Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Στην Ποταμιά Μεγαλόπολης ο Γιώργος Καρατζαφέρης
  • [03] Την Πελοπόννησο επισκέπτεται ο Αντώνης Σαμαράς
  • [04] Απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην Κερατέα
  • [05] Το «Νήσος Χίος» έδεσε με ασφάλεια στη Σύρο
  • [06] Μέρκελ: Αποκλείεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

  • [01] "Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις"

    «Απαραίτητη προϋπόθεση θετικών εξελίξεων στη χώρα είναι όλοι, νικητές και ηττημένοι (ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος) να επιδείξουν διάθεση συνεργασίας και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης που θα μπορέσει να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της οικονομίας και την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας».

    Αυτό, μεταξύ άλλων, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde και τον δημοσιογράφο Αλαίν Σαλ, o καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, επισημαίνοντας πως «παρά τη μεγάλη διάρκεια της κρίσης και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί λειτούργησαν σωστά και ανέδειξαν έτσι τα γερά θεμέλια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

    [02] Στην Ποταμιά Μεγαλόπολης ο Γιώργος Καρατζαφέρης

    Στον τόπο καταγωγής του, την Ποταμιά Μεγαλόπολης, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος το μεσημέρι υποδέχτηκε στο καφενείο στην πλατεία του χωριού, υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του στην Αρκαδία, δημοσιογράφους από τα τοπικά ΜΜΕ και συγχωριανούς του.

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αφού ευχήθηκε σε όλους «καλό βόλι» αύριο στην κάλπη, είπε ότι βρίσκεται σήμερα στην Ποταμιά, πρώτον, για να προσκυνήσει στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης που έχει κτίσει η οικογένειά του, δεύτερον για να πάρει την ευχή του πατέρα του από ψηλά και τρίτον για να συναντηθεί με τους συγχωριανούς του να μιλήσει μαζί τους και να τονωθεί ηθικά γι' αυτόν τον αγώνα.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [03] Την Πελοπόννησο επισκέπτεται ο Αντώνης Σαμαράς

    Υποτονικό είναι το κλίμα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στην Πελοπόννησο, ενώ εμφανώς μειωμένη είναι η παρουσία ετεροδημοτών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από το μεσημέρι βρίσκεται στην περιοχή της Τριφυλίας.

    Στις 14.00 έφτασε στην Κυπαρισσία καιχαιρέτησε φίλους και συμπατριώτες του στα καφέ της περιοχής.

    Λίγο αργότερα αναμένεται να έχει χαλαρή κουβέντα με δημάρχους του νομού Μεσσηνίας σε παραλιακό κέντρο της Κυπαρισσίας, ενώ το απόγευμα θα φτάσει στην Πύλο.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αύριο το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα κι αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [04] Απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην Κερατέα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, πριν από λίγο, εκκενώθηκε προληπτικά, με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών, στην Παλαιά Φώκαια.

    Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 120 πυροσβέστες, με 48 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί κοντά στην χωματερή της Νεάπολης Λακωνίας στα Βιγκλάφια Βοιών.

    [05] Το «Νήσος Χίος» έδεσε με ασφάλεια στη Σύρο

    Στη Σύρο οδηγήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» που το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε με την πρύμνη -στη διάρκεια απόπλου- με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και «μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων» κατά δήλωση του καπετάνιου.

    Οι 1183 επιβάτες του πλοίου, είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ το πλοίο αναμένεται να επιθεωρηθεί, προκειμένου να εκτιμηθεί και να αποκατασταθεί η ζημιά.

    Κάποιοι απο τους επιβάτες του «Νήσος Χίος» που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στην Τήνο θα προωθηθούν με το «Highspeed 5» που θα φθάσει στη Σύρο απο τη Μύκονο, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, θα προωθηθούν με το «Highspeed 4» που θα φθάσει στη Σύρο προερχόμενο από τη Νάξο.

    Το «Νήσος Χίος» που είχε στις 17:30 το απόγευμα, προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά θα αντικατασταθεί με το «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αποπλεύσει με μικρή καθυστέρηση στις 22:00 απόψε.

    [06] Μέρκελ: Αποκλείεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας -από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ-, τονίζοντας την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

    Η Γερμανίδα καγκελάριος εκφώνησε ομιλία σε κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της 'Εσσης.

    'Οπως δήλωσε, «αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σπουδαίο, οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».

    Εξάλλου,η εφημερίδα Λιμπερασιόν δημοσιεύει συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη επικαιροποίησης του προγράμματος της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 June 2012 - 14:30:28 UTC