Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαρόζο: "Από το 2013 μπορεί να λειτουργήσει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση"
  • [02] Ελ. Βενιζέλος: «Μόνη λύση η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»
  • [03] H Φοντάνα ντι Τρέβι γίνεται... κομμάτια
  • [04] Ξεκίνησε η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους
  • [05] Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν στη Μόσχα
  • [06] «Κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ»
  • [07] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εργάζεται σε σενάρια εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, λέει ο Ολιβιέ Μπαγί
  • [08] Κίνδυνο προσφυγής της Ιταλίας σε δανεισμό "βλέπει" η Μ. Φέκτερ
  • [09] Δεν επιβεβαιώνεται πληροφορία για προσφυγή της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης

  • [01] Μπαρόζο: "Από το 2013 μπορεί να λειτουργήσει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση"

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τις 27 χώρες της ΕΕ να δεχθούν οι μεγάλες τράπεζές τους να υπαχθούν σε μία ενιαία διασυνοριακή εποπτική αρχή, ως συστατικό στοιχείο μίας τραπεζικής ένωσης που θα μπορούσε να θεσπιστεί από το επόμενο έτος.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η ΕΕ πρέπει να κινηθεί πέρα από τις μικρές δόσεις νομοθετικών μέτρων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα και να κάνει ένα «πολύ μεγάλο βήμα» προς μία στενότερη ενοποίηση. Το σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο εγγύησης καταθέσεων και ένα ταμείο διάσωσης τραπεζών που θα χρηματοδοτείται από τους φόρους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θα μπορούσε να επιτευχθεί το επόμενο έτος χωρίς αλλαγές στις υφιστάμενες συνθήκες της ΕΕ, δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

    «Θεωρώ ότι τώρα, έχουμε τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε περαιτέρω», είπε, προσθέτοντας: «Υπάρχει τώρα μία πολύ σαφέστερη συνειδητοποίηση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για την ανάγκη μεγαλύτερης ενοποίησης, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα από τα μαθήματα της κρίσης».

    [02] Ελ. Βενιζέλος: «Μόνη λύση η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»

    «Μόνη λύση για τη χώρα είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Web TV του ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές πρέπει να αναλάβουν μέρος της ευθύνης.

    Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι τα «κατά συνθήκην ψεύδη κατά την προεκλογική περίοδο οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο», ενώ επέρριψε ευθύνες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την τυφλή διαχείριση της περιόδου 2007 ? 2009». Ο κ. Βενιζέλος έστρεψε τα «πυρά» του και προς το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχουν μεταπηδήσει εκεί «σεσημασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» και λένε "λεφτά υπάρχουν".

    Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η Ισπανία και Ιταλία εφαρμόζουν μέτρα που εφαρμόζει και η Ελλάδα, ενώ για την επιμονή της Γερμανίας στην παρουσία του ΔΝΤ, δήλωσε ότι οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την περίπτωση παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται επιπλέον οικονομική ενίσχυση από το μηχανισμό στήριξης.

    [03] H Φοντάνα ντι Τρέβι γίνεται... κομμάτια

    Αρκετά διακοσμητικά κομμάτια έχουν πέσει από την Φοντόνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, προκαλώντας ανησυχίες στους ειδικούς που τονίζουν ότι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης χρειάζεται επειγόντως αποκατάσταση.

    Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου διακοσμητικά φύλλα δάφνης από το πάνω μέρος της Φοντάνας έπεσαν με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου της ιταλικής πρωτεύουσας να αποκλείσει το μνημείο και αρχαιολόγοι να ελέγξουν τις ζημιές. Μάλιστα αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν οι ίδιοι πέντε άλλα ανάγλυφα στοιχεία που ήταν έτοιμα να ξεκολλήσουν.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Ξεκίνησε η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους

    Ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Πρόκειται για τα πρώτα 420.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ.

    Στη σειρά αυτή των εκκαθαριστικών περιλαμβάνονται 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά. Τα πιστωτικά σημειώματα είναι 37.000 και οι επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.

    [05] Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν στη Μόσχα

    Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή 10.000 έως 20.000 διαδηλωτών, πραγματοποιείται σήμερα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας, ανακοίνωσε η αστυνομία και διοργανωτές.

    Η πορεία άρχισε στις 13:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) στις λεωφόρους της ρωσικής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή έως 10.000 διαδηλωτών", ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με το κίνημα Σολιντάρνοστ, συν-διοργανωτής της κινητοποίησης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ , ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί "να φθάνει τις 20.000".

    Τουλάχιστον 12.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης --αστυνομικοί, μονάδες καταστολής και δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών-- έχουν αναπτυχθεί στη Μόσχα, ημέρα αργίας λόγω της εθνικής εορτής της 12ης Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας.

    Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα ύστερα από έρευνες που διενήργησε χθες Δευτέρα η αστυνομία σε κατοικίες στελεχών της αντιπολίτευσης.

    [06] «Κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ»

    «Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ούτε πώληση, ούτε κλείσιμο, κανένα μέτρο απόλυσης, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι δημόσια επιχείρηση, να αναπτυχθεί καθετοποιημένα, και όσοι μιλούν για ανάπτυξη πρέπει να ξέρουν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να στηρίξει και άλλους κλάδους της βιομηχανίας», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην επιχείρηση.

    «Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια γενικά και βεβαίως απέναντι στην ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε ότι η ενέργεια του κ. Μητρόπουλου (σ.σ.: διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων) να πάρει αποφάσεις που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, άρα και στην έναρξη μιας διαδικασίας αποκρατικοποίησης είναι εκτός νόμου, με την έννοια ότι έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και όλα αυτά πρέπει να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές», είπε η κ. Παπαρήγα.

    [07] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εργάζεται σε σενάρια εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, λέει ο Ολιβιέ Μπαγί

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε γνώση σεναρίων αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και δεν εργάζεται πάνω σε τέτοια σενάρια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος σχολιάζοντας χθεσινό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ροϊτερς, υπογράμμισε ότι στο μόνο σενάριο στο οποίο δουλεύει η Επιτροπή είναι αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της στήριξής της.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κάποιες χώρες ή κάποιοι οργανισμοί εκπονούν παρόμοια σενάρια.

    [08] Κίνδυνο προσφυγής της Ιταλίας σε δανεισμό "βλέπει" η Μ. Φέκτερ

    Σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κρίση χρέους της ΕΕ συνεχίζεται και κλιμακώνεται, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είπε ότι η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ενδέχεται να χρειαστεί δανεισμό από τα ευρωπαϊκά ταμεία σταθεροποίησης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εν μέσω της αύξησης του κόστους του δανεισμού της από τις αγορές.

    Οι δηλώσεις της Φέκτερ σε τηλεοπτική συνέντευξή της χθες βράδυ ενισχύουν τις ανησυχίες ότι η ΕΕ πολύ απέχει από το να έχει επιλύσει την κρίση χρέους και την αναταραχή που διαρκεί δυόμισι χρόνια. Η ευφορία που είχε επικρατήσει μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για τον δανεισμό 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζές της ξεθώριασε, καθώς πολλοί στις αγορές ερμήνευσαν την απόφαση απλά σαν την τοποθέτηση ενός 'επιδέσμου'.

    Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας απέφυγε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις της Φέκτερ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Δεν επιβεβαιώνεται πληροφορία για προσφυγή της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης

    Έγκυρη πηγή του κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για προσφυγή της Κύπρου σήμερα ή τα προσεχή εικοσιτετράωρα στον Μηχανισμό Στήριξης.

    Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές υποδεικνύουν ότι, ακόμη κι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, η προσφυγή θα γίνει, όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας, δηλαδή Σαββατοκύριακο, που οι διεθνείς αγορές είναι κλειστές.

    Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Αρμόδια πηγή του Προεδρικού Μεγάρου, μας ανέφερε ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής οδηγίες να ειδοποιήσει τα ΜΜΕ, προκειμένου, όπως μεταδίδεται από ορισμένα μέσα, ο Κύπριος πρόεδρος να προβεί απόψε σε κάποια σημαντική δήλωση ή διάγγελμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 12:30:38 UTC