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Το απόγευμα θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τις θέσεις του κόμματός του για την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

    Στις 5 μ.μ. ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, θα περιοδεύσει σήμερα, σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βολο και Κατερίνη.

    Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί στις 13.00 με σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα έχει στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναπολέοντα Μαραβέγια.

    Διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 13.00 και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πανελλαδικό διάλογο με τους πολίτες, ο οποίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις πρωτεύουσες όλων των περιφερειών της χώρας, διοργανώνουν στις 7 το βράδυ οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    [02] Ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια θα δημοπρατηθούν στις 24 Ιουνίου

    Σημαντικός αριθμός ιδιόχειρων επιστολών του Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια θα δημοπρατηθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου από γνωστό ελληνικό οίκο.

    Πρόκειται για 37 επιστολές που απευθύνονται στον στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο (1789-1865) και αναφέρονται σε τρέχουσες κρατικές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, των ετών 1828-1830. Ανέκδοτες έως τώρα, οι επιστολές αυτές του Καποδίστρια γίνονται σήμερα εξαιρετικά επίκαιρες, αφού αποκαλύπτουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βάλει κάποια τάξη στις υποθέσεις του νεοσύστατου κράτους χωρίς να υπολογίζει το οποιοδήποτε κόστος.

    [03] Προτάσεις για τον περιορισμό του εφάπαξ στο Δημόσιο

    Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

    Σύμφωνα με την πρόταση του Ταμείου εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους. Τέλος για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.

    Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας, έχει ως στόχο να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ που υπερβαίνουν ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.

    [04] Οι ΗΠΑ εξαιρούν τις τράπεζες 7 χωρών από τις κυρώσεις κατά του Ιράν

    Η αμερικανική κυβέρνηση εξαιρεί τις τράπεζες στην Ινδία, στη Νότια Κορέα, στην Τουρκία, στη Νότια Αφρική, στη Μαλαισία, στη Σρι Λάνκα και στην Ταϊβάν από τις χρηματοπιστωτικές κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας σε βάρος του Ιράν, "επειδή οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών προχώρησαν, ήδη, σε μια πολύ σημαντική μείωση αγορών φορτίων ιρανικού πετρελαίου", βεβαίωσαντη Δευτέραδύο καλά πληροφορημένες πηγές στο αμερικανικό Κογκρέσο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ενώ επακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Οι χρηματοπιστωτικές κυρώσεις συνίστανται στο πάγωμα όλων των ιρανικών λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [05] Ενθουσίασε ο "Τροβατόρε" στο κατάμεστο Ηρώδειο

    Σχεδόν πέντε χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν χθες στο Ηρώδειο την πρεμιέρα του «Τροβατόρε» του Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, παράσταση που δόθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Αυτή ήταν η πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, το αρχετυπικό μελόδραμα του ρομαντισμού που έχει να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο τριάντα χρόνια, από το καλοκαίρι του 1982.

    Η παράσταση θα δοθεί επίσης στις 12, 13 και 14 Ιουνίου (ώρα 9 μ. μ.) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

    [06] "Πράσινο φως" για το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στον κόσμο

    Η κατασκευή του μεγαλύτερου οπτικού και υπερύθρου τηλεσκοπίου στον κόσμο εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προϋπολογισμό 1,1 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (E-ELT), που θα έχει διάμετρο σχεδόν 40 μέτρων και θα κατασκευασθεί στην κορυφή ενός βουνού στη Χιλή, όπου βρίσκεται ήδη το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο (ESO).

    Το τηλεσκόπιο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο έως το 2022 και θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αστρονομικές εγκαταστάσεις του 21ου αιώνα, με εντυπωσιακές δυνατότητες παρατήρησης στους ουρανούς.

    [07] Ζούνε περισσότερο τα παιδιά από πατέρες και παππούδες μεγαλύτερης ηλικίας

    Τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερης ηλικίας μπαμπάδες και παππούδες, είναι γενετικά «προγραμματισμένα» να ζουν περισσότερα χρόνια, καθώς γερνάνε με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η καθυστερημένη πατρότητα φαίνεται πως παρέχει πλεονεκτήματα επιβίωσης, επειδή η γενετική σύνθεση του σπέρματος ενός άνδρα μεταβάλλεται, καθώς αυτός μεγαλώνει, αναπτύσσοντας ένα κώδικα DNA που ευνοεί την επιμήκυνση της ζωής- κάτι που ο πατέρας (και ο δικός τους πατέρας πριν από αυτόν) κληροδοτεί στα παιδιά του.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νταν Άιζενμπεργκ του Τμήματος Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Northwestern, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν το DNA 1.779 ενηλίκων και βρήκαν ότι τα τελομερή (ζωτικά τμήματα των χρωμοσωμάτων που μικραίνουν όσο γερνάει κανείς και καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής) ήσαν μεγαλύτερα σε όσους ανθρώπους είχαν πατέρες που ήσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία όταν τα παιδιά τους γεννήθηκαν.

    [08] Ευ. Βενιζέλος: "Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση συνευθύνης"

    Oι πολίτες πρέπει να διαμορφώσουν με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου τις προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης, τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση συνευθύνης και επισήμανε την ανάγκη η χώρα να πάει με σχέδιο και κυβέρνηση στο κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

    Ο κ Βενιζέλος επέμεινε στη θέση να συμμετάσχει και το κόμμα που θα αναδειχθεί δεύτερο στην κυβέρνηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ αν δεν πληρείται αυτή η προϋπόθεση, ενώ τόνισε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά στην εθνική καταστροφή και δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τους μισούς ή τα 2/3 απέναντι από την κυβέρνηση.

    [09] Π. Καμμένος: "Όλοι πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους"

    Την ανάγκη σχηματισμού εθνικής κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα επιδιώξει να γίνει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους. Ανέφερε ότι είναι ψευτοδίλημμα το "ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ" και σημείωσε πως από τη ΝΔ θα ζητήσει την κατγγελία του μνημονίου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει στις θέσεις του για θέματα λαθρομεταναστών, σε εθνικά θέματα όπως της Θράκης και της Μακεδονίας, φορολόγησης και Ναυτιλίας.

    «Το τσουναμι έρχεται και εμείς καθόμαστε και γυαλίζουμε τη βάρκα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να υπερψηφίσουν το κόμμα του και να του δώσουν μεγαλύτερη δύναμη από του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι τρίτο κόμμα.

    [10] O Μπουγιάρ Νισάνι νέος πρόεδρος της Αλβανίας

    Ο 45χρονος Μπουγιάρ Νισάνι, βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία και υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος εξελέγη χθες Πρόεδρος της Αλβανίας από τη βουλή είναι ο έκτος Πρόεδρος στην περίοδο της μεταπολίτευσης στη βαλκανική αυτή χώρα.

    Μόνο δύο προεδρικές θητείες, η πρώτη (μεταπολιτευτική) του Ραμίζ Αλία, το 1992, και η δεύτερη του Σαλί Μπερίσα, το 1997, διακόπηκαν προτού καλά-καλά κλείσει ο πρώτος χρόνος της προεδρικής θητείες.

    Οι υπόλοιπες, συμπεριλαμβανομένης και του απερχόμενου Προέδρου Μπαμίρ Τόπι ολοκληρώθηκαν κανονικά.

    Ο Μπουγιάρ Νισάνι εξελέγη στον τέταρτο γύρο (από τους συνολικά πέντε που επιτρέπει το Σύνταγμα), με τις 73 ψήφους (σ.σ. η βουλή της Αλβανίας έχει 140 έδρες) του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή με απλή πλειοψηφία.

    [11] Η Παρί Σεν Ζερμέν κοντά σε συμφωνία για τον Λαβέτσι

    Οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Νάπολι, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

    Ο λόγος για τον Αργεντινό διεθνή επιθετικό, Εζεκιέλ Ιβάν Λαβέτσι, που τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 42 ματς της Νάπολι και πέτυχε 11 γκολ.

    Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πιο κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού σταρ, καθώς είναι έτοιμη να προσφέρει τα 31 εκατ. ευρώ, που είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του για να πάρει τα δικαιώματα του από τη Νάπολι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 8:30:35 UTC