Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς σερβίρουμε ένα "μεγάλο" Bordeaux
  • [02] Την αντίθεσή του σε πρωθυπουργία Σαμαρά, εξέφρασε ο Οδ. Βουδούρης
  • [03] Την έδρα της Μεσσηνίας επιλέγει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
  • [04] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές
  • [05] Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. ευρώ με ιδιαίτερα αυξημένο επιτοκιακό κόστος
  • [06] Προχωρούν οι διαδικασίες για διακρατικό δάνειο, δηλώνει ο υπ. Οικονομικών Κύπρου
  • [07] Χριστόφιας: "Ο ελληνικός λαός έστειλε μηνύματα σε σχέση με τα μνημόνια και την τρόικα"

  • [01] Πώς σερβίρουμε ένα "μεγάλο" Bordeaux

    Το κρασί είναι ένα "ζωντανό προιόν", συνεπώς το σερβίρισμά του απαιτεί προσοχή, ευγένεια και τεχνογνωσία, ειδικά στην περίπτωση ενός "μεγάλου" Bordeaux.

    Για να μάθει κάποιος την τεχνική και τον τρόπο σερβιρίσματος πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα πέντε βήματα.

    1. Αναμονή της τέλειας θερμοκρασίας

    Ένα "μεγάλο" κόκκινο κρασί μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως, μόνο εάν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Πάνω από τους 20 Β°C, το κρασί χάνει την ποιότητά του. Συνεπώς, είναι πιο σωστό, να σερβίρουμε ένα Bordeaux ελαφρώς δροσερό για να του δώσουμε το χρόνο να ζεσταθεί μέσα στο ποτήρι. Γενικώς, τα "ελαφριά", φρουτώδη, κόκκινα κρασιά σερβίρονται στους 12 Β°C περίπου, ενώ τα τανικά, κόκκινα κρασιά, "ανοίγουν" και απελευθερώνουν τα αρώματά τους, στους 18 Β°C. Στα λευκά, η θερμοκρασία σερβιρίσματος εξαρτάται από την ποιότητα και τα αρώματα των κρασιών. Τα "ελαφριά" λευκά σερβίρονται πολύ δροσερά αλλά ποτέ παγωμένα.

    2. Ανοίγουμε απαλά

    Πρώτα κόβουμε το καψύλιο( μεταλλικό περίβλημα που καλύπτει το φελλό και το λαιμό), κάτω απο το χείλος του λαιμού, του μπουκαλιού. Αυτή η τεχνική, ξεκίνησε παλαιότερα, όταν τα καψύλια φτιάχνονταν από μόλυβδο και η επαφή τους με το κρασί αποφευγόταν. Αν ο φελλός έχει υποστεί ζημιά, προσπαθήστε να σουρώσετε το κρασί, χυνοντάς το, στο ποτήρι ή σε μία καράφα. Για ευκολία και αξιοπιστία, οι ειδικοί, προτείνουν το ανοιχτήρι "κλεφτη" (Screwpull lever corkscrew). Το ανοιχτήρι αυτό, με τις δυο μεταλλικές λάμες οι οποίες τοποθετούνται μεταξύ του φελλού και του στομίου του μπουκαλιού, είναι θαυματουργό στα παλιά μπουκάλια με σχεδόν κατεστραμμένους απο την υγρασία φελλούς.

    3. Ανοίγουμε πριν δοκιμάσουμε

    Τα "μεγάλα" Bordeaux κερδίζουν αν ανοιχτούν μιάμιση ώρα πριν το σερβίρισμα. Τα παλιά κόκκινα και τα γλυκά λευκά κρασιά, είναι καλύτερο να ανοίγονται 6-8 ώρες πριν, έτσι ώστε το "μπουκέτο" τους να "ανοίξει" πλήρως.

    4. Μετάγγιση σε καράφα

    Τα σύγρονα κρασιά είναι φιλτραρισμένα και δεν χρειάζονται συνήθως μετάγγιση. Αντιθέτως, οι παλιές σοδιές, κερδίζουν με αυτή την απλή διαδικασία. Τα μπουκάλια πρέπει να μεταφέρονται από το χώρο αποθήκευσης με προσοχή και να μεταγγίζονται αργά και με συνεχή ροή. Ο λαιμός του μπουκαλιού πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από μια πηγή φωτός και το περιεχόμενό του να κυλήσει αργά μέσα στην καράφα, μέχρι να εμφανισθεί το ίζημα που υπάρχει στο μπουκάλι, λόγω της παλαιότητας του κρασιού.

    5. Σερβίρισμα

    Τα κρασιά πρέπει να δοκιμάζονται πριν το σερβίρισμα για να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις και να υποδεικνύονται κάποια πιθανά ελαττώματά τους( π.χ να είναι φελλωμένα ή οξειδωμένα). Γεμίζουμε αργά τα ποτήρια, ποτέ πάνω από το ένα τρίτο του όγκου τους, έτσι ώστε το κρασί να μπορεί να αναδευτεί εύκολα και να αναδείξει το πλήρες μπουκέτο του. Ένα "drop stop" θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμο για να αποφύγουμε να χύσουμε το κρασί. Εάν θέλουμε να αποθηκεύσουμε το περιεχόμενο της φιάλης που δεν καταναλώσαμε, υπάρχουν ειδικά συστήματα όπως το "wikeeps", το οποίο μας επιτρέπει να διατηρήσουμε το κρασί μέχρι και 30 ημέρες! Βέβαια, ένα "μεγάλο" Bordeaux είναι συνήθως άδειο στο τέλος του γεύματος και δεν χρειάζεται ειδικά συστήματα αποθήκευσης...

    [02] Την αντίθεσή του σε πρωθυπουργία Σαμαρά, εξέφρασε ο Οδ. Βουδούρης

    «Αν ο κ. Σαμαράς μας καλεί να βρούμε μια συναινετική λύση, έχοντας εξαρχής βάλει ως προϋπόθεση ότι "αυτό είναι" και δεν συζητιέται, τότε νομίζω ότι δεν προχωράμε σε μία λύση συναινετική. Ο κ. Σαμαράς, που έχει υπογράψει ότι, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, κατά την άποψή μου, δεν είναι το καλύτερο άτομο να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του μνημονίου», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    «Εμείς επιθυμούμε ένα διαφορετικού τύπου κυβερνητικό σχήμα, με πρόσωπα που δεν θα προκύπτουν από μια κομματική επετηρίδα, πολιτικά πρόσωπα προφανώς, και βέβαια είναι πολύ σημαντικό επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης να είναι ένα άτομο που θα σηματοδοτεί μια διαφορετική πορεία, που θα είναι κοινής και ευρείας αποδοχής» προσέθεσε αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και διευκρίνισε:

    «Άποψή μου είναι ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση το επιθυμητό θα ήταν να μην συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στις κυβερνήσεις των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, ώστε να σηματοδοτήσουμε μια αλλαγή πλεύσης».

    [03] Την έδρα της Μεσσηνίας επιλέγει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς

    Επιστολή με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας από εκείνη της Αττικής, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

    Ως εκ τούτου την τέταρτη βουλευτική έδρα της ΝΔ στην Αττική καταλαμβάνει ο Θανάσης Μπούρας.

    [04] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές

    Σε 24ωρη παναττική απεργία προχωρούναύριο, Τετάρτη,οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α). Η απεργία θα ξεκινήσει από σήμερα στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει ως αύριο στις 9.00 μ.μ.

    Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις στον κλάδο και οι μειώσεις αμοιβών.

    Παράλληλα, το επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων στην ACS πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, από σήμερα Τρίτη στις 11 το βράδυ ως το βράδυ της Πέμπτης και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία της ACS, Πέτρου Ράλλη 45.

    [05] Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. ευρώ με ιδιαίτερα αυξημένο επιτοκιακό κόστος

    Το ποσό των 3,040 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα η Ισπανία, μέσω δημοπρασίας τίτλων διάρκειας 12-18 μηνών, με ιδιαίτερα αυξημένο επιτοκιακό κόστος.

    Συγκεκριμένα, μέσω της έκδοσης δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων η Ισπανία άντλησε 2,40 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στο 5,074% από 2,985% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Μέσω των γραμματίων διάρκειας 18 μηνών άντλησε 0,64 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στο 5,107% από 3,302% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

    [06] Προχωρούν οι διαδικασίες για διακρατικό δάνειο, δηλώνει ο υπ. Οικονομικών Κύπρου

    Το αίτημα για διακρατικό δάνειο προχωρά και αφορά περισσότερες από μια χώρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Το αίτημα, είπε, σχετίζεται με τις ανάγκες του κράτους, στις οποίες εμπίπτει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα επιτευχθεί. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτηση στον μηχανισμό στήριξης.

    Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων, ο κύριος Σιαρλή είπε ότι θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των εργαζομένων.

    [07] Χριστόφιας: "Ο ελληνικός λαός έστειλε μηνύματα σε σχέση με τα μνημόνια και την τρόικα"

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, έστειλε μηνύματα σε σχέση με τα μνημόνια και την τρόικα, τα οποία, θα πρέπει, όπως επεσήμανε, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη» .

    Εμείς, είπε, εκτιμούμε αυτά τα μηνύματα και παρομοίασε τον ελληνικό λαό «με πνιγμένο, που προσπαθεί να σωθεί και κάλεσε τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα να μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά την ίδια ώρα, όπως τόνισε, να μπορεί να αναπνεύσει.

    Εξέφρασε την προσδοκία ότι σύντομα η Ελλάδα θα αποκτήσει κυβέρνηση για το καλό των Ελλήνων, των Κυπρίων, της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 10:30:39 UTC