Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
  • [02] Οι Γάλλοι κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό στην Ευρώπη
  • [03] Σύγκρουση πλοίου με ιστιοφόρο με τραυματία Γάλλο τουρίστα
  • [04] Έρχεται η ώρα της λιτότητας και για τους Γάλλους, διαμηνύει ο Ολάντ
  • [05] Τη σημασία της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, τόνισε ο Κ. Μουσουρούλης
  • [06] Α. Ρουπακιώτης:"Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης"
  • [07] "Θεσμική εκτροπή η εξαγγελία για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής"
  • [08] Κ. Αρβανιτόπουλος: "Επενδύουμε στον Πολιτισμό, τη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον"
  • [09] Γ. Βρούτσης: "Κυρίαρχος στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας"
  • [10] Α. Λυκουρέντζος: Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας
  • [11] "Το πιο δύσκολο ματς της Μέρκελ"

  • [01] Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    Σε χειρουργική επέμβαση στο μάτι θα υποβληθεί αύριο το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β?Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

    Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ο κ. Σαμαράς να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το απόγευμα.

    Λόγω των παραπάνω, αναβάλλεται η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 στη βουλή.

    [02] Οι Γάλλοι κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό στην Ευρώπη

    Ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός της Ευρώπης θα εγκαινιαστεί την Κυριακή στο Μπισί-Σεν Ζορζ, προάστιο του Παρισιού. Πρόκειται για το πρώτο λατρευτικού χαρακτήρα κτίριο σε μία καθορισμένη περιοχή, όπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013 επίσης η κατασκευή μιας συναγωγής, ενός τεμένους και ενός αρμενικού πολιτιστικού κέντρου.

    Η κατασκευή των κτιρίων χρηματοδοτείται πλήρως από τις ενδιαφερόμενες θρησκευτικές-πολιτισμικές κοινότητες. Το οικιστικό αυτό σχέδιο άρχισε το 2004. Έως τα τέλη του 2013 μια ακόμη βουδιστική παγόδα για τους βουδιστές που κατάγονται από το Λάος, μια συναγωγή, ένα τζαμί θα πλαισιώνουν την παγόδα Φο Γκουάνγκ Σαν.

    Την Κυριακή θα εγκαινιαστεί η ταϊβανέζικη παγόδα πριν ανοίξει για το κοινό την 1η Ιουλίου. Ο ναός εκτείνεται σε επιφάνεια 7.000 τ.μ., η οποία διαχωρίζεται σε χώρο αφιερωμένο στη θρησκευτική πρακτική και σε ένα πολιτισμικό κέντρο για να φιλοξενεί βουδιστές προσκυνητές από όλη την Ευρώπη.

    Ένα γλυπτό του Βούδα, βάρους οκτώ τόνων και ύψους πέντε μέτρων, από τετράγωνη πέτρα που προέρχεται από τη Μιανμάρ και διακοσμήθηκε στην Ταϊβάν, κοσμεί την αίθουσα προσευχής.

    [03] Σύγκρουση πλοίου με ιστιοφόρο με τραυματία Γάλλο τουρίστα

    Καλά στην υγεία του, είναι ο Γάλλος υπήκοος και μοναδικός επιβαίνων ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο συγκρούστηκε το μεσημέρι με το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο "Εύβοια- Σταρ", στη θαλάσσια περιοχή νήσου Πεταλιών.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο ιστιοφόρο σκάφος δεν υπήρξε εισροή υδάτων, ενώ με τη βοήθεια δύο αλιευτικών σκαφών θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλές μέρος.

    Το πλοίο "Εύβοια-Σταρ", είχε αναχωρήσει από το Μαρμάρι, με προορισμό τη Ραφήνα.

    [04] Έρχεται η ώρα της λιτότητας και για τους Γάλλους, διαμηνύει ο Ολάντ

    Επειτα από μία μακρά προεκλογική εκστρατεία και μία μίνι περίοδο χάριτος, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρέπει να προετοιμάσει τους Γάλλους για το πικρό χάπι της λιτότητας, που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και πιθανές περικοπές δαπανών στον δημόσιο τομέα, από όπου προέρχεται μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του.

    Η γαλλική κυβέρνηση παραδέχεται ότι πρέπει να εξοικονομηθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 για να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Γαλλίας, δηλαδή η επαναφορά του ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ, πριν από τον στόχο του 3% για το 2013, που θα απαιτήσει εξοικονόμηση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η δεξιά αντιπολίτευση της Γαλλίας σήμανε αυτήν την εβδομάδα το τέλος της περιόδου χάριτος για την νέα ηγεσία της Γαλλίας.

    Στο διάστημα ανάμεσα στις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ορισμένα φιλολαϊκά μέτρα, όπως η επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 έτη για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο και την αύξηση ορισμένων οικογεναικών επιδομάτων.

    Τον Ιούλιο, θα πρέπει να εφαρμόσει μέρος του φορολογικού του προγράμματος, την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών, που είναι εξαιρετικά δαπανηρές για τον προϋπολογισμό, την αύξηση του φόρου επί της περιουσίας και την επιβολή φόρου επί των μερισμάτων.

    Η γαλλική αριστερά θεωρεί ότι η συμβολή των Γάλλων στην αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να είναι δίκαια και ότι οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώσουν περισσότερο.

    [05] Τη σημασία της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, τόνισε ο Κ. Μουσουρούλης

    Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το επανασυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας στη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και στον ιδιαίτερο ρόλο που αποκτά η ναυτιλιακή πολιτική, με την επαναφορά του Λιμενικού Σώματος στον ιστορικό του χώρο, αναφέρθηκαν ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης και ο υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος, κατά τη σημερινή παραλαβή του νέου χαρτοφυλακίου τους, από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα.

    Η επανασύσταση του υπουργείου και η επαναφορά του λιμενικού στον φυσικό του χώρο, όπως τόνισαν οι ομιλητές, ήταν πάγιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

    «Η ναυτιλία είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής που μπορεί ομαλά, με σιγουριά, γρήγορα και με αποφασιστικότητα, να μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση και να επιστρέψει στον τόπο την πολυπόθητη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο υπουργός απευθύνοντας κάλεσμα προς τους εκπροσώπους της ναυτιλιακής οικογένειας, τους πλοιοκτήτες, τους ναυτικούς και τους ναυτεργάτες, για ανοιχτή και έντιμη συνεργασία.

    [06] Α. Ρουπακιώτης:"Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης"

    "Δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Θα δώσουμε λύσεις εκεί που προσδοκά η κοινωνία, στη Δικαιοσύνη. Θα επιδιώξουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν υπάρξουν λύσεις, εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο". Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους υπαλλήλους του υπουργείου.

    Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί επιλογή του, που στηρίζεται, όπως είπε, στην ανάγκη να υπάρξουν γρήγορα λύσεις για να αποκτήσει το δικαστικό σύστημα το κύρος που του αξίζει. "Ωστόσο", τόνισε "είμαι υποχρεωμένος να πω, ότι το δικαστικό σύστημα της πατρίδας μας στέκεται υψηλά".

    Ο ίδιος επισήμανε, ότι η πραγματικότητα πλέον, είναι σκληρή και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα. "Πολύ σύντομα, μέσα στον Ιούλιο πρέπει να έχουμε μια συνάντηση για να βρούμε λύσεις", είπε χαρακτηριστικά.

    [07] "Θεσμική εκτροπή η εξαγγελία για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής"

    Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διακήρυξη των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων στην κυβέρνηση και, η αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, θέση την οποία η βουλευτής Α΄Αθήνας του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως «θεσμική εκτροπή».

    Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη διακήρυξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που έχει χαρακτηριστεί ως «οδικός χάρτης» και στην αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι: «Η εξαγγελία αυτή συνιστά, από μόνη της, θεσμική εκτροπή και αποτελεί ομολογία ότι στόχος είναι και πάλι, η δημιουργία "Κυβερνητικής Βουλής", σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, ότι η βουλή πρόκειται να εκλέξει το προεδρείο της με μυστική ψηφοφορία και προσθέτει ότι «το να προκαταλαμβάνεται το τι θα πράξει ένα μη εκλεγέν ακόμη Προεδρείο μιας μη συγκροτηθείσης Βουλής, κατά τρόπον ώστε να παρίσταται εντελώς εικονική η λειτουργία των θεσμών, είναι ενδεικτικό της πλήρους απαξίωσης του Συνταγματικού και Δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου».

    Το ίδιο ισχύει, υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, για την προεξόφληση όχι μόνον της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής- κατά πλήρη περιφρόνηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας συνείδησης και ψήφου των βουλευτών- αλλά και για το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής, δηλαδή «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

    Η φράση αυτή, σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι αποκαλυπτική της πρόθεσης να φαλκιδευθεί η δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Και βέβαια, όχι μόνον δεν αναβαθμίζεται έτσι η λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, σε πλήρη στοίχιση με την πρακτική ψήφισης των Μνημονίων, που μετέτρεψε το Κοινοβούλιο σε διακοσμητικό στοιχείο και απομάκρυνε τη Βουλή από τη ζωντανή πραγματικότητα της κοινωνίας.

    [08] Κ. Αρβανιτόπουλος: "Επενδύουμε στον Πολιτισμό, τη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον"

    «Το ενιαίο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν αποτελεί υποβάθμιση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Αντιθέτως, αποβλέπει στην αξιοποίηση των συνεργιών. Επενδύουμε στον Πολιτισμό, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον».

    Με αυτά τα λόγια ο νέος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρέλαβε το μεσημέρι από την υπηρεσιακή υπουργό, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, και τη γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη, το υπουργείο της οδού Μπουμπουλίνας, στο οποίο έφτασε συνοδευόμενος από τη νέα ηγεσία του υπουργείου, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα και τους υφυπουργούς, Θ. Παπαθεοδώρου και Ι. Ιωανννίδη.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, αλλά και την αξιοποίηση της πολιτιστικής διπλωματίας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους του υπουργείου: «Στην περιπέτεια που θα ζήσουμε μαζί, να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι καλύτερο και ελπιδοφόρο» είπε.

    [09] Γ. Βρούτσης: "Κυρίαρχος στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας"

    Την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και της αδήλωτης εργασίας, θέτει ως προτεραιότητες η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος.

    «Εθνική ανάγκη» χαρακτήρισε την ανάληψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας ο Γ. Βρούτσης και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Πρόσθεσε δε, ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας συμπεριλαμβάνεται «εθνικό σύμφωνο για την απασχόληση των νέων με επείγουσες και πολυδιάστατες παρεμβάσεις».

    Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, ότι η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας η οποία ανήκε στο υπουργείο Υγείας, επανέρχεται στο υπουργείο Εργασίας, ενώ τόνισε την ανάγκη του εξορθολογισμού των επιδομάτων, ώστε να καταλήγουν στους πραγματικούς δικαιούχους.

    Δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα διασφαλιστεί «η απρόσκοπτη καταβολή των παροχών στους νόμιμους δικαιούχους, η αποτελεσματική λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων» καθώς και η είσπραξη των εισφορών «με συνεχείς ελέγχους σε συνδυασμό με τη διαρκή διασταύρωση των στοιχείων».

    [10] Α. Λυκουρέντζος: Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας

    Με πίκρα, ομολόγησε οτι αφήνει το υπουργείο Υγείας ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός, Χ. Κίττας, ο οποίος εξήγησε ότι δεν άντεχε να βλέπει ασθενείς να περιμένουν για χειρουργικές επεμβάσεις και φάρμακα. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πίσω από τις αποφάσεις και τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι» τόνισε, παραδίδοντας τη σκυτάλη του υπουργείου Υγείας στον νέο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αναπληρωτή υπουργό, Μάριο Σαλμά και την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη.

    Για νέα εποχή συνεργασιών έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του υπουργείου, είπε ότι προέρχεται από οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. «Θα αποκρούσω οποιαδήποτε απόπειρα σπίλωσης υπαλλήλων, αλλά θα είμαι αμείλικτος σε θέματα μη εκπλήρωσης καθηκόντων» τους είπε και τους κάλεσε να είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι απέναντι στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Σας αγαπώ όλους σας, σας χρειάζομαι όλους σας κι ένας συναισθηματικός άνθρωπος μπορεί να το πει αυτό» κατέληξε.

    [11] "Το πιο δύσκολο ματς της Μέρκελ"

    Ο γερμανικός Τύπος μπερδεύει σήμερα το ποδόσφαιρο με την οικονομία και την πολιτική, τονίζοντας πως η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου που σήμερα το βράδυ αντιμετωπίζει την Ελλάδα στα προημιτελικά του Euro 2012.

    "Σήμερα στις 20:45 (ώρα Γερμανίας) υπάρχει ένα επαναληπτικό μάθημα για τους Έλληνες στο ευρώ. Τα αγόρια θα παίξουν όπως η καγκελάριος: σκληρά, αλλά δίκαια", γράφει η εφημερίδα ταμπλόιντ του Βερολίνου BZ, που προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πόστερ της Εθνικής Γερμανίας με τα πρόσωπα των παικτών να έχουν αντικατασταθεί με το πρόσωπο της Μέρκελ σε διαφορετικές εκφράσεις.

    "Σήμερα δεν θα μπορέσουμε να σας σώσουμε", γράφει στην πρώτη της σελίδα η Bild, η οποία κάνει λόγο για "το πιο δύσκολο ματς της καγκελάριου", η οποία θα παρακολουθήσει τη συνάντηση από τις κερκίδες του σταδίου του Γκντάνσκ.

    Η Bild αναρωτιέται αν η Αγγελα Μέρκελ θα μπορέσει πραγματικά να εκφράσει τη χαρά της σε περίπτωση που η Γερμανία βάλει γκολ. "Θα δείξει τη χαρά της ή θα την κρύψει τελείως", επισημαίνει η εφημερίδα η οποία εκφράζει τη βεβαιότητα πως ο "γερμανός προπονητής Γιοακίμ Λεβ θα σπάσει το ελληνικό μπετόν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 12:31:43 UTC