Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Ράιχενμπαχ με Στουρνάρα και Χατζηδάκη
  • [02] Καλοκαίρι με μουσική, θέατρο και χορό σε ιστορικά τοπία
  • [03] Κύπρος: Επιασαν δουλειά τα κλιμάκια της τρόικας
  • [04] "Φρούριο" το Λονδίνο ενόψει Ολυμπιακών
  • [05] Γκαζάκια σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Barclays
  • [07] Άσαντ: Ας μην είχαμε καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος
  • [08] Αρνητική απάντηση από Αναστόπουλο στην ΠΑΕ Αρης
  • [09] Νέες ανασκαφές στην Ίκλαινα Μεσσηνίας από το Πανεπιστήμιο Μιζούρι-Σεντ Λούις
  • [10] Πρόστιμο ρεκόρ στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline
  • [11] "Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις" στο ρεύμα, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

  • [01] Επαφές Ράιχενμπαχ με Στουρνάρα και Χατζηδάκη

    Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα συναντηθεί σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και οι αποκρατικοποιήσεις των λιμένων μέσω παραχωρήσεων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του αρμοδίου υπουργού Κωστή Μουσουρούλη με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

    [02] Καλοκαίρι με μουσική, θέατρο και χορό σε ιστορικά τοπία

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις, μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, οργανώνουν και παρουσιάζουν την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι δήμοι σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της κάθε περιοχής.

    Στην Αργολίδα, κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός είναι το φεστιβάλ της Επιδαύρου αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου, το οποίο φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια παρουσίας και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της περιφέρειας, ενώ, έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.

    Στη Λακωνία, τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα παρουσιάζονται στο φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθέατρου, στη Σπάρτη.

    Στην Αρκαδία, η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με τον δήμο, έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

    Στον νομό Κορινθίας, το σπουδαιότερο φεστιβάλ είναι αυτό του Green Theater, αρχαϊκού τύπου αίθριο θέατρο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην αρχαία πόλη των Κλεωνών και θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του δήμου Νεμέας.

    Στη Μεσσηνία και όλη τη νότια Ελλάδα, κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και φέτος πραγματοποιείται για 18η χρονιά, από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου, ενώ για πρώτη χρονιά θα φιλοξενηθούν παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού.

    Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού είναι το φεστιβάλ βιντεοτέχνης Μηδέν, το οποίο παρουσιάζεται στα μέσα Ιουλίου στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.

    Όπως κάθε καλοκαίρι, σε όλα τα νησιά θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε όλα τα επίπεδα.

    Στη Σύμη θα πραγματοποιηθούν, και φέτος, εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί στο νησί, με σπουδαίες παρουσίες.

    Σημαντικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Κω, Κάρπαθο, Πάτμο και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

    Πλούσιο σε θεατρικές παραστάσεις χαρακτηρίζεται το φετινό Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που θα διεξαχθεί για 22η συνεχή χρονιά, στο ομώνυμο θέατρο της Ηλείας.

    Οι εκδηλώσεις που φθάνουν τις 14, θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου.

    Το φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου.

    [03] Κύπρος: Επιασαν δουλειά τα κλιμάκια της τρόικας

    Κλιμάκια της τρόικας έπιασαν από το πρωί δουλειά στη Λευκωσία, μετά την αίτηση της Κύπρου για παροχή στήριξης με σκοπό την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, μέχρι το 2015 ή 2016.

    Ένα κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Τράπεζα και ένα δεύτερο το υπουργείο Οικονομικών. Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διεξάγουν διερευνητικές επαφές που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα και μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών.

    Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της τρόικας, που αριθμεί πέραν των 30 εμπειρογνωμόνων, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, αναμένει ότι η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά θα συλλέξει στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση των τραπεζών και αφού τα αξιολογήσει θα επιστρέψει για συζητήσεις στη βάση της αξιολόγησής της.Είπε επίσης ότι μόνο καλό θα προκύψει για την Κύπρο, αφού θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, στο μέγιστο δυνατό ποσό που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.

    [04] "Φρούριο" το Λονδίνο ενόψει Ολυμπιακών

    Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο έχει αναπτυχθεί ένας μηχανισμός ασφάλειας πρωτοφανής για τη χώρα σε περίοδο ειρήνης, που πρόκειται να μετατρέψει την βρετανική πρωτεύουσα σε πραγματικό φρούριο, που θα προστατεύεται από ένα πολεμικό πλοίο στον Τάμεση και συστοιχίες πυραύλων στις σκεπές των κτιρίων.

    Πάνω από 40.000 στελέχη του στρατού και πολίτες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, επικουρούμενοι από έναν εντυπωσιακό μηχανισμό πληροφόρησης, για να φρουρούν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τους αθλητές και τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα εισρεύσουν στο Λονδίνο.

    Ο υπουργός θα αποφασίσει επίσης για την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους-αέρος στην πρωτεύουσα.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [05] Γκαζάκια σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

    Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

    Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν κάτω από το όχημα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τρία γκαζάκια και στη συνέχεια τον ενεργοποίησαν. Η φωτιά που εκδηλώθηκε προκάλεσε υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Καραμανλή.

    [06] Παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Barclays

    Η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του γενικού της διευθυντή Μπόμπ Ντάϊαμοντ, στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων Libor και Euribor στην διατραπεζική αγορά, στο οποίο εμπλέκεται το πιστωτικό ίδρυμα.

    Ο υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν χαρακτήρισε ορθή για την Barclay's και τη Βρετανία, την παραίτηση του κ.Ντάιαμοντ.

    Η Barclays ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι συμφώνησε να καταβάλει ποσό ύψους 290 εκ. στερλινών (περίπου 360 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο συμβιβασμού για τον τερματισμό ερευνών εκ μέρους χρηματοοικονομικών αρχών στην Βρετανία και τις ΗΠΑ επί της συγκεκριμένης υποθέσεως.

    [07] Άσαντ: Ας μην είχαμε καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet ότι θα ευχόταν οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να μην είχαν καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος και ότι δεν θα επιτρέψει στην ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες να μετατραπεί σε ανοικτή πολεμική σύρραξη.

    "Μάθαμε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην Τουρκία μετά την κατάρριψή του. Εκατό τοις εκατό λέω 'ας μην το είχαμε καταρρίψει' ", δηλώνει ο Ασαντ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Αρνητική απάντηση από Αναστόπουλο στην ΠΑΕ Αρης

    Αρνητικά απάντησετη Δευτέραστους διοικούντες την ΠΑΕ Αρης, ο Νίκος Αναστόπουλος, αναφορικά με την πρόταση που του κατέθεσαν να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

    Ο Ελληνας προπονητής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση τους "κίτρινους.

    Μετά από μια περίπου ώρα κουβέντας μαζί τους, αναχώρησε από την πόλη και σε επικοινωνία που είχε μαζί τους, τους μετέφερε ότι δε θέλει να συνεργαστεί, στην παρούσα φάση, με το σύλλογο.

    [09] Νέες ανασκαφές στην Ίκλαινα Μεσσηνίας από το Πανεπιστήμιο Μιζούρι-Σεντ Λούις

    Στην Ίκλαινα Μεσσηνίας, το μέρος στο οποίο με την αρχαιολογική σκαπάνη του έφερε στο φως το αρχαιότερο γραπτό κείμενο της Ευρώπης σε πήλινη πινακίδα, "επιστρέφει" ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μιζούρι-Σεντ Λούις (UMSL), Μιχάλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από την ανασκαφική ομάδα του.

    Tο γεγονός καταγράφεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Archaeology, καθώς και στο ιστολόγιο του Πανεπιστημίου UMSL, που επισημαίνουν ότι, για περισσότερα από 10 χρόνια ο Μιχάλης Κοσμόπουλος κάθε καλοκαίρι εργάζεται κοντά στο μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέσα σ? έναν ελαιώνα.

    Η ανακάλυψη από τον κ. Κοσμόπουλο, το καλοκαίρι του 2010, της πήλινης πινακίδας με πρώιμη γραμμική Β γραφή, ηλικίας 3500 ετών, άλλαξε τα δεδομένα για την ιστορία της παιδείας και της γραφειοκρατίας στον δυτικό κόσμο.

    [10] Πρόστιμο ρεκόρ στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline

    Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να θέσει τέλος στη δίωξή από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για απάτη, που περιλαμβάνει παράνομη προώθηση φαρμάκων και ψευδείς δηλώσεις.

    Ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορήθηκε για "παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους", ανακοίνωσαντη Δευτέρατα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Πρόκειται για τον μεγαλύτερο συμβιβασμό για απάτη στον τομέα της υγείας στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η απάτη αφορά το Paxil, το οποίο η GlaxoSmithKline προώθησε ως αντικαταθλιπτικό για παιδιά και εφήβους, τη στιγμή που δεν είχε λάβει έγκριση παρά ως φάρμακο κατάλληλο για ενήλικες, το αντιδιαβητικό Avandia το οποίο ετέθη προς πώληση χωρίς προειδοποίηση για ορισμένες παρενέργειες και το Wellbutrin, το οποίο προορίζεται για περιπτώσεις βαριάς κατάθλιψης, αλλά που η εταιρεία προώθησε με το σλόγκαν "για να γίνετε πιο λεπτοί, για να έχετε περισσότερες σεξουαλικές σχέσεις", εξήγησε η Κάρμεν Ορτίς, εισαγγελέας της Μασαχουσέτης.

    [11] "Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις" στο ρεύμα, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

    "Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή", δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι "η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή" και πρόσθεσε: "Αν γίνει, θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να λειτουργήσει η αγορά σε αυτήν τη φάση".

    Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ακόμη, με αφορμή σχετικές προειδοποιήσεις από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, ότι δεν έχει εικόνα από τη ΔΕΗ για "μπλακ άουτ" αλλά υπάρχουν δυσλειτουργίες για την αντιμετώπιση των οποίων θα γίνουν γρήγορα οι απαιτούμενες κινήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 8:30:36 UTC