Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μύθος ότι τα ωμέγα - 3 καταπολεμούν την άνοια
  • [02] Δημοπρατείται άγνωστο αρχείο του Μ. Γκάντι
  • [03] Κύπρος: Προς αναζήτηση 1,8 δισ. ευρώ για την Λαϊκή Τράπεζα
  • [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη - νεκρός ο ένας δράστης
  • [05] EURO 2012: Σε εξετάσεις υποβάλλεται σήμερα ο Κώστας Χαλκιάς
  • [06] Tζαζ στο Γαλλικό Ινστιτούτο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
  • [07] "Kατέβασαν" ιστοσελίδα που δυσφήμιζε 15χρονα κορίτσια
  • [08] Σύντομα το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής ελληνικών ποιμενικών
  • [09] ΠΟΥ: Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ προκαλούν καρκίνο
  • [10] Η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται σε αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] Στον εισαγγελέα οι 34 συλληφθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ

  • [01] Μύθος ότι τα ωμέγα - 3 καταπολεμούν την άνοια

    Μία νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να απομυθοποιήσει την πολυδιαφημισμένη ωφέλεια για τη νοητική υγεία των ηλικιωμένων από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν κυρίως σε μεγάλες ποσότητες σε ορισμένα ψάρια (σολομός, σαρδέλες κ.α.) ή λαμβάνονται μέσω ειδικών διατροφικών συμπληρωμάτων σε μορφή χαπιού.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ωμέγα - 3 είναι μάλλον χάσιμο χρόνου για την καταπολέμηση της άνοιας στους ηλικιωμένους, καθώς, όπως έδειξε η μελέτη τους, αυτά τα διατροφικά συμπληρώματα δεν προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από ό,τι τα εικονικά χάπια (πλασέμπο).

    [02] Δημοπρατείται άγνωστο αρχείο του Μ. Γκάντι

    Ένα τεράστιο αρχείο από γράμματα, έγγραφα και ανέκδοτες φωτογραφίες που ρίχνουν νέο ενδιαφέρον στη ζωή και το έργο του Ινδού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι θα δημοπρατηθούν στο Λονδίνο, τον επόμενο μήνα.

    Το χρηματικό ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί αγγίζει τις 500,000-700,000 λίρες ( 800.000 - 1,1 εκατ. δολάρια).

    Το αρχείο αφορά στην περίοδο που οΓκάντι ήταν στη Νότια Αφρική και αριθμεί αρκετές χιλιάδες έγγραφα που ανήκουν στον Χέρμαν Κάλενμπαχ ο οποίος μετά τη συνάντηση του με τον Γκάντι στο Γιοχάνεσμπουργκ, το μακρινό 1904, έγινε ένας από τους πιο στενούς φίλους του μεγάλου Ινδού πολιτικού και ανθρωπιστή.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Κύπρος: Προς αναζήτηση 1,8 δισ. ευρώ για την Λαϊκή Τράπεζα

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παραδέχτηκε αργά χθες το βράδυ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", ότι η Λευκωσία μελετά διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης, σε χρόνο που θα επιλέξει η ίδια.

    Ο κ. Σιαρλή πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Επισήμανε παράλληλα, για ακόμη μια φορά, ότι κανένας δεν δίδει δάνεια χωρίς όρους.

    Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι στο ενδεχόμενο κατά το οποίο η Κύπρος θα ζητήσει στήριξη, οι όροι δεν θα είναι οδυνηροί, όπως, υποστηρίζουν μερικοί, αφού το Δημόσιο Χρέος φθάνει το 71% και το Δημοσιονομικό έλλειμμα το 2013 θα είναι 2,5%, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

    Η επιλογή σύναψης δανείου από τρίτη χώρα δεν είναι απομακρυσμένη, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αναζητούνται 1,8 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

    [04] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη - νεκρός ο ένας δράστης

    Δύο άνδρες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη τη νύκτα, σε μία επίθεση κατά την οποία ο ένας από τους δύο δράστες σκοτώθηκε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ενας αστυνομικός του τμήματος εξουδετέρωσε τους δράστες της επίθεσης. Ο ένας τραυματίσθηκε από σφαίρα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο άλλος κατόρθωσε να διαφύγει, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας κάνοντας λόγο για "τρομοκρατική επίθεση".

    Κοντά στο αστυνομικό τμήμα εντοπίσθηκε ύποπτο δέμα. Οι πυροτεχνουργοί που έφθασαν επιτόπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για βόμβα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] EURO 2012: Σε εξετάσεις υποβάλλεται σήμερα ο Κώστας Χαλκιάς

    Σφίξιμο στο δικέφαλο ένιωσε ο Κώστας Χαλκιάς κι αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησε από την αναμέτρηση με την Τσεχία.

    Ο διεθνής γκολκίπερ του ΠΑΟΚ υποβάλλεται σήμερασε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

    Η αποστολή της «γαλανόλευκης» αναχώρησε λίγο μετά τις 23:15 για την Βαρσοβία, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το ματς με τους Ρώσους, το ερχόμενο Σάββατο.

    [06] Tζαζ στο Γαλλικό Ινστιτούτο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

    Με αφορμή τη Γιορτή της Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στην αυλή του, για να παρακολουθήσει τη συναυλία δύο ταλαντούχων Γάλλων καλλιτεχνών. Ο λόγος για τους σαξοφωνίστες Sylvain Rifflet και Clement Himbert, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για δύο σαξόφωνα.

    Φέτος, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει τα 31α γενέθλιά της. Aρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ.

    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] "Kατέβασαν" ιστοσελίδα που δυσφήμιζε 15χρονα κορίτσια

    Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, επενέβη άμεσα για την απομάκρυνση επιβλαβούς ιστοσελίδας που δυσφήμιζε και διέσυρε ανήλικες κοπέλες.

    Γονείς και φίλοι των κοριτσιών που εντόπισαν τις φωτογραφίες των 15χρονων κοριτσιών, μαζί με υβριστικό περιεχόμενο που είχε φτιαχτεί από επιτήδειους, προκειμένου να διασύρουν και να διακωμωδήσουν τις ανήλικες, επικοινώνησαν με τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που ενημέρωσε άμεσα τους ειδικούς του Facebook στην ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Δουβλίνο.

    Η εταιρεία εξέτασε το περιεχόμενο της καταγγελίας και, αφού έκρινε ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου του Facebook, φρόντισε ώστε η επίμαχη σελίδα να αφαιρεθεί μέσα σε λίγες μόνον ώρες.

    [08] Σύντομα το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής ελληνικών ποιμενικών

    Το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής σκύλων φύλαξης κοπαδιών (ελληνικού ποιμενικού) αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στη Δεσκάτη Γρεβενών με σκοπό όλοι οι κτηνοτρόφοι να «εξοπλιστούν» με έναν πολύτιμο σύντροφο, για την προστασία των κοπαδιών τους, ακόμη και από τις αρκούδες.

    Πρόκειται για έργο που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ».

    «Οι σκύλοι φύλαξης κοπαδιών θα διατίθενται δωρεάν στους κτηνοτρόφους, αφού τους τοποθετήσουμε ειδικό τσιπάκι παρακολούθησης. Επιπλέον, θα υπάρχουν αυστηρά κριτήρια επιλογής των κτηνοτρόφων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από αρκούδα στα κοπάδια τους και θα ελέγχονται σε σχέση με τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Θωμάς Τσιάλτας, υπεύθυνος για τη δράση του LIFE που αφορά τη δημιουργία του εν λόγω κέντρου.

    [09] ΠΟΥ: Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ προκαλούν καρκίνο

    Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ προκαλούν καρκίνο στους ανθρώπους, δήλωσαν σήμερα εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αύξησαν το βαθμό επικινδυνότητας από τα καυσαέρια του πετρελαίου με βάση τα στοιχεία που τα συνδέουν με τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης.

    Σε μια ανακοίνωση που ενδέχεται να προκαλέσει κατάπληξη μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων και φορτηγών, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το τμήμα για τον καρκίνο του ΠΟΥ, αναταξινόμησε τα καυσαέρια από κινητήρες ντίζελ από την ομάδα 2Α, των πιθανών καρκινογόνων ουσιών, στις ουσίες της ομάδας 1, που έχουν σαφή σύνδεση με τον καρκίνο.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [10] Η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται σε αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

    «Απ' αυτές τις εκλογές κρίνεται κάτι πολύ σημαντικό. Κρίνεται το αν η Ελλάδα θα παραμείνει δεσμευμένη σε μια πολιτική ύφεσης και κοινωνικής καταστροφής που την οδηγεί με βεβαιότητα στη χρεοκοπία, ή αν θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους με μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Εθνικό Κήρυκα".

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέναντί μας είναι ένα πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που έχει ταυτίσει τα συμφέροντά του με την πολιτική της λιτότητας και δίνει σκληρή μάχη για να τα υπερασπιστεί. Όσο η δυναμική της Αριστεράς μεγαλώνει, τόσο το κατεστημένο αυτό στρέφεται στην παραπληροφόρηση, στη διοχέτευση ψευδών ειδήσεων, στην καλλιέργεια του φόβου, στη ρητορική του μίσους" όπως είπε, επισημαίνοντας ότι "η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται λοιπόν σε αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο.

    Πιστεύουμε ότι η ελπίδα, που ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, είναι πιο ισχυρή από τον φόβο που καλλιεργεί το πολιτικό κατεστημένο το οποίο εκφράζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

    [11] Στον εισαγγελέα οι 34 συλληφθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούμενοι για επεισόδια και επιθέσεις μεταξύ χούλιγκαν.

    Η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε χώρους όπου στεγάζονται εφτά σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ, κυρίως της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε σπίτια υπόπτων, όπου βρέθηκαν κα κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου zastava, όπλα κρότου - λάμψης, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ζυγαριές ακριβείας καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών.

    Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 57 άτομα, τα οποία αναζητούνται. Οι δε κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία είναι βαρύτατες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2012 - 8:30:31 UTC