Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού στο ΑΜΠΕ
  • [02] Η έξωση οδήγησε σε τραγωδία
  • [03] Δηλητηριάστηκε ο Αραφάτ, λέει και η χήρα του, Σούχα
  • [04] Παπούλιας - Πλέβνελιεφ συζήτησαν τις σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας
  • [05] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τη συνθήκη ACTA
  • [06] Πρώτη επίσημη επίσκεψη Μπαρόζο σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

  • [01] Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού στο ΑΜΠΕ

    Το αργότερο σε επτά μήνες θα αποπερατωθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας καθώς, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στο ΑΜΠΕ, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την περάτωση του σε μια προσπάθεια να στηριχθεί περισσότερο η σύγχρονη παραγωγή πνεύματος.

    Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Τζαβάρας, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του πολιτισμού στην Ελλάδα, παρά την παρούσα κρίση.

    Χωρίς να αισθάνεται ξένος στην καρέκλα του συγκεκριμένου υπουργείου, κατά τη δήλωσή του σε σχετική ερώτηση, ουπουργός τόνισε πως «η κρίση γεννά νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του πολιτισμού στη χώρα μας, καθώς βοηθά στην επί το ορθολογικότερον αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου προσωπικού που ασχολείται με τα δρώμενα και την προώθηση της «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» του τόπου μας, σε συνδυασμό με την δεδομένη αξία του αρχαίου πνεύματος.

    [02] Η έξωση οδήγησε σε τραγωδία

    Τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης, είναι νεκροί μετά την ομηρία σε μια κατοικία στην Καρλσρούη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ανέφερε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένοπλος και όλοι οι όμηροι είναι νεκροί.

    ένοπλος πήρε ομήρους στην διάρκεια μιας διαδικασίας έξωσης από ένα διαμέρισμα, κατά έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας.

    "Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο διαμέρισμα αφού μύρισαν καπνό και βρήκαν τέσσερα πτώματα. Πιθανώς ένα εξ αυτών ανήκει στον οπλοφόρο", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [03] Δηλητηριάστηκε ο Αραφάτ, λέει και η χήρα του, Σούχα

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο, είπε σήμερα σε συνέντευξή της η χήρα του, Σούχα, επιβεβαιώνοντας χθεσινό ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, ενώ ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερακάτ ζήτησε την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση.

    Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης διέψευσε τις πληροφορίες περί δηλητηρίασης του Αραφάτ.

    Η Σούχα Αραφάτ μίλησε στο Αλ Τζαζίρα, μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων του εργαστηρίου στην Ελβετία σύμφωνα με τα οποία αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού πολώνιου εντοπίστηκαν σε προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ.

    Η Σούχα ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή την εκταφή της σορού του συζύγου της για να υποβληθούν σε εξετάσεις τα οστά καθώς και την διενέργεια διεθνούς έρευνας ανάλογη με εκείνην που είχε πραγματοποιηθεί για τις συνθήκες θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

    "Έχουμε τις πρώτες αποδείξεις ότι πρόκειται για έγκλημα", είπε η Σούχα Αραφάτ στο Αλ Τζαζίρα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Παπούλιας - Πλέβνελιεφ συζήτησαν τις σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας

    Η περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη «εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βουλγαρίας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών και των αντίστοιχων αντιπροσωπειών, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Βούλγαρος Πρόεδρος πραγματοποιεί από το πρωί στην Αθήνα, διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Παπούλια. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του κ. Πλεβνέλιεφ στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2012.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι η Βουλγαρία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, παρά την οικονομική κρίση, με τον όγκο των συναλλαγών να ξεπερνάει τα 2,4 δισ. ευρώ, το 2011 και, συνολικά, η επενδυτική δράση της Ελλάδας στη γειτονική χώρα υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα θεωρεί πολύ σημαντική την ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών». Μίλησε για «πνεύμα κατανόησης των δύο χωρών», σε περίοδο κρίσης και για «δείγμα συνεργασίας φίλων κρατών εντός της Ευρώπης». Στο σημείο αυτό, ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στην Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Πλέβνελιεφ έκανε λόγο για «πολύ γόνιμες συνομιλίες, σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα στους δυο λαούς και τις κυβερνήσεις» καθώς και για «τεράστιο δυναμικό που υπάρχει για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

    Ο Βούλγαρος ηγέτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Παπούλια να συνέλθει, έως το τέλος του έτους, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, το οποίο θα ενισχύσει «τη φιλία και συνεργασία των δύο χωρών, η οποία έχει στρατηγική σημασία για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [05] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τη συνθήκη ACTA

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά σήμερα την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου.

    Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τη συνθήκη με 478 ψήφους κατά, 39 υπέρ και 165 αποχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούσε να υπογραφεί αυτή η συνθήκη για να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών, τα προϊόντα των οποίων κυκλοφορούν πειρατικά ή κατεβάζονται μέσω του Διαδικτύου.

    Η ACTA υπογράφηκε τον Ιανουάριο από 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, το Μεξικό και το Μαρόκο.

    Τα τελευταία τρία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί για να μην περάσει η συνθήκη, διαδηλώνοντας σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου.

    [06] Πρώτη επίσημη επίσκεψη Μπαρόζο σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα πραγματοποιήσει στο τέλος της εβδομάδας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανακοινώθηκε σήμερα από την Κομισιόν.

    Ο Μπαρόζο θα συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους ηγέτες στη σύντομη αυτή επίσκεψή του, η οποία θα διαρκέσει από τις 7 ως τις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανατολική Ιερουσαλήμ διευκρίνισε πως ο Μπαρόζο θα μεταβεί στις 8 του μήνα στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνομιλίες στο Ισραήλ κυρίως για την εμπορική συμφωνία ACAA που αφορά κυρίως φαρμακευτικά προϊόντα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ και έχει μπλοκαριστεί εδώ και δύο χρόνια από το Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας του συνεχιζόμενου εβραϊκού αποικισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών και του αποκλεισμού από το Ισραήλ της Λωρίδας της Γάζας.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 12:30:41 UTC