Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εύχομαι και ελπίζω η ψήφος του λαού να μας οδηγήσει σε σταθερή κυβέρνηση"
  • [02] Παν. Πικραμμένος: «Σε κλίμα απόλυτης ομαλότητας, διεξάγονται οι εκλογές»
  • [03] Στις ελληνικές εκλογές είναι αφιερωμένο το λογότυπο της Google.gr
  • [04] ΟΟΣΑ: «Ίσως χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας»
  • [05] Η υπέρταση πλήττει και τα παχύσαρκα παιδιά
  • [06] Στ. Μάνος: «Είναι επιτακτικό από αύριο να κυβερνηθεί η Ελλάδα»
  • [07] "Αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνα" υπέδειξε ο Π. Καμμένος
  • [08] Η Α. Παπαρήγα κατήγγειλε τον πλαστό λογαριασμό ΚΚΕ στο twitter
  • [09] «Με ελπίδα και χωρίς φόβο πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης
  • [10] Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το ΚΚΕ για ανάρτηση στο Twitter

  • [01] "Εύχομαι και ελπίζω η ψήφος του λαού να μας οδηγήσει σε σταθερή κυβέρνηση"

    " Εύχομαι και ελπίζω η ψήφος του λαού να μας οδηγήσει σε σταθερή κυβέρνηση, για την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

    [02] Παν. Πικραμμένος: «Σε κλίμα απόλυτης ομαλότητας, διεξάγονται οι εκλογές»

    Σε κλίμα απόλυτης ομαλότητας, διεξάγονται οι εκλογές, παρά τις αντιξοότητες λόγω των πυρκαγιών, ανέφερε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του.

    Ο κ. Πικραμμένος πρόσθεσε πως είναι «βέβαιος ότι οι Έλληνες γνωρίζουν το μέγιστο διακύβευμα των εκλογών και ότι, το συντομότερο δυνατό, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα που αναδείχθηκαν, τον τελευταίο καιρό».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, με την σημερινή εκλογική διαδικασία, εξαντλείται και η εντολή που έχει λάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Επίσης, εξέφρασε τη συμπάθεια του στους πυροσβέστες και στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στις χθεσινές πυρκαγιές.

    Ο κ. Πικραμμένος απήθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθότι η κατάσταση των καρικών συνθηκων συνεχίζει να είναι δύσκολη και φυσάει δυνατός αέρας.

    Ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι «τα αίτια των πυρκαγιών είναι συγκεκριμένα αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα για να τα συζητήσουμε».

    Πού ψήφισαν και τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα. Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινά μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 663o εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 27ο & 30ό Δημοτικό Σχολείο, στην Κυψέλη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη, και στη συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα για να μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ψήφισε στην Αλεξανδρούπολη.

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγαάσκλησετο εκλογικό της δικαίωμα στο 1090ό εκλογικό τμήμα στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου (σχολικό συγκρότημα Χωράφα, Ιωαννίνων 82).

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου.

    O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.

    [03] Στις ελληνικές εκλογές είναι αφιερωμένο το λογότυπο της Google.gr

    Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

    Το τεράστιοπαγκόσμιο ενδιαφέρονοδήγησε και τη Google.gr νααφιερώσει την κεντρική σελίδα της στη χώρα μας.

    [04] ΟΟΣΑ: «Ίσως χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας»

    Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του, ύψους 130 δισ. ευρώ, διεθνούς πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη, δήλωσε, χθες, ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

    Ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, που εδρεύει στο Παρίσι, τόνισε ότι, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ.

    «Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γκουρία, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

    [05] Η υπέρταση πλήττει και τα παχύσαρκα παιδιά

    Η υπέρταση δεν πλήττει μόνο τα άτομα μεγάλης ηλικίας αλλά και τα παιδιά. Το 3-4% του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζει υπέρταση ενώ ένα ποσοστό παιδιών που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40% παρουσιάζει υπέρταση λευκής μπλούζας, δηλαδή ό φόβος του γιατρού τους ανεβάζει την πίεση.

    Τα παραπάνω επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Βασίλειος Κώτσης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ στο περιθώριο του διεθνούς συμποσίου με θέμα «Η 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης στην καρδιαγγειακή ιατρική και τη θεραπεία της υπέρτασης» πουπραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    Πού οφείλεται η παιδική υπέρταση και πως μπορεί να διαγνωστεί;

    «Η παιδική υπέρταση στις μέρες μας είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο γιατί τα παιδιά είναι πιο παχύσαρκα σε σχέση με το παρελθόν. Η διάγνωση της παιδικής υπέρτασης μπορεί να γίνει με την 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης με ένα μηχάνημα μεγέθους κινητού, το οποίο φορά το παιδί για 24 ώρες και το οποίο μετρά την πίεση κάθε 20 λεπτά. Σε περίπτωση που διαγνωστεί υπέρταση σε πρώτη φάση συνιστάται αλλαγή τρόπου ζωής, αλλαγή της διατροφής , λιγότερο αλάτι, λιγότερα λιπαρά και πολύ περπάτημα και άσκηση. Σε δεύτερη φάση, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την διατροφή και την άσκηση, χορηγούνται αντιυπερτασικά φάρμακα σε δόσεις κατάλληλες για παιδιά» απάντησε ο κ Κώτσης.

    [06] Στ. Μάνος: «Είναι επιτακτικό από αύριο να κυβερνηθεί η Ελλάδα»

    «Προσβλέπω στην κρίση και τη μαζική συμμετοχή των νέων, και στην επικράτηση των γνήσιων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, προσθέτοντας ότι από αύριο η Δράση θα στηρίξει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    «Είναι επιτακτικό», τόνισε, «να κυβερνηθεί η Ελλάδα, δεν έχουμε περιθώρια για άλλα παιχνίδια. Πρέπει να φύγει από πάνω μας η απόλυτη αβεβαιότητα που έχει σταματήσει τα πάντα. Είμαι εντελώς βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί».

    [07] "Αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνα" υπέδειξε ο Π. Καμμένος

    «Από τον Έβρο, τον ακριτικό Έβρο και τη Θράκη, τη Θράκη που αποτελεί τη βάση του αμυντικού κορμού της ασπίδας του ελληνισμού, του κορμού Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στέλνουμε ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις, πιθανώς, μια μάχη. Η ελπίδα είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το 1ο εκλογικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους», συνέχισε ο κ. Καμμένος και κατέληξε:

    «Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους όπως στέκονται οι Έλληνες. Χθες, η εθνική μας ομάδα απέδειξε ότι για να μείνει στο Euro, αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro».

    Ο κ. Καμμένος αναχώρησε αεροπορικώς για την Αθήνα.

    [08] Η Α. Παπαρήγα κατήγγειλε τον πλαστό λογαριασμό ΚΚΕ στο twitter

    «Δυστυχώς δεν θα κάνω μια δήλωση που πολύ θα ήθελα να κάνω, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για το ότι από χθες βράδυ, σε έναν πλαστό λογαριασμό της ΚΕ του ΚΚΕ, της Google στο twitter, που τον έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, έχει αναρτηθεί μια δήθεν απόφαση της ΚΕ η οποία καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν άλλο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Περιστέρι.

    «Ήδη έχουμε παρέμβει στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον κ. Σφακιανάκη, γίνονται παρεμβάσεις στις ΗΠΑ που είναι η έδρα της Google για να φύγει αυτό το site το οποίο έχουμε καταγγείλει διότι δεν ανήκει ούτε στην ΚΕ του ΚΚΕ, δεν το έχουμε ανοίξει εμείς» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «εμφανίζεται και προσωπικό δικό μου twitter, το οποίο επίσης δεν ανήκει στο κόμμα».

    «Καλούμε τα μέλη του κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά μέχρι να κλείσει η κάλπη» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να γίνουν γνωστά τα στοιχεία αυτού που άνοιξε λογαριασμό στο όνομα της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να μην ασκηθεί δίωξη».

    Η κ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι εμφανίζονται πολλοί λογαριασμοί στο facebook με το όνομά της και υπογράμμισε ότι «υπάρχει το site του κόμματος, η σχέση η δική μου ασκείται μέσω του κόμματος, όχι προσωπικά, αλλά εδώ τώρα αναρτώνται ψευδείς ειδήσεις και δεν μπορείς να προφυλαχθείς».

    «Υπάρχει ένα θέμα, από ΄δώ ανοίχτηκε, απ΄έξω ανοίχτηκε, από πού ανοίχτηκε αυτός ο λογαριασμός;» διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα.

    [09] «Με ελπίδα και χωρίς φόβο πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

    Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα «με ελπίδα, χωρίς φόβο, με θέληση αλλά διεκδίκηση να περπάτησει η χώρα μπροστά».

    «Η Ελλάδα δικαιούται και μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προκοπής με την κοινωνία, με τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες, να είναι όρθιοι σ'αυτή την πορεία να βγούμε από τα αδιέξοδα, από την κατάσταση που τεμαχίζει, που πληγώνει την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

    [10] Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

    Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 663ο τμήμα στην Κυψέλη.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα «νικήσαμε το φόβο και ανοίγουμε δρόμο στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο με το λαό ενωμενο και περήφανο, για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει».

    «Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας, θα νικήσουμε», είπε ο κ. Τσίπρας.

    [11] Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το ΚΚΕ για ανάρτηση στο Twitter

    Την υποχρέωση άμεσης επέμβασης της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής επισημαίνει το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι «ο χαφιέδικος λογαριασμός του Twitter, που παρουσιάζεται ως «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του ΚΚΕ» και τον οποίο πολλές φορές έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης", αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του, εμφανίζει την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ».

    «Καλούμε τους κομμουνιστές, τους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος να επαγρυπνούν, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, γιατί είναι πιθανό, μέχρι τότε, να ακούσουν διάφορα ψέματα και προβοκάτσιες» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2012 - 10:30:29 UTC