Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα της κάλπης
  • [02] Είδος πολυτελείας το δίπλωμα οδήγησης
  • [03] "Τοσκάνη των Βαλκανίων" οι Πρέσπες
  • [04] Άνοιξαν οι κάλπες των εκλογών στην Αίγυπτο
  • [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν

  • [01] Η ώρα της κάλπης

    Απόλυτα έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός για την ομαλή διεξαγωγή των αυριανών εκλογών, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη γενική δοκιμή που έγινε στο υπουργείο.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιάννης Σγουρός δήλωσε μάλιστα ότι "θα είμαστε έτοιμοι για πρώτη φορά να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα από άλλες φορές".

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα πρώτα exit polls. Δυόμιση ώρες αργότερα θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

    Το κόστος των εκλογών μειώνεται κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και θα ανέλθει στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

    Επιστρέφονται εξάλλου οι πινακίδες των αυτοκινήτων και οι άδειες κυκλοφορίας, προκειμένου οι ετεροδημότες να διευκολυνθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    [02] Είδος πολυτελείας το δίπλωμα οδήγησης

    Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια μία από τις αγαπημένες φράσεις ενός εφήβου, ήταν «να γίνω δεκαοχτώ χρονών να βγάλω δίπλωμα οδήγησης».

    Σήμερα, το νεανικό όνειρο μοιάζει να είναι εξωπραγματικό και ανέφικτο. Αφενός λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα, αφετέρου γιατί το κόστος για ένα δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου έχει φτάσει στα ύψη.

    Από τα μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης είναι ως εκ τούτου και οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι όπως εμφατικά τονίζουν έχουν φτάσει στα όρια τους, καθώς ο τελευταίος χρόνος χαρακτηρίζεται τουλάχιστον "εφιαλτικός".

    Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Νοτίου Αττικής, Αθανάσιος Καλύβας αναφέρει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι «υπάρχει και στον κλάδο μας, όπως σχεδόν και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολύ μεγάλη κρίση, παρά το γεγονός ότι έχουμε ρίξει τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα κι ενώ ταυτόχρονα η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την «ανηφόρα».

    Παράλληλα καταγγέλλει κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς όπως λέει «εν μέσω αυτής της κατάστασης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού από σχολή που πλασάρεται μέσω Ίντερνετ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω σχολή παρέχει τις υπηρεσίες της σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς όμως να προσφέρει και ποιοτικά ανάλογες υπηρεσίες».

    Ειδικότερα, αναφέρει ότι, δεν γίνονται τα απαιτούμενα σε αριθμό θεωρητικά, αλλά και πρακτικά μαθήματα με αποτέλεσμα οι εξεταζόμενοι να κόβονται και να αναγκάζονται να δίνουν δεύτερη και τρίτη φορά με αποτέλεσμα το αρχικό όφελος να αντισταθμίζεται με τις πολλές και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

    [03] "Τοσκάνη των Βαλκανίων" οι Πρέσπες

    Στις Πρέσπες του αύριο, τα παραδοσιακά πλίθινα σπίτια δεν γκρεμίζονται για να δώσουν τη θέση τους σε νέα τσιμεντένια οικοδομήματα. Δεν αφήνονται έρμαια στη φθορά του χρόνου, αλλά δέχονται τη φροντίδα ειδικών, που κλείνουν τις «πληγές» τους και τους χαρίζουν την παλιά τους αίγλη. Δίπλα σ? αυτά, οι νέες κατοικίες κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο, με πλιθιά αλλά και με νέες οικολογικές τεχνολογίες και υλικά, που αναβιώνουν τον παλιό τρόπο δόμησης, σε ένα υπαίθριο περιβάλλον υψηλού φυσικού κάλλους, που εναρμονίζεται πλήρως με κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, είτε οικιστική, είτε αγροτική ή τουριστική.

    Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν το όραμα του τοπικού Δήμου και μιας ερευνητικής ομάδας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για μια περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες μορφές τουρισμού, οι οποίες θα συνδέονται με την αγροτική ζωή και θα κάνουν τις Πρέσπες μια νέα «Τοσκάνη των Βαλκανίων».

    «Η περιοχή θα μπορούσε να γίνει η "Τοσκάνη των Βαλκανίων", με την έννοια ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον με μεγάλη φυσική ομορφιά, η παραδοσιακή δόμηση με ωμοπλινθοδομές, δηλαδή με πλιθιά, μπορεί να διαδοθεί και στους οικισμούς αυτούς να φιλοξενηθούν τουριστικές και αγροτικές δράσεις» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η καθηγήτρια Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Ιωάννα Παπαγιάννη, με αφορμή την κατάθεση, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, σχετικής πρότασης για χρηματοδότηση από το Interreg.

    [04] Άνοιξαν οι κάλπες των εκλογών στην Αίγυπτο

    Πάνω από 13.000 εκλογικά τμήματα στις 27 επαρχίες της Αιγύπτου άνοιξαν σήμερα για τονδεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο αναμετρώνται ο τελευταίος πρωθυπουργός επί διακυβέρνησης Χόσνι Μουμπάρακ, Άχμεντ Σαφίκ και ο Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Περίπου 50 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα εκλέξουν στη διάρκεια της διήμερης ψηφοφορίας, το διάδοχο του Μουμπάρακ.

    Κατά τον α' γύρο των εκλογών τον περασμένο μήνα, ο Μόρσι συγκέντρωσε ποσοστό 24,8% και ο Σαφίκ 23,7%.

    Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 20:00 τοπική ώρα.

    Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 21 Ιουνίου.

    [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από είκοσι τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, άνακοίνωσε αξιωματούχος στην Πεσαουάρ.

    Σύμφωνα με τον Αρσάντ Χαν, μέλος της τοπικής διοίκησης, η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική αγορά της περιοχής Λάντι Κοτάλ στην επαρχία Χαϊμπέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 June 2012 - 8:30:28 UTC