Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά", εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών
  • [02] Προσωρινή διακοπή κράτησης του Σ. Ξηρού για να νοσηλευθεί στο ΑΧΕΠΑ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου
  • [04] Ποιοι είναι οι υπουργοί στη «σκιώδη» κυβέρνηση Βενιζέλου
  • [05] "Έγκλημα" χαρακτηρίζει την πώληση της βιομηχανίας ζάχαρης η Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Επαναλειτουργία, από Κυριακή 8/7, δρομολογίων Προαστιακού που είχαν ανασταλεί
  • [07] Ικανοποίηση Μπαρόζο και Ρεν για την έγκριση των ομολόγων έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [08] Ανασύρθηκαν τα πτώματα των χειριστών του F-4 που είχε καταρρίψει η συριακή αεράμυνα
  • [09] Υποψήφιος για την εθνική Γαλλίας και ο Ζιντάν

  • [01] "Μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά", εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών

    «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».

    Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέλαβε και επισήμως σήμερα καθήκοντα στο υπουργείο, από τον απελθόντα υπηρεσιακό υπουργό, Γιώργο Ζανιά. Παρόντων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε παράλληλα ότι «αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας».

    Ερωτηθείς για τη συνάντησή του το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «η τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».

    Η τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως του είπαν χαριτολογώντας οι επικεφαλής της τρόικας, «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά». Απαντώντας ο υπουργός, τους είπε «το γνωρίζω».

    Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

    [02] Προσωρινή διακοπή κράτησης του Σ. Ξηρού για να νοσηλευθεί στο ΑΧΕΠΑ

    Ομόφωνα δεκτό, παρά την αντίθετη γνώμη της εισαγγελέως, έκανε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, το αίτημα του Σάββα Ξηρού, για προσωρινή πεντάμηνη αναστολή της κράτησής του, προκειμένου να νοσηλευθεί στο δημόσιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

    Ο Σάββας Ξηρός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμμετοχή στη δράση της 17Ν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σ. Ξηρός έχει υποστεί ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ στο άλλο μάτι η όραση έχει περιοριστεί σημαντικά. Επίσης έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου

    «Η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή και στον ελληνικό λαό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν τα τρία κόμματα περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών».

    [04] Ποιοι είναι οι υπουργοί στη «σκιώδη» κυβέρνηση Βενιζέλου

    Τους βουλευτές, που θα είναι εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανά υπουργείο ή μεγάλο τομέα κυβερνητικής πολιτικής, όρισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ειδικότερα, οι εισηγητές είναι οι:

    Οικονομικών: Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος

    Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Ντόλιος

    Εσωτερικών: Παναγιώτης Ρήγας

    Εθνικής Άμυνας: Πάρις Κουκουλόπουλος, Δημήτριος Σαλτούρος

    Ανάπτυξης: Θάνος Μωραΐτης/ Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων: Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Γκόκας

    ΥΠΕΚΑ: Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Κεγκέρογλου

    Υγείας: Δημήτρης Κρεμαστινός, Συμεών Κεδίκογλου

    Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιάννης Κουτσούκος

    Παιδείας και Πολιτισμού: Μάρκος Μπόλαρης/ Αθλητισμού: Χρήστος Αηδόνης, Πύρρος Δήμας

    Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Δριβελέγκας, Μιχαήλ Κασσής

    Δικαιοσύνης: Θεοδώρα Τζάκρη

    Προστασίας Πολίτη: Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

    Τουρισμού: Άντζελα Γκερέκου

    Ναυτιλίας: Νίκος Σηφουνάκης, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, 'Αντζελα Γκερέκου

    Μακεδονίας- Θράκης: Θεόδωρος Παραστατίδης, Αχμέτ Χατζή Οσμάν

    Επικρατείας- Γ.Γ. Τύπου: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

    Ο εισηγητής για το υπουργείο Εξωτερικών θα οριστεί εντός των προσεχών ημερών.

    [05] "Έγκλημα" χαρακτηρίζει την πώληση της βιομηχανίας ζάχαρης η Αλ. Παπαρήγα

    «Για το ΚΚΕ συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση των εναπομεινάντων εργοστασίων ζάχαρης. Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κρίση, αλλά γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- και μάλιστα δεν πωλείται μόνο το εργοστάσιο, αλλά πωλείται και το δικαίωμα στην ποσόστωση, έτσι ώστε αυτοί που θα πάρουν το εργοστάσιο, πχ πολωνικοί όμιλοι, θα αγοράσουν και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν οι αγρότες», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

    Η κ. Παπαρήγα ανάφερε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή πρόταση για «τροποποίηση του σχετικού εδαφίου του Μνημονίου που αναφέρεται στην πώληση της ΕΒΖ».

    [06] Επαναλειτουργία, από Κυριακή 8/7, δρομολογίων Προαστιακού που είχαν ανασταλεί

    Αποκαθίστανται, πλήρως, από την προσεχή Κυριακή, 8 Ιουλίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο.

    Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4263 και 4265, με ώρες αναχώρησης από τα Άνω Λιόσια για Αεροδρόμιο 21:47 και 22:02 αντίστοιχα, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 4262 και 4264, με ώρες αναχώρησης 21:11 και 21:26, από Αεροδρόμιο για Άνω Λιόσια.

    Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4432, με αναχώρηση 21:44 από Αεροδρόμιο για Κιάτο και 4433, με αναχώρηση 21:35 από Κιάτο για Αεροδρόμιο.

    Επίσης, από την Κυριακή, 8 Ιουλίου, τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

    [07] Ικανοποίηση Μπαρόζο και Ρεν για την έγκριση των ομολόγων έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Την ικανοποίησή τους για την έγκριση των ομολόγων έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασαν σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και ο επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.

    «Από σήμερα και ως το τέλος του 2013 θα διατεθούν 4,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στην ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες. Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Απασχόλησης που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δημιουργούν συγκεκριμένα εργαλεία για την τόνωση της οικονομίας και την επένδυση στο μέλλον», δήλωσε ο Ζοζέ Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτεύχθηκε σε λιγότερο από δέκα μήνες. Ο Μπαρόζο πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη προτείνει την επέκταση της πρώτης πιλοτικής φάσης του προγράμματος, από το 2014 ως το 2020 με προϋπολογισμό της τάξεως των 50 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον επίτροπο Ρεν, τα ομόλογα έργου αποδεικνύουν πως οι πόροι του δημόσιου τομέα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποδέσμευση των ιδιωτικών επενδύσεων και την κινητοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών έργων, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμεναν παγωμένα λόγω της αβεβαιότητας των καιρών.

    [08] Ανασύρθηκαν τα πτώματα των χειριστών του F-4 που είχε καταρρίψει η συριακή αεράμυνα

    Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέσυρε τις σορούς των δύο πιλότων ενός αναγνωριστικού στρατιωτικού αεροσκάφους F-4 που κατερρίφθη από τη Συρία τον περασμένο μήνα από το βυθό της θάλασσας, 8,6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Συρίας.

    Σύμφωνα με το επιτελείο τα πτώματα των δύο χειριστών εντοπίστηκαν σε βάθος 1.260 μέτρων κοντά στα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους που έγινε περίπου οκτώ κομμάτια. Κατά την ίδια πηγή, οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Μαλάτεια, στην ανατολική Τουρκία, από όπου είχε απογειωθεί το αεροπλάνο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας την 22α Ιουνίου.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Υποψήφιος για την εθνική Γαλλίας και ο Ζιντάν

    Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι η πρώτη εναλλακτική λύση μετά τον Ντιντιέ Ντεσάμπ για τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «L΄Equipe. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους φαίνεται να είναι ο κύριος στόχος του προέδρου της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, στην περίπτωση κατά την οποία ο Ντεσάμπ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη Μαρσέιγ, συνεχίσει να απορρίπτει την προσφορά για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ζιντάν είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για τον πάγκο των «μπλε», που «χηρεύει» μετά την απομάκρυνση του Λοράν Μπλαν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 14:30:41 UTC