Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μάνος Χατζιδάκις μέσα από τα «σημειώματα» των έργων του
  • [02] "Κυβέρνηση συνασπισμού με Α. Σαμαρά συστήνουν" οι FT Deutschland
  • [03] «Θα πάμε με αυτούς που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Θ. Τζήμερος
  • [04] "Η εκλογική αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου και όχι την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ"
  • [05] Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων του ελληνικού προγράμματος, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Bundesbank
  • [06] A. Στρουμπ: "Πιστεύω πολύ στις παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας"
  • [07] Τέσσερα «δυνατά» φιλικά για την ΑΕΚ στην Αγγλία

  • [01] Ο Μάνος Χατζιδάκις μέσα από τα «σημειώματα» των έργων του

    «Δεν είναι το τραγούδι μου μονόφωνη αρτηρία, ούτε μια πολυφωνική και λαϊκή υστερία. Είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο με απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες. Πιστεύω πως η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, γιατί το τραγούδι μας ενώνει μέσα σε ένα μύθο κοινό. Κι όπως στον χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις, έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί, τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις. Κι όσο για τον κοινό μύθο που δεν υπάρχει στις μέρες μας, τον σχηματίζουμε καινούργιο κι απ΄την αρχή κάθε φορά. Κάθε φορά που νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να τραγουδήσουμε».

    Σε όλη του την ζωή πορεύθηκε αναζητώντας και αυτές τις αναζητήσεις μάς τις δώρισε με την μουσική του. Ήταν πάντα εχθρός του «εύκολου», στάθηκε πάντα μελαγχολικός και αμήχανος μπροστά στο «χειροκρότημα», καθώς ως ευαίσθητος έβλεπε το «τέλος της γιορτής» ενώ ως ευφυής αναζητούσε πάντοτε την ουσία των πραγμάτων. Ήταν ρεαλιστής και επιπλέον άφοβος, δεν δίστασε ποτέ να αποκηρύξει αυτό που υπερασπίστηκε χθές γιατί ανταποκρινόταν στα αιτήματα των καιρών, μα σήμερα έγινε εμπόδιο στα τωρινά αιτήματα των καιρών.

    Αναπόσπαστο τμήμα του μουσικού του έργου είναι τα περίφημα σημειώματα που συνόδευαν τα έργα του, σεμνά κείμενα της τέχνης του και των καιρών που την σημάδεψαν.

    [02] "Κυβέρνηση συνασπισμού με Α. Σαμαρά συστήνουν" οι FT Deutschland

    Κεντρικό άρθρο στη γερμανική αλλά και στην ελληνική γλώσσα με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», υπότιτλο «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους» και φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενούν στην πρώτη σελίδα τους οι Financial Times Deutschland.

    Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

    Σημειώνει δε ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στην δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] «Θα πάμε με αυτούς που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Θ. Τζήμερος

    «Θα πάμε με αυτούς που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη», τόνισε στο ΜΕGA ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά!" Θάνος Τζήμερος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, και προσέθεσε:

    «Από τις 18 Ιουνίου θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Θα πάμε με τους ευρωπαϊστές και θα τους αναγκάσουμε να έχουν και ευρωπαϊκή πρακτική, όχι μόνο προοπτική».

    Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο ευρωπαϊκό τόξο, ο κ. Τζήμερος ήταν απόλυτος: «Με τίποτα. Είναι ένα φαιδρό κόμμα, συμπαθάτε με, αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση που να έχει σχέση με την πραγματικότητα».

    [04] "Η εκλογική αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου και όχι την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ"

    «Κανέναν πήχη δεν βάζω. Αυτή είναι μία εκλογική αναμέτρηση που αφορά το μέλλον του τόπου, το μέλλον της χώρας, το μέλλον των νέων γενιών. Το θέμα δεν είναι η εκλογική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ούτως ή άλλως έχει πληγεί βαθύτατα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόθεσή του να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και να «ανασυστήσει», όπως είπε, την παράταξη. «Με τίμησαν οι πολίτες στις 18 Μαρτίου, υπό πολύ δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ συνθήκες, ήρθαν 240.000 άνθρωποι να ψηφίσουν και έχω εντολή να αλλάξω το ΠΑΣΟΚ και να ανασυστήσω την παράταξη» είπε χαρακτηριστικά.

    [05] Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων του ελληνικού προγράμματος, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Bundesbank

    Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων που συνοδεύουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτό θα αποτελούσε "επικίνδυνη στρατηγική", δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, μη αποκλείοντας έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

    "Η Ελλάδα είχε περισσότερη βοήθεια από τις άλλες χώρες. Η χαλάρωση του προγράμματος που έχει ήδη ελαφρυνθεί, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή", δηλώνει στην εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

    Ωστόσο, "η μη εκπλήρωση των συμφωνιών σημαίνει το τέλος της χρηματοδότησης και αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τις πιθανότητες παραμονής της στην ευρωζώνη", λέει.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] A. Στρουμπ: "Πιστεύω πολύ στις παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας"

    "Πιστεύω πολύ στις παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας" δηλώνει κατηγορηματικά σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ ο Αλέν Στρουμπ (Alain Strub), αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Credit Agricole, του μεγαλύτερου Γαλλικού τραπεζικού ομίλου.

    Στο ερώτημα εάν στους στόχους της Credit Agricole βρίσκεται η αποδέσμευση από την επένδυσή της στην Ελλάδα αναφέρει ότι "πριν λίγες εβδομάδες, η Ανώτατη Διοίκηση του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Credit Agricole, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι το σενάριο που εμείς προκρίνουμε. Ως εκ τούτου δεν προκρίνουμε ούτε το σενάριο της εξόδου της Credit Agricole από την Εμπορική".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία του τραπεζικού συστήματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας".

    [07] Τέσσερα «δυνατά» φιλικά για την ΑΕΚ στην Αγγλία

    Στο Πρέστον της Αγγλίας θα διεξαχθεί εφέτος το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αν και η διοίκηση βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση προπονητή, από την ΠΑΕ, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή τεσσάρων φιλικών αναμετρήσεων με ιδιαίτερα «δυνατούς» αντιπάλους: Χαρτς, Μπλάκμπερν, Νοτς Κάουντι και Έβερτον.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2012 - 10:30:30 UTC