Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν 16 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις
  • [02] Συνελήφθησαν μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη
  • [03] "Δαχτυλίδι" σε 36 πουλιά πέρασαν επιστήμονες στο Εθνικό Πάρκο
  • [04] Δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Την Παρασκευή η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ληστεία με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Τους άξονες αναδιοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε o Α. Τουρκολιάς

  • [01] Ξεκινούν 16 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

    Με την ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη της, σε όλη τη χώρα. Οι εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Αυγούστου και όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της, οι έμποροι εκτός από τις σημαντικές μειώσεις που θα προσφέρουν στους καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

    - Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

    - Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

    - Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

    - Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

    Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

    Τέλος, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών, τα οποία στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των θερινών τακτικών εκπτώσεων.

    [02] Συνελήφθησαν μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη

    Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται μέλη της οικογένειας του προσωρινά κρατούμενου Μάκη Ψωμιάδη, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Συλληφθέντες, σε εκτέλεση των ενταλμάτων, είναι ο γιος και η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και δύο εξάδελφοί του, οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο.

    Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και ενός ακόμη προσώπου του στενού οικογενειακού του κύκλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μέσω φοροδιαφυγής, μετά από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου.

    Το αδίκημα σχετίζεται με την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ, το 2002, υπόθεση η οποία έχει προσδιοριστεί, μετά από πρόσφατη αναβολή, να εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου. Στη δικογραφία για την υπεξαίρεση, είναι κατηγορούμενοι και οι δύο εξάδελφοι τού άλλοτε μεγαλοστελέχους της ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν, τώρα, με το ένταλμα της 6ης ανακρίτριας.

    [03] "Δαχτυλίδι" σε 36 πουλιά πέρασαν επιστήμονες στο Εθνικό Πάρκο

    Τις διαδρομές που χαράσσουν οι πελαργοί κατά την μετανάστευσή τους θα μελετήσουν επιστήμονες που προχώρησαν σε νέες δακτυλιώσεις πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

    Οι δακτυλιώσεις, υπό τις οδηγίες της κ.Εύας Στετς (Eva Stets), εκπροσώπου του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλιώσεων, πραγματοποιήθηκαν σε 36 νεοσσούς λευκού πελαργού (Ciconia ciconia), στους οικισμούς Βαφέϊκα, Κουτσό, Γεννησέα, Μυρωδάτο και Μάγγανα, ως τμήμα της δράσης για την παρακολούθηση του λευκού πελαργού η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013.

    Διευκρινίζεται ότι τα πουλιά «μαρκάρονται» ώστε να μπορούν οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν τις μετακινήσεις τους. Σε κάθε πουλί τοποθετείται ένα δακτυλίδι με μοναδικό αριθμό, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να αναγνωριστεί σε περίπτωση που βρεθεί ή επανασυλληφθεί στο μέλλον.

    [04] Δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

    Δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας μετά τις εκλογές, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας των στόχων της Ένωσης.

    Ανέφερε, ότι μετά τις εκλογές, πρέπει να αλλάξει η εθνική και κοινωνική νοοτροπία, με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων. Επισήμανε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του στις πρόσφατες εκλογές, τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, σε συνεργασία με τους εταίρους της χώρας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, για μια ακόμα φορά, ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε και πάλι υπέρ της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, αλλά και της εφαρμογής στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

    [05] Την Παρασκευή η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανασύσταση του Κινήματος.

    Η απόφαση για τη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης ελήφθη, αργά χθες το βράδυ, ύστερα και από τη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος (και ο κ. Κουβέλης) με τον πρωθυπουργό, συνάντηση στην οποία συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Το σώμα της Συνδιάσκεψης θα συγκροτηθεί από τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, οι οποίες μετατρέπονται σε Νομαρχιακές Επιτροπές Ανασύστασης, τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, τους βουλευτές, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές, όπως και τα μέλη που εκπροσωπούν το Κίνημα, σε θεσμικούς φορείς.

    [06] Ληστεία με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

    Διπλό ριφιφί στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό, έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα.

    Οι δράστες διέρρηξαν, αρχικά, κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου και από εκεί άνοιξαν τρύπα στον μεσότοιχο με διπλανό κοσμηματοπωλείο, από το οποίο άρπαξαν κοσμήματα, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Φεύγοντας από την ίδια διαδρομή άρπαξαν και από το πρώτο κατάστημα κινητά τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.

    Η διπλή κλοπή έγινε αντιληπτή μετά τις 8 το πρωί, όταν οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τα καταστήματα.

    Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Σε άλλη περίπτωση, άγνωστοι αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο ΑΤΜ τραπεζών, στον Ρέντη.

    [07] Τους άξονες αναδιοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε o Α. Τουρκολιάς

    H επαρκής και ταχύτατη επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της οποίας θα μπορέσει να ασκήσει ενεργά τον θεσμικό της ρόλο, η ενίσχυση της ρευστότητας που θα επιτρέψει στον Όμιλο να στηρίξει έμπρακτα όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της για τη συγκράτηση των επισφαλειών αλλά και τη θωράκιση του Ομίλου, αποτελούν τους άξονες της στρατηγικής της νέας διοίκησης, όπως ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στην πρώτη επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας.

    Επίσης, βασική στρατηγική του είναι ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 12:30:35 UTC