Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φλερτάρει" με τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
  • [02] Δώρο γενεθλίων μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες για τη Bild
  • [03] "Εφυγε" στα 59 η πολυβραβευμένη Γαλλίδα πιανίστρια, Μπριζίτ Ενζερέρ
  • [04] Ανανεώσε με τον Ατρόμητο ο Εντουάρντο Μπρίτο
  • [05] "Τέλος" το Euro 2012 για τον Ποστίγκα

  • [01] "Φλερτάρει" με τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

    Το καλοκαίρι μπήκε πια για τα καλά, με ηλιοφάνεια και πολύ ζέστη. Με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής, νότιας, βόρειας και δυτικής Ελλάδας όσοι μπορέσουν να εξορμήσουν σε παραλίες και βουνά το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουρα οι «τυχεροί».

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο έως 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ως 35 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν βόρειες διευθύνσεις ως 6 μποφόρ.

    Στην Αττική, το βοριαδάκι ευεργετεί κυρίως όσους βρίσκονται σε ανατολικές ή βορειοανατολικές παραλίες, όπου η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Επίσης, «προνομιούχοι» θεωρούνται οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, μιας και το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια Κρήτη, όπου θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

    [02] Δώρο γενεθλίων μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες για τη Bild

    Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild, διανεμήθηκε σήμερα δωρεάν σχεδόν και στα 41 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου εορτασμού της 60ης επετείου από την κυκλοφορία της που της χάρισε ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη κυκλοφορία. Η Bild, μια καθημερινή ταμπλόιντ εφημερίδα που ασκεί μεγάλη επιρροή στην Γερμανία, διένειμε 41 εκατομμύρια φύλλα σε όλες τις ταχυδρομικές διευθύνσεις στη χώρα με εξαίρεση τις διευθύνσεις 200.000 πολιτών οι οποίοι είχαν ζητήσει να μη λάβουν το σημερινό φύλλο.

    "Δωρεάν Bild για όλους" έγραφε η εφημερίδα στον πρωτοσέλιδο τίτλο της πάνω από μια ανοιχτή επιστολή του διευθυντή της, Κάι Ντίκμαν. "Η Bild γιορτάζει σήμερα τα 60α της γενέθλια. Και αυτή η εφημερίδα είναι το δώρο σας", έγραψε ο Ντίκμαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες στην Γερμανία πιστοποίησε ότι με την σημερινή διανομή επιτεύχθηκε "η μεγαλύτερη κυκλοφορία για δωρεάν ειδική έκδοση της εφημερίδας".

    Η κανονική τιμή της Bild είναι 70 σεντς το φύλλο. Οι επικριτές της οργάνωσαν μποϊκοτάζ της δωρεάν διανομής και σχεδόν 200.000 άνθρωποι συμπλήρωσαν αίτηση ζητώντας να μην τους ταχυδρομηθεί το σημερινό φύλλο. Η Bild ανακοίνωσε ότι το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 0,6% των γερμανικών νοικοκυριών.

    [03] "Εφυγε" στα 59 η πολυβραβευμένη Γαλλίδα πιανίστρια, Μπριζίτ Ενζερέρ

    Η διάσημη Γαλλίδα πιανίστρια Μπριζίτ Ενζερέρ πέθανε σήμερα στο Παρίσι σε ηλικία 59 ετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ατζέντης της.

    Γεννημένη στις 27 Οκτωβρίου του 1952 στην Τύνιδα, η Ενζερέρ ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών και στα 11 της ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ωδείο του Παρισιού. Το 1969 έφυγε από το Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Ωδείο της Μόσχας, γεγονός που της χάρισε την εξοικοίωση με τους μεγάλους Ρώσους συνθέτες.

    Η πολυβραβευμένη πιανίστρια έδωσε ρεσιτάλ στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με τα γνωστότερα μουσικά σύνολα (Ορχήστρα του Παρισιού, Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Μονάχου και της Μινεσότας, Συμφωνική του Σικάγου, της Βιέννης, του Λονδίνου, της Βαλτιμόρης, του Μόντρεαλ, του Τόκιο) υπό τη διεύθυνση των διάσημων αρχιμουσικών Μπάρεμποϊμ, Φον Κάραγιαν, Σιμόνοφ.

    Προσκλήθηκε σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ της Ευρώπης. Από το 1992 δίδασκε στο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού και ήταν μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου. Τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

    [04] Ανανεώσε με τον Ατρόμητο ο Εντουάρντο Μπρίτο

    Το «σίριαλ» της παραμονής του Εντουάρντο Μπρίτο στον Ατρόμητο έκλεισε και τυπικά σήμερα, με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει νέο μονοετές συμβόλαιο με τον σύλλογο του Περιστερίου. Ο 30χρονος μέσος αγωνίζεται στους «κυανόλεκους» από το 2008 και στο τέλος της περασμένης σεζόν όλα έδειναν ότι θα αποχωρήσει, ενώ κι ο ίδιος είχε υπογράψει προσύμφωνο με την Ομόνοια. Τελικά, η πρόταση ανανέωσης που του κατέθεσε η ΠΑΕ ήταν άκρως δελεαστική και οδήγησε στην επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    «Είμαι ευτυχισμένος γιατί η διοίκηση του Ατρόμητου εκτίμησε την προσφορά μου στην ομάδα και μου πρότεινε να παραμείνω, κάτι που έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Ο Ατρόμητος είναι πλέον για μένα ένα "κομμάτι" από την οικογένειά μου. Βρίσκομαι σε αυτόν τέσσερα χρόνια, έχοντας ζήσει όλη την προσπάθεια για την καθιέρωση του στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου: από το πρωτάθλημα που πήραμε στη Β΄ Εθνική μέχρι τους δύο συνεχόμενους τελικούς του Κυπέλλου και την έξοδο μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Μπρίτο στην ιστοσείδα του συλλόγου και κατέληξε: «Ο Ατρόμητος, να ξέρουν οι οπαδοί του, ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Έχει να δώσει ακόμη πολλές χαρές και είμαι σίγουρος ότι, με τον ερχομό του καταξιωμένου προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς, θα ζήσουμε πολύ μεγάλες επιτυχίες και θα κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο».

    Ο Βραζιλιάνος έχει συνολικά 103 συμμετοχές με τον Ατρόμητο σε αγώνες πρωταθλήματος (73 στη Σούπερ Λίγκα και 30 στη Β΄ Εθνική) και 23 γκολ (9 και 14 αντίστοιχα), ενώ αγωνίστηκε στους δύο διαδοχικούς τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

    [05] "Τέλος" το Euro 2012 για τον Ποστίγκα

    Ούτε τον τελικό του Euro 2012 δεν προλαβαίνει ο Ελντερ Ποστίγκα.

    Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον προημιτελικό με την Τσεχία, θα παρακολουθήσει ως θεατής τη συνέχεια της διοργάνωσης, ακόμα κι αν η Πορτογαλία προκριθεί στον τελικό της 1ης Ιουλίου.

    Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα sport.pl, που επικαλείται το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης.

    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας έχει επιβεβαιώσει, πάντως, ότι ο Ποστίγκα δεν πρόκειται να αγωνιστεί στον ημιτελικό της Τετάρτης, εναντίον της Ισπανίας ή της Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 16:30:26 UTC