Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιθανή μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Κυριακή
  • [02] «Δεν υπογράφει η Τουρκία τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας»
  • [03] Για ανανέωση της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με τους ιδιοκτήτες ταξί, μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία Πειραιά για τη δολοφονία του φαρμακοποιού
  • [05] Ο Μόντι εξαγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις για την τόνωση της ιταλικής οικονομίας
  • [06] EURO 2012: Βαρύτατες ποινές για τα επεισόδια της Τρίτης
  • [07] Π. Καμμένος: Καταγγελία του μνημονίου
  • [08] Οικολόγοι Πράσινοι: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
  • [09] Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω εκλογών
  • [10] Άγνωστοι δολοφόνησαν 30χρονο στο Λουτράκι
  • [11] Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, ανοιχτά της Κέας, λόγω μηχανικής βλάβης
  • [12] Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας
  • [13] Εξάμηνη παραχώρηση μεταλλείου στη ΛΑΡΚΟ, ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ

  • [01] Πιθανή μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Κυριακή

    Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης φέρονται ότι σχεδιάζουν να έχουν μια τηλεφωνική διάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

    «Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί» οριστικά, είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά χθες, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

    Σήμερα, μια έτερη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Η συνομιλία αυτή θα έχει στόχο ειδικά το να «συντονίσει την επικοινωνία» των μελών του Eurogroup σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, εξήγησε η πηγή αυτή, με στόχο να αποφευχθεί το να γίνουν δηλώσεις που δεν πρέπει, κάτι που έχει ήδη συμβεί, όπως σημείωσε.

    [02] «Δεν υπογράφει η Τουρκία τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας»

    Ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, που συμμετείχε, ως προσκεκλημένος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας του Ευρωκοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, δήλωσε ότι «η Άγκυρα δεν υπογράφει αυτήν τη σύμβαση εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να υπογράψει μία τέτοια σύμβαση, μέχρις ότου ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Η δήλωση αυτή του κ. Μπαγίς έγινε, παρά το γεγονός ότι, όπως του επισημάνθηκε από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη - μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

    [03] Για ανανέωση της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με τους ιδιοκτήτες ταξί, μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Αξιοποιώ την ευκαιρία αυτή για να ανανεώσουμε τη σχέση μας, καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα με συγκεκριμένες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποδεχόμενος τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, η Ομοσπονδία ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη στάση που τήρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πρόσφατου νόμου 4070/2012, με τον οποίο δόθηκε μια οριστική και ισορροπημένη λύση στα ζητήματα που αφορούν τα ταξί.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πάντα καλόπιστος και ανοιχτός διάλογος, ώστε να μη γεννιούνται παρεξηγήσεις και, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί επιβεβαιώθηκε η αναγνώριση του κλάδου των ταξί στο έργο που ιστορικά έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στον χώρο αυτό.

    [04] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία Πειραιά για τη δολοφονία του φαρμακοποιού

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ της Αττικής θα κλείσουν για έξι ώρες (12:00-18:00), σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά και διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του από αδίστακτους δολοφόνους. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

    Όλος ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί για τον χαμό του συναδέλφου μας Σπύρου Πουκαμισά, αναφέρει ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

    [05] Ο Μόντι εξαγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις για την τόνωση της ιταλικής οικονομίας

    Νέες ιδιωτικοποιήσεις εξήγγειλε ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τονίζοντας ότι «οι παρεμβάσεις θα αφορούν κυρίως εταιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο», με στόχο την τόνωση της οικονομίας της Ιταλίας.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της ιταλικής κυβέρνησης «οι εταιρίες αυτές μπορούν να προσελκύσουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, απ' ό,τι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις».

    Όπως τονίζουν σχολιαστές, μερικές από τις τοπικές αυτές εταιρίες ασχολούνται με τις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Η κυβέρνηση Μόντι επιδιώκει να προχωρήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και εννέα το 2013, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

    [06] EURO 2012: Βαρύτατες ποινές για τα επεισόδια της Τρίτης

    Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαρσοβίας εκδίκασε ταχύτατα και προχώρησε στην καταδίκη μερικών εκ των 184 χούλιγκαν, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση Πολωνία-Ρωσία, την περασμένη Τρίτη. Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες καταδίκες αφορούν οκτώ κατηγορούμενους. Στους δύο εξ αυτών επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τριών μηνών, ενώ μετά την απαγγελία της ποινής τους οδηγήθηκαν απευθείας στη φυλακή.

    Άλλοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως 12 μήνες, αλλά υπό όρους, ενώ καθένας από αυτούς θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 500 ζλοτ (περίπου 125 ευρώ). Άλλο Δικαστήριο της πολωνικής πρωτεύουσας, στην περιοχή Πράγκα, παρέλαβε το υλικό το οποίο σχετίζεται με άλλα άτομα που συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ρώσοι πολίτες, και αναμένει την επίσημη μετάφραση των εγγράφων τους προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

    [07] Π. Καμμένος: Καταγγελία του μνημονίου

    Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, παρά μόνο η καταγγελία του, και το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «εντός ή εκτός μνημονίου», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο.

    Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος "είναι το ένα και το αυτό" αποκλείοντας κάθε συνεργασία μαζί τους, ενώ δεν απέκλεισε συνεργασία με άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις.

    [08] Οικολόγοι Πράσινοι: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

    Την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου επανέλαβε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιάννης Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη τύπου των Οικολόγων όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις τους για την οικονομία, την κρίση και το νέο πολιτικό τοπίο.

    >Ο κ.Σαμαράς μας προτείνει ένα ευρώ υποτιμημένο κατά 50%, με τη ΝΔ να τροφοδοτεί την κινδυνολογία. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ζητάμε από τον κ.Βενιζέλο να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την εκ νέου, για τρίτη φορά, διεξαγωγή εκλογών<< ανέφερε ο κ.Παρασκευόπουλος.

    [09] Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω εκλογών

    Μεταβολές στις συχνότητες των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών θα ισχύσουν, λόγω των εκλογών, αύριο Παρασκευή 15/6 και την Δευτέρα 18/6.

    Ειδικότερα, οι μεταβολές αφορούν στις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ Α.Ε.) (λεωφορεία και τρόλεϊ) όπου θα ισχύσει εκτάκτως δρομολόγηση βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

    Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

    [10] Άγνωστοι δολοφόνησαν 30χρονο στο Λουτράκι

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας ενός 30χρονου Αλβανού, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Λουτράκι, από ομοεθνή του, φέροντας εμφανές τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

    Στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας και πραγματοποίησαν αυτοψία και έρευνα στον χώρο.

    Προανάκριση διεξάγεται από την Ασφάλεια Κορίνθου.

    [11] Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, ανοιχτά της Κέας, λόγω μηχανικής βλάβης

    Ακυβέρνητο λόγω μηχανική βλάβης, βρίσκεται 2,2 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κέας, το φορτηγό πλοίο "City of Mombay" που μεταφέρει 2.757 μετρικούς τόνους αυτοκινήτων.

    Στο πλοίο, με σημαία Σιγκαπούρης, επιβαίνουν 21 άτομα πλήρωμα όλοι καλά στην υγεία τους.

    Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό και πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

    [12] Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

    Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.948,584 δισ. ευρώ έφτασε το δημόσιο χρέος στην Ιταλία τον Απρίλιο φέτος.

    Τον Μάρτιο, το δημόσιο χρέος της χώρας ανήλθε σε 1.946 δισ. ευρώ.

    Σε σύγκριση με το τέλος του 2012, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 50,709 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως τονίζει η Τράπεζα της Ιταλίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας.

    Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, στο μεταξύ, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, τόνισε ότι «τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα», διότι «εδώ και δέκα χρόνια η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, τόσο σε ότι αφορά την ιστορική της προηγούμενη, πορεία, όσο και σε σχέση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες».

    «Μετά από μια όντως δύσκολη φάση, οι τράπεζες θα ξαναρχίσουν να παρέχουν πιστώσεις στους επιχειρηματίες», πρόσθεσε ο Σακομάνι. Κάτι που ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα «βοηθήσει και τις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες από το 3,6% σε διεθνές επίπεδο το 2002, μειώθηκαν στο 2,7% το 2011».

    [13] Εξάμηνη παραχώρηση μεταλλείου στη ΛΑΡΚΟ, ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ

    Εγκρίθηκε σήμερα, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Τσάλτα, η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ για την εκμίσθωση της παραχώρησης μεταλλείου στη Λάρυμνα, του νομού Φθιώτιδας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρείας.

    Η χρονική διάρκεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι έξι μήνες, ώστε να παρασχεθεί χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τη συνολική ρύθμιση του θέματος επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 14:30:37 UTC