Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπαδόπουλος: Στο χέρι μας η πρόκριση
  • [02] Παράταση έως 14/9 για τακτοποίηση αυθαιρέτων
  • [03] «Καμία ψήφος από το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη», τονίζει η Φώφη Γεννηματά
  • [04] Φ. Κουβέλης: «Υπάρχει περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης»
  • [05] Συναντήσεις Βενιζέλου με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Τουρκίας
  • [06] Έκτακτη ρευστότητα δισεκατομμυρίων λιρών στις βρετανικές τράπεζες
  • [07] Ευρωπαϊκή βιντεοδιάσκεψη κορυφής για προετοιμασία συνόδου G20
  • [08] Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Σιόβας

  • [01] Κ. Παπαδόπουλος: Στο χέρι μας η πρόκριση

    Μπήκε στην ενδεκάδα από το «παράθυρο», αλλά με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στους αγώνες εναντίον της Πολωνίας και της Τσεχίας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι δύσκολο να ξαναβγεί.

    Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο μετά το σοβαρό τραυματισμό του στόπερ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Euro 2012, αναδεικνύεται έως τώρα σε έναν από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

    Ο 20χρονος άσος της Σάλκε μίλησε στο ΑΜΠΕ για τον αγώνα «ζωής και θανάτου» με τη Ρωσία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «γαλανόλευκη» ομάδα μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά και υποσχέθηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα βγουν με «ματωμένες» φανέλες αύριο τη νύχτα από το «Narodowy Stadion» της Βαρσοβίας.

    [02] Παράταση έως 14/9 για τακτοποίηση αυθαιρέτων

    Μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 παρατείνεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

    Την απόφαση αυτή έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

    [03] «Καμία ψήφος από το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη», τονίζει η Φώφη Γεννηματά

    Η χώρα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης κι αυτή την κυβέρνηση εγγυάται ένα ισχυρό εκλογικά ΠΑΣΟΚ, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της στην οποία προέβη με την ευκαιρία των εκλογών της Κυριακής.

    Η κ. Γεννηματά τονίζει, επίσης, ότι «καμία ψήφος από το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη πουθενά και σε κανέναν».

    Και προσθέτει ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ «σημαίνει "ναι" στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, "ναι" στην αλλαγή των αρνητικών όρων της σύμβασης, "ναι" στην παράταση του χρόνου προσαρμογής, "ναι" στις αλλαγές στο κράτος και στο παραγωγικό μοντέλο».

    Επίσης απευθύνει πρόσκληση στους παλαιούς ψηφοφόρους του Κινήματος να επανέλθουν και να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας «σας καλούμε να επιστρέψετε στο σπίτι σας».

    [04] Φ. Κουβέλης: «Υπάρχει περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης»

    «Το πολιτικό σύστημα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ γέννησε διαφθορά, αδιαφάνεια και μίζες, ενώ είχε το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος σε όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Σέρρες, στα τοπικά Μ.Μ.Ε., στην πολιτική των τελευταίων ετών, που ασκήθηκε στην Ελλάδα.

    Αναφορικά με την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «υπάρχει περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης» , ενώ επεσήμανε ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη στη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που θα οδηγήσει στο άνοιγμα της πόρτας να εξέλθει η χώρα από το ευρώ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο έχει μέγιστη πολιτική αφέλεια».

    [05] Συναντήσεις Βενιζέλου με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Τουρκίας

    Με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Τουρκίας, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντησή του με τον Ζαν Λουπ Κουν- Ντελφόρζ συζήτησαν σχετικά με «την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και για τις προοπτικές που υπάρχουν για τη χώρα μετά τις εκλογές».

    Εξάλλου, με τον πρεσβευτή της Τουρκίας Κερίμ Ουράς, συζήτησαν «για τις διμερείς σχέσεις, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά τις εκλογές».

    [06] Έκτακτη ρευστότητα δισεκατομμυρίων λιρών στις βρετανικές τράπεζες

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας και η Τράπεζα της Αγγλίας άρχισαν σήμερα την παροχή έκτακτης ρευστότητας δισεκατομμυρίων λιρών με στόχο την τόνωση του δανεισμού από τις τράπεζες για την αντιμετώπιση των «παραλυτικών συνεπειών» τις οποίες προκαλεί η κρίση της ευρωζώνης στην οικονομία της χώρας.

    Τα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί αργά χθες, έτυχαν ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από επιχειρηματικούς ομίλους και τις αγορές. Οι μετοχές του τραπεζικού τομέα κατέγραφαν άνοδο 6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στη συνεδρίαση έως και πριν από λίγο.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Ευρωπαϊκή βιντεοδιάσκεψη κορυφής για προετοιμασία συνόδου G20

    Βιντεοδιάσκεψη θα διεξαχθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος ανάμεσα στους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών της Ομάδας των 20, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας και ο στόχος της θα είναι η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Μεξικό.

    "Πρόκειται για μία συντονιστική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Χέρμαν βαν Ρομπάι", δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να βρεθούν υπό την πίεση των εταίρων τους στην Ομάδα των 20 κατά τη σύνοδο κορυφής του Λος Κάμπος.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Σιόβας

    Ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Δημήτρη Σιόβα στον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τους «ερυθρόλευκους», έχει υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και αποτελεί την τρίτη μεταγραφή των πρωταθλητών, μετά τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και τον Κλοντ Ντιελνά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2012 - 12:30:30 UTC