Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακίστηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ελεύθερη με όρους η κόρη του
  • [02] Έρευνα στο σπίτι και τα γραφεία του Σαρκοζί έκαναν οι γαλλικές Αρχές
  • [03] Λαγκάρντ: Η τρόικα θα καταγράψει τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε στην Ελλάδα
  • [04] Σταθερό φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο πρότεινε ο Π. Καμμένος από το βήμα του «Economist»
  • [05] Στα 6,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες

  • [01] Προφυλακίστηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ελεύθερη με όρους η κόρη του

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο Σταύρος Ψωμιάδης που κατηγορείται στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, που φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

    Αντίθετα ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η κόρη του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, η οποία απολογήθηκε μετά τον αδελφό της ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας. Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    [02] Έρευνα στο σπίτι και τα γραφεία του Σαρκοζί έκαναν οι γαλλικές Αρχές

    Αστυνομικοί και ένας δικαστής πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα στην κατοικία και το γραφείο του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του πρώην αρχηγού του κράτους και πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

    Δέκα αστυνομικοί συνόδευσαν τον ανακριτή Ζαν-Μισέλ Ζαντί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    Ο δικαστής εξετάζει την πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

    [03] Λαγκάρντ: Η τρόικα θα καταγράψει τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε στην Ελλάδα

    Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για την έκθεση του ΔΝΤ όσον αφορά την αμερικανική οικονομία.

    Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

    [04] Σταθερό φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο πρότεινε ο Π. Καμμένος από το βήμα του «Economist»

    Την ανάγκη δημιουργίας σταθερού οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στο ετήσιο συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

    Ο κ. Καμμένος υποστήριξε παράλληλα ότι η χώρα μας μετά το 2009 έχει λειτουργήσει ουσιαστικά ως πυροκροτητής στην κρίση, η οποία έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη του Νότου, και όχι μόνο.

    Επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «είχαμε μια κυβέρνηση, όπου ο πρωθυπουργός που ανέλαβε, ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατάφερε να κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχε».

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο κ. Παπανδρέου «ήταν ένας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε να πουλήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου της Κεντρικής Τράπεζας, όταν είχε ήδη συμφωνήσει με τον διοικητή του ΔΝΤ να εντάξει τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου άφησε τον υπουργό Οικονομικών του να αλλοιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και να τη φέρει σε δυσμενέστερη θέση».

    [05] Στα 6,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες

    Στα 6,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2012 από 6,278 δισ. ευρώ που ήταν το τετράμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,982 δισ. ευρώ από 1,588 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των υπουργείων στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν στα 837,1 εκατ. ευρώ από 796,7 εκατ. ευρώ έναν μήνα πριν, ενώ μειώθηκαν στα 781 εκατ. ευρώ από 805,4 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης χρωστούσαν το Μάιο 2,920 δισ ευρώ έναντι 2,822 δισ ευρώ τον Απρίλιο (από τα οποία τα 1,185 εκατ. ευρώ είναι οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που παραμένουν σταθερές). Τέλος τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα οφείλουν 281,3 εκατ. ευρώ (από 266 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 18:30:34 UTC