Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βαρύ" το κλίμα της Συνόδου Κορυφής
  • [02] Συνέντευξη Ρομάνο Πρόντι στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ
  • [03] "Νίκη" Ομπάμα η έγκριση του νομοσχεδίου για την ιατρική περίθαλψη
  • [04] Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής στην Κηφισιά
  • [05] Yasou Aida από τις «Όπερες των Ζητιάνων»
  • [06] Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε γραμματέα και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους
  • [07] Να ψηφίζουν κατά συνείδηση κάλεσε τους βουλευτές του ο Π. Καμμένος
  • [08] Το ΣτΕ δικαίωσε μερικώς τον Τόλη Βοσκόπουλο για φορολογικά πρόστιμα
  • [09] Φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας
  • [10] Η Ρόδος πύλη εισόδου κι εξόδου για τις κρουαζιέρες
  • [11] Σόιμπλε: "Ναι" στα ευρωομόλογα, υπό όρους

  • [01] "Βαρύ" το κλίμα της Συνόδου Κορυφής

    Με αργά βήματα φαίνεται να κινούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, λίγο μετά την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που καλείται να δώσει άμεσες απαντήσεις για τη διάσωση του ευρώ και την κρίση χρέους, υπό την ισχυρή πίεση των αγορών. Αυτό ανέφεραν σήμερα από την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κυβερνητικές πηγές, χαρακτηρίζοντας "βαρύ" το κλίμα της Συνόδου, όπου κυριαρχούν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εμμένει στην πάγια θέση της για περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία και «περισσότερη Ευρώπη». Στο πλευρό της Γερμανίας, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Αυστρία είναι επιφυλακτικές ως προς τις άμεσες λύσεις που προτείνουν η Ιταλία και η Ισπανία, κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, σε αντιδιαστολή με την πρόοδο που έχουν επιτύχει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς επισήμανε την ανάγκη ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο.

    Από την άλλη, η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στο δύσκολο και ανηφορικό έργο που πρέπει να επιτελέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευσή της είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ο σεβασμός των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Παράλληλα επισημάνθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης και συγκεκριμένα η οικονομική ύφεση που βαθαίνει για πέμπτη συνεχή χρονιά και η ανεργία που έχει φτάσει το 23%. Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης του Μνημονίου, ούτως ώστε να καταστεί δικαιότερο και λειτουργικότερο.

    Επιπλέον, η ελληνική πλευρά αναγνώρισε ότι έχει να αντιμετωπίσει τρία μεγάλα εμπόδια: την έλλειψη εμπιστοσύνης, το επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από γραφειοκρατία, διαφθορά και φοροδιαφυγή, και το πρόβλημα της ρευστότητας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να διοχετευτούν στη χώρα κεφάλαια, είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), είτε μέσω ομολόγων έργου, πέρα από τους πόρους των Διαρθρωτικών Ταμείων που θα πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα.

    Σε γενικές γραμμές, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους θα εξαρτηθεί από τη στάση της ίδιας της χώρας.

    Σημείωσαν, τέλος, ότι η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3- 12 Ιουλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Σόιμπλε: ''Ναι'' στα ευρωομόλογα υπό όρους

    Υπό επιτήρηση θα τελεί ο προϋπολογισμός της Ισπανίας

    Πάνω από το 7% η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων

    Ernst & Young: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει εκλείψει

    Κλιμακώνεται η πίεση προς την καγκελάριο Μέρκελ

    [02] Συνέντευξη Ρομάνο Πρόντι στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ

    «Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα, αλλά, όλοι μας και για την Ελλάδα.... Είμαστε όλοι Έλληνες» τονίζει ο Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον απεσταλμένο της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΑΜΠΕ στις Βρυξέλλες, Γιώργο Κουβαρά.

    «Οι Έλληνες είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας, και με αυτή την πολιτική, αν συνεχιστεί έτσι, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα»,προειδοποιεί ο Ρομάνο Πρόντι.

    Oλόκληρη η συνέντευξη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταδίδεται στην Web TV του Αθηναϊκού - Μακεδονικού πρακτορείου.

    [03] "Νίκη" Ομπάμα η έγκριση του νομοσχεδίου για την ιατρική περίθαλψη

    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα, με απόφασή του, το νομοσχέδιο-σταθμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, γεγονός που θεωρείται σημαντική "νίκη" για τους Δημοκρατικούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

    Το Δικαστήριο ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία (5 έναντι 4) το νόμο σχεδόν στο σύνολό του, ορίζοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στην παράταση της βοήθειας προς τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

    Το βασικότερο στοιχείο της μεταρρύθμισης, το άρθρο που ορίζει ότι όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλιστούν μέχρι το 2014, γιατί διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο, εγκρίθηκε κατ' αρχήν από το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Ο νόμος αυτός του 2010, που συνιστά τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ εδώ και μισό αιώνα, είχε ως στόχο να παράσχει ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια Αμερικανούς που μέχρι τώρα ήταν ανασφάλιστοι και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος της περίθαλψης. Οι επικριτές του υποστήριζαν ότι ο νόμος περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες και την πολιτική κάθε Πολιτείας σε θέματα υγείας. Είκοσι έξι Πολιτείες και μια μικρή συνδικαλιστική ένωση προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωσή του.

    Αντίθετος στο νόμο είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, ο οποίος δήλωσε ότι θα τον καταργήσει εάν εκλεγεί νέος πρόεδρος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει σε λίγη ώρα δηλώσεις για το θέμα.

    [04] Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής στην Κηφισιά

    Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ένοπλη συμπλοκή και στην καταδίωξη, στην Κηφισιά.

    Ο δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

    Οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μπουν από μπροστά, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν κυκλώσει το σπίτι.

    Αυτή την ώρα ο ληστής μεταφέρεται σε νοσοκομείο, ενώ ο συνεργός του, που είναι ένας 27χρονος Αλβανός και είχε συλληφθεί νωρίτερα, έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται.

    [05] Yasou Aida από τις «Όπερες των Ζητιάνων»

    Δέκα χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι Όπερες των Ζητιάνων.

    Ήταν το 2002 στην Αθήνα όταν ο συνθέτης Χαράλαμπος Γωγιός, ο σκηνογράφος Κωνσταντίνος Ζαμάνης και η υπεύθυνη παραγωγής Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, ίδρυσαν αυτή την ομάδα με σκοπό την παραγωγή παραστάσεων όπερας και μουσικού θεάτρου χαμηλού κόστους και σύγχρονης αισθητικής.

    Από τότε έχουν παρουσιάσει 13 όπερες, με τελευταία τη «Yasou Aida!», η οποία ανέβηκε φέτος τον χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο Βερολίνο σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και έρχεται με πολλές προσδοκίες στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Πρόκειται για μια ελληνο-γερμανική παραγωγή που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος- ύψος Χαμοστέρνας) στις 29-30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, στις 21.00.

    Το έργο επιχειρεί μια προσέγγιση των ελληνογερμανικών σχέσεων σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης διαμέσου της αναφοράς σε ένα από τα εμβληματικά έργα της αποικιοκρατικής περιόδου της Ευρώπης, την Αΐντα του Βέρντι.

    [06] Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε γραμματέα και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

    Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη σήμερα ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α΄ Αθήνας, μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέλεξε επίσης στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, βουλευτή Β΄ Πειραιά, Δημήτρη Παπαδημούλη, βουλευτή Β΄ Αθηνών, και Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Β΄ Αθηνών και στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Κώστα Αθανασίου, συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για τη θέση του Δ' αντιπροέδρου της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει στην αυριανή ψηφοφορία τον Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, για τη θέση του κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου, βουλευτή Αττικής και για τη θέση του γραμματέα τη Μαρία Μπόλαρη, βουλευτή Α΄ Αθήνας.

    Την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιουλίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει την κατανομή των μελών της στις επιτροπές ελέγχου του κυβερνητικού έργου.

    [07] Να ψηφίζουν κατά συνείδηση κάλεσε τους βουλευτές του ο Π. Καμμένος

    Στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" πέφτει το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης του αστικού και πατριωτικού χώρου, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σήμερα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.

    Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης ότι το κόμμα θα βρίσκεται μέσα και έξω από τη Βουλή δίπλα στον ελληνικό λαό, γιατί οι πολίτες περιμένουν πολλά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και κάλεσε όλους τους βουλευτές του Κινήματος να ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση.

    Σήμερα οριστικοποιήθηκε και η κατανομή θέσεων εργασίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, Γραμματέας της ΚΟ θα είναι ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με αναπληρωτές γραμματείς τον βουλευτή Β' Πειραιά Γιάννη Κουράκο και τον βουλευτή Α' Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

    Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουικ, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, κατά τομείς, θα είναι ο βουλευτής Ηρακλείου, καθηγητής Νότης Μαριάς και ο βουλευτής Β' Αθηνών Βασίλης Καπερνάρος.

    Εκπρόσωπος του Κινήματος και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού θα είναι ο πρώην Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης.

    [08] Το ΣτΕ δικαίωσε μερικώς τον Τόλη Βοσκόπουλο για φορολογικά πρόστιμα

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε ακόμη μία απόφασή του που κατά το ένα σκέλος απέρριψε τα επιχειρήματα του γνωστού τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου για τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί λόγω φορολογικών παραβάσεων και κατά το άλλο τον δικαίωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν εκδοθεί από το ΣτΕ έξι ακόμα αποφάσεις που και πάλι δικαίωσαν μερικά τον Βοσκόπουλο για φορολογικές του παραβάσεις.

    Ειδικότερα, το Β' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δικαίωσε τον τραγουδιστή ως προς τα εισοδήματα το έτος 1995 από τα τρία μικρά διαμερίσματα που είχε σε πολυκατοικία της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, τα οποία εισέπραττε η πρώην σύζυγός του Στέλλα Στρατηγού.

    Αντίθετα, οι δικαστές δεν δέχθηκαν (απέρριψαν) τους ισχυρισμούς του Βοσκόπουλου για το τεκμήριο διαβίωσης του έτους 1994.

    Κατόπιν αυτών, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για νέα κρίση.

    [09] Φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας

    Υπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν οι πυροσβέστες την φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση κοντά στα κτίρια του ΕΚΑΒ, τα οποία βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλείται το νοσοκομείο, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κρατήσουν μακριά τις φλόγες.

    [10] Η Ρόδος πύλη εισόδου κι εξόδου για τις κρουαζιέρες

    Νέα δεδομένα διαμορφώνονται από σήμερα, για την τουριστική προοπτική της Ρόδου στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, με τη λειτουργία του home port, που καθιστά το νησί πύλη εισόδου κι εξόδου για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

    Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς υπογράμμισε ότι «η Ρόδος κέρδισε το στοίχημα» και ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν από την αρχή ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για την πραγματοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος.

    Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica, το οποίο -όπως και κάθε Πέμπτη- θα παραμένει έως τις 21:00 κι έφερε μαζί του 1.116 επιβάτες.

    Από τη Ρόδο επιβιβάστηκαν για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο 439 άτομα και αποβιβάστηκαν 276. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι κέρδος, μεταξύ των άλλων, για το νησί, αφού οι ενδιαφερόμενοι για την κρουαζιέρα θα πρέπει να ταξιδέψουν έως εδώ για να επιβιβαστούν και πιθανότατα να παραμείνουν κάποια βράδια, ενώ το ίδιο θα γίνεται και για όσους αποβιβάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

    [11] Σόιμπλε: "Ναι" στα ευρωομόλογα, υπό όρους

    Η Γερμανία ενδέχεται να αποδεχτεί νωρίτερα απ' όσο αναμενόταν να μοιραστεί την ευθύνη για το χρέος της ευρωζώνης και θα στήριζε βραχυπρόθεσμα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που μαστίζουν ορισμένες από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ και δημοσιεύθηκε σήμερα, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

    Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να συμφωνήσει με κάποιας μορφής αμοιβαιοποίηση του χρέους εφόσον το Βερολίνο πειστεί ότι ο δρόμος προς την εγκαθίδρυση ευρωπαϊκού ελέγχου στις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι μη αντιστρέψιμος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί προτού εφαρμοστούν πλήρως οι αλλαγές της συνθήκης.

    "Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η κοινή δημοσιονομική πολιτική θα είναι αμετάκλητη και καλά συντονισμένη. Δεν θα υπάρξουν κοινά εγγυημένα ομόλογα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική", τόνισε.

    Μια τέτοια θεμελιώδης αλλαγή θα απαιτούσε από τις άλλες χώρες να παραδώσουν σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο των προϋπολογισμών τους. Πολλοί Ευρωπαίοι, φορείς χάραξης πολιτικής, αναρωτιούνται πόσο μακριά είναι διατεθειμένο να φτάσει το Βερολίνο προκειμένου να θέσει το οικονομικό βάρος του στη διάθεση της ευρωζώνης.

    "Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε όσο μακριά χρειάζεται για να επιτύχουμε μια βιώσιμη συμφωνία στην Ευρώπη", δήλωσε ο Σόιμπλε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 16:30:35 UTC