Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογικό «πάρτυ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Στα ύψη οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων
  • [03] Στο 22,6% η ανεργία το α' τρίμηνο του 2012
  • [04] Επτά δήμοι ακόμα, έλαβαν επιχορήγηση για τα προνοιακά επιδόματα
  • [05] Κ. Μίχαλος: "Σταματήστε τα επικίνδυνα παιχνίδια"
  • [06] Το Επιμελητήριο Πειραιά επισκέφθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [07] Φώτης Κουβέλης: «Η ΕΛΑΣ πρέπει να στηριχθεί»
  • [08] ΔΗΜΑΡ: «Η συνέντευξη Ολάντ επιβεβαίωνει ότι υπάρχει έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση»
  • [09] Αλταφάζ: «Η εμπιστοσύνη των αγορών ανακτάται σταδιακά»

  • [01] Προεκλογικό «πάρτυ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές, όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, "ποντάρουν" σε σχηματισμό "φιλοευρωπαϊκής" κυβέρνησης την επομένη των εκλογών της Κυριακής.Ράλι πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων καταγράφει κέρδη άνω του 20%. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 543,83 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 8,86%. Αυξημένη παρουσιάζεται και η αξία των συναλλαγών και ανέρχεται στα 46,47 εκατ. ευρώ.

    Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+27,64%), της Εθνικής (+26,92%), της Eurobank (+22,54%) και της Πειραιώς (+21,40%).

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 9,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 6,32 %.

    Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινούνται ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+21,03%), των Τηλεπικοινωνιών (+12,40%) και των πρώτων Υλών (+11,86%).

    Ανοδικά κινούνται 95 μετοχές, 21 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

    [02] Στα ύψη οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων

    Στα ύψη εκτοξεύονται οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, καθώς η συμφωνία για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωζώνη με 100 δισ. ευρώ δεν μπόρεσε να καθησυχάσει τις αγορές.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times, η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο - ρεκόρ του 7%, ενώ και η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων αυξήθηκε 8 μ.β. στο 6,30%.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε σήμερα ομόλογα συνολικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ - στο ανώτερο όριο του στόχου που είχε θέσει για τη δημοπρασία - με αυξημένο κόστος δανεισμού.

    Η Ιταλία διέθεσε 3 δισ. ευρώ 3ετών ομολόγων με απόδοση 5,3% από 3,91% στην προηγούμενη δημοπρασία στις 14 Μαΐου - πρόκειται για την υψηλότερη απόδοση από τον περασμένο Δεκέμβριο. Διέθεσε, επίσης, 627 εκατ. ευρώ 7ετών ομολόγων με απόδοση 6,1% και 873 εκατ. ευρώ 8ετών ομολόγων με απόδοση 6,13%.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλταφάζ: «Η εμπιστοσύνη των αγορών ανακτάται σταδιακά»

    [03] Στο 22,6% η ανεργία το α' τρίμηνο του 2012

    Στο 22,6% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.120.097 άτομα και να είναι αυξημένος, σε έναν μόλις χρόνο, κατά 327.496 άτομα.

    Επιπλέον "σοκ" προκαλείται από το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους ηλικίας έως 24 ετών ανέρχεται στο 52,7%, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της χώρας τις οποίες μαστίζει η ανεργία (π.χ. Δυτική Μακεδονία, με ποσοστό ανεργίας 28,5%). Παράλληλα, περισσότεροι από ένας στους δύο από το σύνολο των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι και αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω.

    [04] Επτά δήμοι ακόμα, έλαβαν επιχορήγηση για τα προνοιακά επιδόματα

    Ομαλοποιείται η κατάσταση με τα προνοιακά επιδόματα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σήμερα στην καταβολή 18.193.804 ευρώ, που προορίζονται στους δικαιούχους επτά ακόμη δήμων. Πρόκειται για τους δικαιούχους των δήμων Αθήνας, Ελευσίνας, Ιωαννιτών, Ζακύνθου, Κιλκίς, Πύργου και Σάμου και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012 και «για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου.

    Επίσης, με άλλη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται το ποσό των 7.402.813 ευρώ στις περιφέρειες της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών αντιμισθίας των αιρετών οργάνων.

    [05] Κ. Μίχαλος: "Σταματήστε τα επικίνδυνα παιχνίδια"

    Kάλεσμα στους πολιτικούς αρχηγούς "να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια που ήδη προκάλεσαν μεγάλο κακό, ενισχύοντας τη δράση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων σε βάρος της ελληνικής οικονομίας", έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, ενόψει των εκλογών.

    Όπως σχολιάζει στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος, ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και στην πλειοψηφία της η ελληνική κοινωνία ανησυχούν για την επόμενη μέρα "και ανησυχούν γιατί υπάρχουν κόμματα ακραία και πολιτικοί αρχηγοί που με τη στάση που τηρούν έχουν ήδη καταφέρει βαριά χτυπήματα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία" όπως συμπλήρωσε ο ίδιος."Κανείς δεν δικαιούται να παίζει τζογαδόρικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, ρισκάροντας την ευρωπαϊκή του πορεία και την ίδια του την ύπαρξη" υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε άλλη μία μέρα ακυβερνησίας, καθώς ήδη στην ΕΕ υπάρχουν δυνατές φωνές κατά της Ελλάδας.

    "Στις δύσκολες αυτές ώρες, οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία της χώρας" κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

    [06] Το Επιμελητήριο Πειραιά επισκέφθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Την απάντηση στον φόβο για στην ακυβερνησία και στην ελπίδα του αύριο μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ελληνικός λαός που κρατά το κλειδί των εξελίξεων στα χέρια του την Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι στις 18 Ιουνίου μπορεί να υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο, αν δεν κινηθούν οι πολιτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, και, παράλληλα, αφενός, άσκησε δριμεία κριτική προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σημερινές δηλώσεις τους και, αφετέρου, έβαλε κατά του «τεχνητού διπολισμού».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι άλλες δυνάμεις δεν έχουν καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο, σημειώνοντας ότι «δεν σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση».

    Επιπλέον, σημείωσε ότι θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις αν η χώρα κυβερνηθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά, «με μεγάλες δυνάμεις να μένουν εκτός κυβέρνησης, περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης για να ανδρωθούν οι ίδιες».

    [07] Φώτης Κουβέλης: «Η ΕΛΑΣ πρέπει να στηριχθεί»

    Την ανάγκη να στηριχθεί η ΕΛΑΣ, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη ΓΑΔΑ.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, όπου η εγληματικότητα καλπάζει, υπάρχουν ζητήματα εξασφάλισης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερης αναδόμησης και αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ. Ο κ. κουβέλης είπε ότι ο πυρήνας της Αστυνομίας είναι το αστυνομικό τμήμα και έκανε λόγο για οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.

    «Η ΕΛΑΣ πρέπει να στηριχθεί. Η προστασία της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη είναι και ατομικό και συλλογικό αγαθό. Πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πολίτη», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    [08] ΔΗΜΑΡ: «Η συνέντευξη Ολάντ επιβεβαίωνει ότι υπάρχει έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση»

    «Ουσιαστικά ο Γάλλος Πρόεδρος μάς είπε: "Μείνετε στο ευρώ, σχηματίστε κυβέρνηση και ελάτε να συνεννοηθούμε"», αναφέρεται σε σχόλιο της "Δημοκρατικής Αριστεράς" για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ στο MEGA.

    Ταυτόχρονα, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι υπάρχει έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση και ότι θα βρούμε στην ΕΕ σύμμαχους σε αυτή μας την προσπάθεια.

    «Ταυτόχρονα επισημαίνει τον υπαρκτό κίνδυνο να βρεθούμε εκτός ευρώ, αν επιλέξουμε μονομερείς καταγγελίες», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

    [09] Αλταφάζ: «Η εμπιστοσύνη των αγορών ανακτάται σταδιακά»

    «Η εμπιστοσύνη των αγορών ανακτάται σταδιακά», τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει την υποβάθμιση των ισπανικών ομολόγων από τον οίκο Moody's, παρά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Ισπανία.

    «Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης εξαρτάται από τις προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο, αλλά και από εξωτερικούς παράγοντες», συνέχισε ο Α. Αλταφάζ, αναφέροντας ως παράδειγμα τις επιπτώσεις που έχουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι αγορές.

    «Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αυτές τις αντιδράσεις είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Ισπανία έχει κάνει αποφασιστικές κινήσεις σε όλα τα μέτωπα, σε συνδυασμό με τη στήριξη των εταίρων της.

    Όπως δήλωσε ο Α. Αλταφάζ, η συνολική απάντηση στην ισπανική κρίση, σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, θα βοηθήσουν την Ισπανία να ανακτήσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών και των οίκων αξιολόγησης.

    Εξάλλου, ο Α. Αλταφάζ αρνήθηκε να σχολιάσει την έντονη φημολογία ότι η Κύπρος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την υποβολή αιτήματος για βοήθεια από την ευρωζώνη, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει κανένα αίτημα από την κυπριακή πλευρά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Κύπρος έχει εκφράσει την επιθυμία της να λάβει στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση ορισμένων τραπεζών της, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι πολύ εκτεθειμένος στην ελληνική οικονομία και πως έχει υποστεί απώλειες από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 12:30:29 UTC