Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Μόντι - Φ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ
  • [02] Β. Ράπανος: To τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να βοηθήσει τη χειμαζόμενη οικονομία
  • [03] Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην Ρώμη
  • [04] Ελεύθεροι υπό όρους οι συλληφθέντες, που φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον αλλοδαπών στο Πέραμα
  • [05] Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι κατηγορουμένων, που επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς στο Πέραμα
  • [06] Ιταλία-Κροατία 1-1
  • [07] Ιταλία-Κροατία 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Μ. Μόντι - Φ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ

    Στην τόνωση της ανάπτυξης στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος των δύο ηγετών είναι «να ενισχυθεί η ανάπτυξη, χωρίς εγκατάλειψη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά με υιοθέτηση ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως είχαμε ήδη τονίσει στην διάσκεψη της 23ης Μαΐου».

    «Θα πρέπει να ενισχυθεί και η θέση των χωρών έναντι των αγορών. Συζητήσαμε και για την έκδοση ευρωομολόγων», πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ακόμα, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ότι σε τρεις μέρες στη χώρα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

    «Ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, που σε άλλες καταστάσεις θα χρειάζονταν μια γενιά. Η ΕΕ και οι χώρες της Ευρωζώνης δείχνουν και έδειξαν αλληλεγγύη. Οι δυο χώρες μας προσφέρουν το 40% της στήριξης στην Ελλάδα. Η συνέχεια της εφαρμογής από μέρους της Ελλάδας των δομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ».

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

    Η ΕΕ, εξήγησε, «πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη. Υποστηρίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στην Ελλάδα».

    [02] Β. Ράπανος: To τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να βοηθήσει τη χειμαζόμενη οικονομία

    Στο ρόλο των τραπεζών στην τρέχουσα χρονική περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και στην κριτική που δέχεται το τραπεζικό σύστημα έδωσε έμφαση στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΕΤ.

    «Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη το τραπεζικό σύστημα προσπάθησε και προσπαθεί, με νηφαλιότητα και χωρίς μεμψιμοιρίες, να βοηθήσει τη χειμαζόμενη οικονομία και αθόρυβα αλλά σταθερά να στηρίζει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα είναι πολλά και τα ξέρουμε. Τα ζούμε από μέσα. Το τραπεζικό σύστημα είναι από την ίδια του τη φύση ευαίσθητος δέκτης των διεθνών αναταράξεων και των εγχώριων ανησυχιών. Αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις καθημερινές προκλήσεις. Πιστεύουμε βαθειά ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βγει από την κρίση και σε αυτή την προσπάθεια το τραπεζικό σύστημα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο» επισήμανε ο κ. Ράπανος.

    [03] Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην Ρώμη

    Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πλατεία του Πάνθεου της Ρώμης, ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε μέλη του κινήματος Blockupy, κατά της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.

    Εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν από την ιστορική πλατεία να κατευθυνθούν στο Παλάτσο Κίτζι, το κυβερνητικό μέγαρο, υψώνοντας πλαστικές κόκκινες ασπίδες. Οι αστυνομικοίπροσπάθησαν να απωθήσουν τα μέλη του κινήματος Blockupy, που είχαν διαδηλώσει και χθες με συνθήματα όπως «δεν μπορείτε να σβήσετε την Ελλάδα» και «όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όχι στην λιτότητα, ας καταλάβουμε την πόλη».

    Κάποιοι από τους φοιτητές, κυρίως, κατάφεραν να φτάσουν έξω από το μέγαρο της κυβέρνησης και να πετάξουν ποδοσφαιρικές μπάλες κατά των οχημάτων της αστυνομίας, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην συνεχιζόμενη λιτότητα». Το κύριο σύνθημα ήταν «ελεύθερη Ρώμη» (Roma Libera).

    Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κοντά στην πλατεία μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες Μολότοφ κατά των αστυνομικών και καραμπινιέρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ελαφρά,πέντε εξ αυτών.

    [04] Ελεύθεροι υπό όρους οι συλληφθέντες, που φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον αλλοδαπών στο Πέραμα

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες, που φέρονταν ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον τεσσάρων Αιγυπτίων στο Πέραμα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ενός.

    Στους 5 από τους 6 επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως εμφάνιση σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ ο καθένας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι στην προφορική τους κατάθεση για την αναγνώριση των δραστών έπεσαν σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, οι δύο έκαναν διαφορετικές καταθέσεις, ενώ ο ένας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους συλληφθέντες.

    Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς αναμένονται συμπληρωτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα από το σημείο της επίθεσης, ενώ εκκρεμεί και η κατάθεση του Αιγυπτίου που είναι σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

    [05] Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι κατηγορουμένων, που επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς στο Πέραμα

    Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι νεαρών κατηγορουμένων, πέντε ανδρών και μιας γυναίκας, στον ανακριτή Πειραιά, που φέρονται ως οι δράστες της εισβολής σε σπίτι στο Πέραμα και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού Αιγύπτιου.

    Εναντίον των δραστών, ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα, που αφορούν βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτή τη στιγμή έχουν οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξει προσωποποίηση κατηγοριών. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας και θα ανακοινώσουν την απόφασή τους.

    Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους προφορικώς και όχι γραπτώς και αυτό δημιουργεί κενά στην υπόθεση.

    [06] Ιταλία-Κροατία 1-1

    Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία, για τη 2η ημέρα του Γ΄ ομίλου στο EURO 2012.

    To ματς έγινε στο Πόζναν και η "Σκουάντρα Ατζούρα" προηγήθηκε με τον Πίρλο στο 39΄, ενώ για τους Κροάτες του Σλάβεν Μπίλιτς ισοφάρισε ο Μάντζουκιτς στο 72΄.

    [07] Ιταλία-Κροατία 1-0 στο ημίχρονο

    Με εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Αντρέα Πίρλο στο 39', η Ιταλία προηγείται 1-0 της Κροατίας για το EURO 2012. To ματς διεξάγεται στο Πόζναν, στο πλαίσιο του Γ΄ ομίλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 18:30:30 UTC