Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασιστικότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, από Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη
  • [02] Άκαρπες οι συναντήσεις Σαμαρά με Τσίπρα και Καμμένο
  • [03] Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για τους δύο στους τρεις φορολογούμενους
  • [04] "Εφυγε" ο Αλκέτας Παναγούλιας
  • [05] Η μοναξιά κάνει πιο σύντομη τη ζωή
  • [06] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων σήμερα
  • [07] Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής: Συναυλία στον πεζόδρομο της Αδριανού 3
  • [08] Η Microsoft δημιούργησε το πρώτο της τάμπλετ, το Surface
  • [09] Σουηδός καθηγητής κατέγραψε όλα τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας!
  • [10] Ρύποι ύποπτοι για την υγεία στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • [11] Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μάχες με Κούρδους μαχητές

  • [01] Αποφασιστικότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, από Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη

    Εάν υπάρχει σύμπτωση στις προγραμματικές θέσεις και στη φερεγγυότητα των προσώπων θα προχωρήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο στο πλαίσιο των διευρενητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει, και θα αποκτήσει, κυβέρνηση το ταχύτερο, δήλωσε από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για μια «εθνική διαπρατευτική ομάδα, για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου».

    [02] Άκαρπες οι συναντήσεις Σαμαρά με Τσίπρα και Καμμένο

    Πίεση προς τα άλλα κόμματα, κυρίως τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση για να λειτουργήσει η Δημοκρατία και κάθε δύναμη να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, ανακοινώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η πρώτη διερευνητική εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει την επόμενη.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην γίνουν επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσουν οι συνταγματικές διαδικασίες, καθώς, όπως είπε, ήδη υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την λαϊκή εντολή για την απόρριψη της πολιτικής της λιτότητας και εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ, ήδη από την πρώτη δήλωσή του, χθες το βράδυ, δεν έκανε καμία αναφορά σε επαναδιαπραγμάτευση, αντίθετα μίλησε για τήρηση της υπογραφής και των δεσμεύσεων της χώρας.

    Αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος δήλωσε ότι διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κοινός τόπος, και πρόσθεσε ότι ζήτησε τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον κ. Σαμαρά επικεφαλής, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποδέχθηκε, καθώς και την καταγγελία του Μνημονίου, ή την επαναδιαπραγμάτευσή του με συγκεκριμένους όρους.

    [03] Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για τους δύο στους τρεις φορολογούμενους

    Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για τους δύο στους τρεις φορολογούμενους από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε η εφορία.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αποστείλει τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από το φόρο εισοδήματος και η έκτακτη εισφορά όπως και το τέλος επιτηδεύματος, αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία.

    Ειδικότερα, τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα αποτελούνται από:

    Β· 596.000 χρεωστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει οφειλόμενος φόρος 866 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανέρχεται σε 1.453 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε έως τρεις δόσεις.

    Β· 80.000 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 46 εκατ. ευρώ.

    Β· 224.000 είναι μηδενικά.

    [04] "Εφυγε" ο Αλκέτας Παναγούλιας

    Μία μεγάλη φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ. Ο Αλκέτας Παναγούλιας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, στο σπίτι του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου διέμενε με την οικογένειά του.

    Ο εκλιπών ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που οδήγησε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε τελικά Euro το1980 στην Ιταλία και σε Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ. Επίσης, όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού κατέκτησε τρία πρωταθλήματα.

    Φιλικά πρόσωπα του εκλιπόντος ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά θλίψη στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Ομογένειας, αφού ο Αλκέτας, όπως όλοι τον ήξεραν, είχε ταυτιστεί με επιτυχίες και διακρίσεις ομογενειακών ποδοσφαιρικών ομάδων.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη Falls Church, της ίδιας πολιτείας.

    Ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε μία πολύχρονη και αξιόλογη πορεία στο ποδόσφαιρο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική, όπου διετέλεσε και ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική και την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

    Η ιστορία του καταγράφεται στο βιβλίο "Από το Λευκό Πύργο στο Λευκό Οίκο", μέσα από το οποίο ο Μακεδόνας τεχνικός αναπολεί τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το ξεκίνημά του στην ιστορική ομάδα του 'Αρη Θεσσαλονίκης, το 1949. Εκτός από την Ελλάδα, το ποδόσφαιρο και τον "έξω Ελληνισμό", στο βιβλίο του αναφέρεται και στους ανθρώπους που είχαν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του, όπως η σύζυγός του Βάνα Δημητριάδη, τα παιδιά του Δέσποινα και Γιάννης και τα εγγόνια του Μικέλα και Ζωή Βάννα.

    [05] Η μοναξιά κάνει πιο σύντομη τη ζωή

    Ημοναξιά ροκανίζει τη ζωή των ανθρώπων, όπως επιβεβαιώνουν δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι όσοι ζουν μόνοι τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά ή από άλλη αιτία.

    Η πρώτη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι ζουν μόνοι τους, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακό πρόβλημα, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από μία γενικότερη κατάπτωση των λειτουργιών και ικανοτήτων τους ή και από θάνατο, όταν είναι μόνοι τους ή αισθάνονται έτσι.

    Μία βασική αιτία για τις επιπτώσεις της μοναξιάς, κατά τους ερευνητές, είναι ότι επιφέρει κατάθλιψη σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

    [06] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων σήμερα

    Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1 δισ. ευρώ και λήξεως 21 Σεπτεμβρίου 2012, θα διενεργηθεί σήμερα, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,34%.

    [07] Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής: Συναυλία στον πεζόδρομο της Αδριανού 3

    Σύγχρονη μουσική και τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τραγούδια παλιά και αγαπημένα από τον κινηματογράφο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Athenaeum για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

    Έτσι, την Πέμπτη 21 Ιουνίου από τις 20:00 έως τις 24:00, το Athenaeum μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτίριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου νεώτεροι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες - συνεργάτες του, με μία τετράωρη γιορτή αφιερωμένη στη μουσική θα συντροφεύσουν τους περιπατητές της νύχτας.

    [08] Η Microsoft δημιούργησε το πρώτο της τάμπλετ, το Surface

    Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το πρώτο της τάμπλετ με την ονομασία "Surface", το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές iPad της Apple.

    Η νέα συσκευή θα βασίζεται στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Windows 8. Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του νέου Surface είναι ότι το αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης θα ενσωματώνει το πληκτρολόγιο και το track pad της συσκευής.

    Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες USB για την σύνδεση με περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτές και δευτερεύουσες οθόνες.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [09] Σουηδός καθηγητής κατέγραψε όλα τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας!

    Αποκαλεί την Ελλάδα «δεύτερο σπίτι» του κι έχει γυρίσει ολόκληρη τη χώρα, καταγράφοντας τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας, που θεωρεί ξεχωριστή.

    Νησιά του Αιγαίου, ορεινές περιοχές, λίμνες, πεδιάδες της ελληνικής επικράτειας αποτελούν τόπο επίσκεψης εδώ και περίπου 50 χρόνια του Σουηδού καθηγητή βοτανικής Άρνε Στριντ (Arne Strid), ο οποίος έχει δημοσιεύσει πολύτομα έργα για την ορεινή χλωρίδα της Ελλάδας και τα άγρια λουλούδια του Ολύμπου.

    «Πρωτοήρθα στην Ελλάδα το 1964 ως φοιτητής, ύστερα από παρότρυνση καθηγητή μου, ο οποίος μου πρότεινε να μελετήσω τα φυτά στα νησιά των Κυκλάδων, θεωρώντας τα ιδανική περίπτωση για να δω την εξέλιξή τους σε ένα σχετικά απομονωμένο, γεωγραφικά περιβάλλον» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ.Στριντ.

    «Για να καταλάβετε την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, στη χώρα σας συναντώνται 6000 είδη φυτών, εκ των οποίων τα 750 είναι μοναδικά, ενώ στη Γερμανία συναντώνται περίπου 3000 είδη» σημειώνει.

    [10] Ρύποι ύποπτοι για την υγεία στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Νέοι ρύποι που προέρχονται από την βιομηχανική και ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλούν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.

    Ταυτόχρονα, η ΕΕ παρακολουθεί με προσοχή τις έρευνες των επιστημόνων και εμφανίζεται αποφασισμένη να τις εντάξει στη λίστα των χημικών ενώσεων - ρύπων προτεραιότητας, προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα όρια στη χρήση τους ή στις συγκεντρώσεις τους στο περιβάλλον.

    Οι ρύποι αυτοί, όπως η εννεϊλοφαινόλη και η οκτιλοφαινόλη, εντοπίζονται στα βιομηχανικά λύματα ή προέρχονται από τη χρήση απορρυπαντικών, φαρμακευτικών ουσιών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας και σύμφωνα με έρευνες διαπιστώθηκε ότι προκαλούν διαταραχές και αλλοιώσεις στο ενδοκρινικό σύστημα των ανθρώπων.

    [11] Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μάχες με Κούρδους μαχητές

    Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας. Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο επεισόδιο των τελευταίων μηνών.

    Οι μάχες ξέσπασαν σε τρεις περιοχές της επαρχίας Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 8:30:37 UTC