Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται και αύριο οι συζητήσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων
  • [02] Συνήγορος του Πολίτη: Σταματήστε τις έκτακτες εισφορές
  • [03] Αφγανιστάν: Ελαφρά τραυματίστηκαν δυο Έλληνες υπαξιωματικοί
  • [04] Στο υπουργείο Δικαιοσύνης αύριο η τρόικα
  • [05] Μήνυση του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κατά αστυνομικών για ξυλοδαρμό
  • [06] Δημητρέλος: «Λύση το πολύ μέχρι αρχές Αυγούστου»
  • [07] Δεν ανανεώνει με την Άρσεναλ ο Φαν Πέρσι

  • [01] Συνεχίζονται και αύριο οι συζητήσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ στο Μέγαρο Μαξίμου, για την συμφωνία στην οποία θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Η συζήτηση των τριών θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται να συνταχθεί το κείμενο της συμφωνίας.

    Σήμερα πάντως συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και η εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.

    Μεταξύ των τριών υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών.

    Επίσης υπάρχει ομοθυμία να μην γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό.

    [02] Συνήγορος του Πολίτη: Σταματήστε τις έκτακτες εισφορές

    Σε μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση, προχωρά ο Συνήγορος του Πολίτη, με σημερινή του ανακοίνωση, σχετικά με τα έκτακτα φορολογικά μέτρα που πλήττουν δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

    Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με τον συνήθη φόρο εισοδήματος και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών».

    Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, η ανεξάρτητη αρχή με επιστολή της προς τον υπ. Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια».

    [03] Αφγανιστάν: Ελαφρά τραυματίστηκαν δυο Έλληνες υπαξιωματικοί

    Δύο υπαξιωματικοί της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια από αυξημένη θερμότητα, στην προσπάθεια τους να ασφαλίσουν τις πόρτες του κτιρίου όπου στρατωνίζεται η δύναμη μαζί με άλλες συμμαχικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις από την έκρηξη φιαλών προπανίου που είχε σημειωθεί σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο, στην Καμπούλ.

    Η έκρηξη στο πρατήριο σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 14:40 ώρα Ελλάδος.

    Στα στελέχη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής και δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάστασή τους παρακολουθείται.

    [04] Στο υπουργείο Δικαιοσύνης αύριο η τρόικα

    Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, συνάντηση του τεχνικού μικτού κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής θα είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Task Force for Greece), Χορστ Ράιχενμπαχ, και το επιτελείο του είχαν συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

    [05] Μήνυση του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κατά αστυνομικών για ξυλοδαρμό

    Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού για την επίθεση που δέχθηκε, όπως αναφέρει, με ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ μέλους διμοιρίας ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος.

    Το περιστατικό έγινε στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Με τη μήνυσή του ο κ. Λώλος, ζητά την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου αστυνομικού φυσικού και ηθικού αυτουργού της επίθεσης, αλλά και κάθε υπαιτίου υπόθαλψης των δραστών.

    [06] Δημητρέλος: «Λύση το πολύ μέχρι αρχές Αυγούστου»

    Ζωή μόλις 30 ημερών δίνει στην ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδέας Δημητρέλος. Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM συμφώνησε με τον Θωμά Μαύρο ότι θα πρέπει πάση θυσία να έχει βρεθεί λύση μέχρι τις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα 4.5 εκ. ευρώ για να πληρωθούν η Εφορία και οι παίκτες, διαφορετικά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ένωση δεν θα αποφύγει τον «πνιγμό».

    «Για να γίνει βιώσιμη η ΑΕΚ χρειάζεται περίπου 4-4,5 εκατ. ευρώ. Με αυτά θα μπορέσει να λειτουργήσει, έως ότου ρυθμίσει τα μηνιαία έσοδα-έξοδα της και τον τρόπο που θα αποπληρώνει τα χρέη της. Τα περιθώρια είναι στενά. Η προθεσμία για το άρθρο 44, για παράδειγμα, είναι στις 7 Ιουλίου. Το πολύ αρχές Αυγούστου, όταν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από την ΕΕΑ, οφείλουμε να έχουμε βρει λύση. Αν δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε, δεν θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας, ούτε εμείς ως διοίκηση, ούτε και ο Μαύρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρέλος.

    [07] Δεν ανανεώνει με την Άρσεναλ ο Φαν Πέρσι

    Την απόφασή του να μην προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας του με την Αρσεναλ ανακοίνωσε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ολλανδός επιθετικός γνωστοποίησε την απόφασή του να μην αποδεχθεί την πρόταση των «κανονιέρηδων» για νέο συμβόλαιο. «Σκέφτηκα πάρα πολύ και σκληρά γι' αυτό, αλλά αποφάσισα να μην επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Εσείς οι οπαδοί έχετε φυσικά το δικαίωμα να διαφωνήσετε με την απόφασή μου και πάντα θα σέβομαι τις απόψεις σας», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας του Λονδίνου και συνέχισε:

    «Εκτός του τεράστιου σεβασμού που τρέφω προς το πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ, των συμπαικτών μου και των οπαδών δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά στην τελευταία μας συνάντηση ήταν σαφές πως υπήρχαν πολλές διαφωνίες ως προς τον τρόπο που θα πορευτεί η Αρσεναλ. Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της φανταστικής ομάδας τα τελευταία 8 χρόνια. Μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του ο κ. Γκαζίδης θα υπάρξει και νέο ραντεβού και θα ενημερώσω εάν υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 18:30:35 UTC