Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί
  • [02] Δύσκολες ώρες στα μέτωπα των πυρκαγιών
  • [03] "Μεγαλώνει" το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου
  • [04] «Η Ευρώπη απειλείται με κρίση όμοια με την κατάρρευση της Lehman Brothers»
  • [05] Εξέγερση σε φυλακή της Τουρκίας με 13 νεκρούς κρατούμενους
  • [06] H σωστή πληροφόρηση, είναι σύμμαχος της γυναίκας στην εμμηνόπαυση

  • [01] Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο στις 9.30το πρωίκαι εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα και ειδικότερα στο 663o εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 27ο & 30ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Κασταλίας και Χιλιανδαρίου στην Κυψέλη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ψήφισε στην Αλεξανδρούπολη.

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 1090ό εκλογικό τμήμα στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου (σχολικό συγκρότημα Χωράφα, Ιωαννίνων 82).

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα ψηφίσει στις 10:30 το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου.

    O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Ναϊάδων και Αιόλου).

    [02] Δύσκολες ώρες στα μέτωπα των πυρκαγιών

    Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τον δυνατό αέρα, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της μέρας, μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ εκτός από τους 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τις δυνάμεις της Αττικής, που παραμένουν στο σημείο, έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

    Παράλληλα, αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.

    Από τις υπόλοιπες τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε, χθες, στις 23.00, στην Πύλο.

    Επίσης, στην Κύθνο, είναι ακόμα σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που αντιμετωπιζόταν από 15 πολίτες με έναν εποχικό πυροσβέστη και μια υδροφόρα του δήμου ενώ, το πρωί, μετέβησαν με ελικόπτερο 10 πυροσβέστες από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση.

    [03] "Μεγαλώνει" το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου

    «Μεγαλώνουν» το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου τα εντυπωσιακά νέα ευρήματα απολιθωμένων κορμών λεύκας, κανέλας και δάφνης που ήλθαν στο φως στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής από τις συνεχιζόμενες ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Τα ευρήματα σύμφωνα με το διευθυντή του Μουσείου και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Ζούρο, δίνουν «νέα διάσταση στην εικαζόμενη έκταση του Απολιθωμένου Δάσους τεκμηριώνοντας την παρουσία απολιθωμάτων σε μεγαλύτερη απόσταση από τις γνωστές ιστορικά απολιθωματοφόρες θέσεις στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Λέσβου».

    [04] «Η Ευρώπη απειλείται με κρίση όμοια με την κατάρρευση της Lehman Brothers»

    Η Ευρώπη απειλείται με μια κρίση όμοια με αυτήν που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, εκτιμά ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, σύμφωνα με τον οποίο η κατάρρευση του ευρώ μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια κρίση.

    Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Observer, ο Ζέλικ τονίζει ότι θα προειδοποιήσει, στη σύνοδο κορυφής της G20, για τον κίνδυνο ενός οικονομικού κραχ στην Ευρώπη, το οποίο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις αναπτυγμένες χώρες.

    [05] Εξέγερση σε φυλακή της Τουρκίας με 13 νεκρούς κρατούμενους

    Δεκατρείς κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

    Η φωτιά στη φυλακή αυτή της επαρχίας Σανλιούρφα, στην οποία κρατούνται περίπου 1.000 άνθρωποι, εκδηλώθηκε στη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα στους 18 κρατουμένους ενός κοιτώνα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσελαλετίν Γκιουβέντς.

    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες των ΜΜΕ, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κλινοσκεπάσματά τους στη διάρκεια διαμαρτυρίας, αλλά ο κυβερνήτης αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε εξέγερση.

    Οι υπόλοιποι πέντε κρατούμενοι του κοιτώνα τραυματίσθηκαν.

    Πυροσβέστες κατέστειλαν τη φωτιά μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ, στη φυλακή εστάλη και προσωπικό ασφαλείας για να αποκαταστήσει την τάξη.

    [06] H σωστή πληροφόρηση, είναι σύμμαχος της γυναίκας στην εμμηνόπαυση

    Η ζωή δεν τελειώνει όταν η γυναίκα φτάνει στην εμμηνόπαυση, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, προσβλέπει σε τουλάχιστον άλλα 30 χρόνια υγιούς και παραγωγικής ζωής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι, το 2030, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια γυναίκες θα βρίσκονται στην ηλικία, άνω των 50 ετών.

    Οι γυναίκες πρέπει να αποβάλλουν τον «αδικαιολόγητο τρόμο» για χορήγηση της ορμονικής θεραπείας και να απευθυνθούν στους ειδικούς, οι οποίοι θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και να απαντήσουν σε κάθε ερώτησή τους, ώστε να ενημερωθούν σωστά για τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης και τη διαθεσιμότητα θεραπευτικών σχημάτων, καθώς το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι η παραπληροφόρηση, είπε ο κ. Χριστοδουλάκος, αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.

    Το 30 με 40% των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση χρειάζονται θεραπευτική αγωγή, η οποία, σήμερα, είναι εξατομικευμένη.

    Στην παραπληροφόρηση απέδωσε ο καθηγητής και την τάση για φυτοοιστρογόνα και, μάλιστα, τη χαρακτήρισε «επικίνδυνη», λέγοντας ότι χορηγούνται χωρίς έλεγχο, ώστε να ξέρουμε τι θα θεραπεύσουμε, και χωρίς παρακολούθηση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2012 - 6:30:26 UTC